ניסיון השנים האחרונות מדגיש את התרומה החשובה של תעשיותל ההי-טק לקידומה ורווחתה של כל מדינה שהשכילה לטפח ולקדם תעשיות כאלו. במישור האישי נראה כי השכלה טובה ומעמיקה במדעים ובטכנולוגיה היא אמצעי בדוק לקידום הפרט. המובילים המקצועיים של תעשיות העתיד ובפרט בתחומי הננו מדע והננו טכנולוגיה המתפתחים בקצב..
ניסיון השנים האחרונות מדגיש את התרומה החשובה של תעשיותל ההי-טק לקידומה ורווחתה של כל מדינה שהשכילה לטפח ולקדם תעשיות כאלו. במישור האישי נראה כי השכלה טובה ומעמיקה במדעים ובטכנולוגיה היא אמצעי בדוק לקידום הפרט. המובילים המקצועיים של תעשיות העתיד ובפרט בתחומי הננו מדע והננו טכנולוגיה המתפתחים בקצב הולך וגובר, הם מדענים בעלי הכשרה בסיסית רחבה במדעים המדויקים. כדי להתמודד טוב יותר עם הצרכים החדשים של התעשייה וכן עם העלייה המשמעותית בהיקף המחקר הבסיסי בננו-מדע (מחקר רב תחומי במהותו), פתחה האוניברסיטה העברית תכנית חלוצית להכשרת מדענים בדרך שונה מהמקובל - התכנית המשולבת במדעים מדויקים. הכשרה משולבת בפיסיקה ובכימיה מתאימה במיוחד לאנשים שאמורים למלא תפקידי מפתח בתחומי החומרים המתקדמים, מיקרו-אלקטרוניקה, אלקטרו-אפטיקה, ובפרט בננו-מדע ובננו טכנולוגיה, לאחרונה עם דגש מואץ בכווני האנרגיה החלופית.
מבנה התכנית
החידוש המרכזי בתכנית המשולבת במדעים המדוייקים הוא הרוחב הדו-חוגי בפיסיקה ובכימיה. הלימודים מאפשרים אופטימיזציה בלימודי השנים המתקדמות, בהתאם לנטיית התלמיד/ה. תלמידי התכנית מותאמים בהכשרתם ועל כן מבוקשים ללימודי המשך במגמות הננו-מדע והננו-טכנולוגיה.
התכנית מאופיינת בהסרה חלקית של המחיצות המסורתיות בין תחומי לימוד שונים ובהכשרה יסודית למתעתדים לבחור בכיוון של מדע בסיסי או מדע יישומי כאחד. לימודי הבוגר נמשכים שלוש שנים, כאשר בסמסטר הרביעי מחחליט/ה כל תלמיד/ה על מיקוד תכנית הלימוד, כימיה או פיסיקה. תלמידי התכנית לומדים את כל קורסי היסוד הנלמדים בתואר בוגר בפיסיקה ובכימיה גם יחד, והכשרתם כוללת מרכיב חזק וחיוני במתמטיקה. התכנית מקנה בסיס מוצק להמשך לימודים לתואר מוסמך בחוגים לפיסיקה, כימיה או פיסיקה יישומית, ומתאימה במיוחד ללימודי המשך לתואר מוסמך בהתמחות ננו-מדע וננו-טכנולוגיה
כל הביקורות באתר הן של סטודנטים ובוגרים אמיתיים המזוהים
עם ת.ז, שם אמיתי ועברו תהליך אימות - זה הערך החשוב לנו ביותר באתר
ביקורות של בוגרים (6)
Gilad T. על תואר ראשון לימודי מדעים מדויקים האוניברסיטה העברית (15/11/2011)
סיים בשנת 2006
מדוע בחרתי במסלול זה
בחרתי בתוכנית המשולבת למדעים מדוייקים מאחר והתוכנית מוגדרת כתוכנית מצטיינים ומשלבת לימודי פיזיקה וכימיה בתואר ראשון.
האם המסלול עמד בציפיות
רמת הלימודים היתה גבוהה מאוד, מי שבוחר בהתמחות בפיזיקה לומד ברמה של בוגרי תואר בפיזיקה וכנ"ל למי שבחר בהתמחות בכימיה. לאור מבחר הקורסים נוצרה אווירה חברתית מצויינת בלימודים יחד עם תמיכה מלאה ממזכירות החוג.
