הלימודים לקראת תואר בוגר במדעי החקלאות בתחום ביוכימיה ומדעי המזון עוסקים בטיפול בתוצרת חקלאית מהשדה ועד לצרכן. הנושאים העוסקים במדעי המזון כוללים הנדסת מזון, אנליזה של מזון, כימיה של מזון, פיסיקה של מזון, וביוכימיה. בנוסף, נלמדים הנושאים הבאים: הכנת מזון, אריזה, אחסון, טכנולוגיה של מזון והיבטים..
הלימודים לקראת תואר בוגר במדעי החקלאות בתחום ביוכימיה ומדעי המזון עוסקים בטיפול בתוצרת חקלאית מהשדה ועד לצרכן. הנושאים העוסקים במדעי המזון כוללים הנדסת מזון, אנליזה של מזון, כימיה של מזון, פיסיקה של מזון, וביוכימיה. בנוסף, נלמדים הנושאים הבאים: הכנת מזון, אריזה, אחסון, טכנולוגיה של מזון והיבטים נוספים כמו ביוטכנולוגיה, טכנולוגיה של בשר, ייצור יין, טכנולוגית ייצור בתעשיית השמנים, טכנולוגית אפיה, טיפול במים, ושימוש בפולימרים בתעשיית המזון.
חגי ק. על תואר ראשון לימודי ביוכימיה ומדעי המזונות האוניברסיטה העברית (23/12/2011)
סטודנט שנה ראשונה
מדוע בחרתי במסלול זה
למדתי ביולוגיה וכימיה מורחב בתיכון ואהבתי את זה, התואר נראה לי מעניין ויישומי, מה גם שאפשר להתחיל ללמוד ישר אחרי תואר ראשון. גם רציתי ללמוד בפקולטה לחקלאות במיוחד מאחר ויש שם אווירה יותר חמה וביתית כי המקום קטן יחסית לאוניבסיטאות שכוללות יותר סוגי תארים
האם המסלול עמד בציפיות
כן, אני רק בתחילת התואר אבל הקורסים שאני לומד ואלמד בעתיד קשורים לנושאים שמעניינים אותי. כמובן שיש כמה קורסים שפחות מעניינים אבל אין מה לעשות זה חלק מהתואר וצריך גם ללמוד את זה. חוץ מזה האווירה בפקולטה ממש נחמדה. כמו מושב, כולם מכירים את כולם מקום קטן ונחמד
מה רמת הלימודים
לטעמי יש יותר מדי תלמידים בכיתות (יש מצב שאני עוד צריך להתרגל לכמות הזאת..), בעיקר מפריע לי שאין הרבה פעמים ספרים מסודרים ללמוד מהם את החומר שנלמד בכיתה. סך הכול רוב המרצים מאוד באים לקראת התלמידים ומאפשרים תנאים טובים להצלחה
העצה הכי טובה למתעניינים במסלול
שווה לעשות קורס קיץ בכימיה ולהוריד מהעומס וללמוד נושאים לפני שמתחיל הקורס רק כדי שיהיה קצת רק
חנה ד. על תואר ראשון לימודי ביוכימיה ומדעי המזונות האוניברסיטה העברית (22/12/2011)
סטודנט שנה ראשונה
מדוע בחרתי במסלול זה
כי ביולוגיה מאוד עניינה אותי בתיכון וידעתי שמללמוד ביולוגיה לא יצא לי כלום (רק הוראה), במחקרים לא מרוויחים הרבה, גם לא לבורנטים, תרופות לא מאוד עניין אותי ותחום המזון נשמע לי מעניין, מה גם שתמיד יש דרישה במזון וגם עם התואר אפשר לבחור במה לעבוד- פיתוח, בקרת חומרים ועוד..
האם המסלול עמד בציפיות
בינתיים רק התחלתי. עד כה הלימודים לא פשוטים, צריך ללמוד והרבה אבל מצד שני זה מעניין וגם יש הרבה תמיכה ועזרה מצד שאר הסטודנטים והמרצים.