מה רמת הלימודים
התואר ענה מאוד על הציפיות שלי ומאוד נהניתי בזמן הלימודים. ישנה תחושה כי התואר נותן יתרון משמעותי יותר למי שיבחר להתמחות בכימיה (אל מול כימאי שלא למד פיסיקה ברמה כזו) מאשר למי שבחר להתמחות בפיזיקה (שוב אל מול פיזיקאי שלא למד כימיה ברמה כזו). אולם ניתן לסכם שזו תוכנית מדעית מומלצת מאוד
העצה הכי טובה למתעניינים במסלול
ללמוד, להשקיע וליצור אווירה חברתית שתסייע גם ללימודים וגם אחרי.
גפן כ. על תואר ראשון לימודי מדעים מדויקים האוניברסיטה העברית (18/08/2011)
סיים בשנת 2010
מדוע בחרתי במסלול זה
רציתי כימיה במקור אבל הציעו לי מלגה במסלול הזה שלא קיבלתי במקומות האחרים, בנוסף היה ברור לי שחוג עם מעט אנשים יהיה לי נעים יותר
האם המסלול עמד בציפיות
רציתי ללמוד כימיה הסתבר שלומדים בעיקר פיזיקה שזה היה דווקא לטובה . מאוד עמוס
מה רמת הלימודים
1.תואר מאוד מעניין 2. מקבלים מלגה חלקית במשך 3 שנים. 3. התואר מאוד נחשב בקרב המנחים האפשריים לתואר שני בכימיה פיזיקלית וגם אצל חלק מהפיזיקאים 4. לא כל כך פרקטי, חסר נסיון פרקטי ותואר שני זה חובה
העצה הכי טובה למתעניינים במסלול
זה תואר בפיזיקה שיש בו גם כימיה . תשקיעו , כנראה שתצליחו.
שולמית מ. על תואר ראשון לימודי מדעים מדויקים האוניברסיטה העברית (13/08/2011)
סיים בשנת 2010
מדוע בחרתי במסלול זה
רציתי ללמוד גם כימיה וגם פיזיקה ושמחתי שיש תכנית שמשלבת אותם
האם המסלול עמד בציפיות
התכנית בנויה כך שעושים תואר (כמעט) מלא בפיסיקה (ההבדלים הם שהמעבדות מקוצרות ואין סמינריון) ובמקביל לומדים את כל קורסי הבסיס של כימיה. אם מישהו רוצה ללמוד בעיקר כימיה יהיה לו קצת חסר כי לומדים בעיקר את הבסיס ולא יותר מזה, אבל אני חושבת שרכישת ההסתכלות הפיסיקלית והכימית על דברים (מדובר על הבדלי גישה וחשיבה) תורמת מאוד וחשובה לשני הכיוונים.
מה רמת הלימודים
היה מעניין ומוצלח. לדעתי נותן נק' פתיחה טובה מאוד לכל פיסיקאי ולכל מי שמתעניין בתחומים האפורים שבין הפיסיקה והכימיה
העצה הכי טובה למתעניינים במסלול
אופטימיות. ההתחלה קשה אבל נהיה יותר קל בהמשך, בעיקר לומדים איך ללמוד טוב ויעיל. מומלץ תוך כדי סמסטר לעבור על הסיכומים. גם אם לא מאוד ברצינות (שזה מצויין אבל דורש זמן), אפילו 5 דק' לפני ההרצאה לעבור ברפרוף על ההרצאה הקודמת, משתלם ממש!!! כדאי מאוד לפחות על חלק מהקורסים להשקיע ולפתור את התרגילים לבד (עבודת צוות זה סבבה, אבל לפתור ולא להעתיק...) זה עוזר מאוד אח"כ ומועיל הרבה יותר.
אריאל ב. על תואר ראשון לימודי מדעים מדויקים האוניברסיטה העברית (29/05/2011)
סיים בשנת 2006
מדוע בחרתי במסלול זה
בזמנו ניתנה חצי מלגה אוטומטית לכל המתקבלים, ולא ידעתי אם לבחור בכימיה או פיזיקה, האפשרות של שניהם ביחד וגם מלגה נראתה יותר כמו מתנה ולא כמו פשרה.
האם המסלול עמד בציפיות
קיבלתי גם ידע נרחב בפיזיקה אשר עזר לי בלימודי התואר השני, וגם מספיק נסיון בכימיה להתקבל ללימודי תואר שני במכון וויצמן
מה רמת הלימודים
אנשים שסיימו תואר משולב כימיה פיסיקה עומדים בפני הרבה יותר דלתות פתוחות, ולא רק באקדמיה.
העצה הכי טובה למתעניינים במסלול
ספר הקורס הוא לא הספר היחידי שקיים בנושא. עדיף לקרוא ספר שאתה מבין מאשר ספר שהמרצה אוהב. לכו לספרייה ומצאו ספר שמדבר אליכם בתחילת הקורס, ותלמדו ממנו במקביל - מעלה את סיכויי ההצלחה בהרבה.