מה רמת הלימודים
לא ראיתי איך זה הולך באונ' אחרות. וזה תלוי גם בקורס ובשנה. בשנה א' יש הרבה קורסים משותפים, יתכן ל-2 חוגים או אפילו יותר. לדעתי הכמות סבירה, חוץ מקורס אחד שנלמד באודיטוריום גדול ואין ממש מקום לכולם..
כמו שציינתי לפני כן- המתרגלים של פיזיקה לא טובים.
העצה הכי טובה למתעניינים במסלול
להיות לארג'ים, תלמדו ביחד, תשתפו סיכומים, שיחזורים זה יעשה טוב לכולם
Lily V. על תואר ראשון לימודי ביוכימיה ומדעי המזונות האוניברסיטה העברית (06/12/2011)
סטודנט שנה שלישית
מדוע בחרתי במסלול זה
מזון ותזונה אלה שני תחומים שמאוד מעניינים אותי והייתי רוצה לעסוק במשהו שקשור לתחום זה!
האם המסלול עמד בציפיות
התואר מאוד מעניין (ברובו) העניין הוא שהוא מאוד מאוד עמוס, אנחנו עושים כמות נקודות זכות כמו בחוגי הנדסה ומקבלים תואר של טכנולוגי מזון שזה קצת לא הוגן לדעתי...ולפי מה שאומרים מאוד קשה למצוא עבודה עם תואר ראשון בלבד ורצוי להמשיך בלימודים הלאה...
מה רמת הלימודים
רוב המתרגלים בסדר גמור הבעיה היא בשעות התרגול שמקצים לכל קורס היה נחמד אם זמני התרגיל היו קצת ארוכים יותר
העצה הכי טובה למתעניינים במסלול
התואר עמוס ולא קל לברר טוב מה לומדים לפני שנרשמים ושזה באמת תחום עניין של אותו אדם, לשאול סטודנטים שכבר לומדים ולקבל כמה שיותר עצות לגביי קורסים. לי יש חברה שלמדה שנה מעליי ותמיד עידכנה אותי בכל הפרטים וזה מאוד עזר לי ההנחיות שלה לגביי בחירת המערכת ודברים נוספים...
שולמית א. על תואר ראשון לימודי ביוכימיה ומדעי המזונות האוניברסיטה העברית (01/07/2011)
סטודנט שנה ראשונה
מדוע בחרתי במסלול זה
המסלול נשמע מעניין ואחרי תואר ראשון אפשר למצוא בו עבודה.
האם המסלול עמד בציפיות
בינתיים הוא עונה על הציפיות
מה רמת הלימודים
כמות הסטודנטים בהרצאה משתנה וההרגשה תלויה הרבה במרצה - יש לנו קורסים של 300 סטודנטים שקשה לשבת בהם אך עם זאת ישנם קורסים שלא מרגישים את כמות הסטודנטים. יש מקצועות שבהם המרצה הוא גם המתרגל (דבר שהסטודנטים רואים בו חיסרון מאחר ואין עוד זוית ראיה של החומר הנ
העצה הכי טובה למתעניינים במסלול
השנה הראשונה דורשת השקעה, אבל לא לשכוח להנות גם מהאווירה והחברה
כרמית ג. על תואר ראשון לימודי ביוכימיה ומדעי המזונות האוניברסיטה העברית (23/06/2011)
סטודנט שנה ראשונה
מדוע בחרתי במסלול זה
חיפשתי בהתחלה תואר שאפשר לצאת ממנו לוטרינריה במקרה וארצה בעתיד. מצאתי תחום שמעניין אותי- מזון, ובנוסף זהו מקצוע שהתנסתי בו בתיכון כך שזה דיבר אלי ונשמע לי מעניין
האם המסלול עמד בציפיות
בינתיים עונה על הציפיות למרות שבשנה א לא לומדים הרבה ממה שקשור לתואר עצמו אלא יותר נושאים כלליים ובסיסים כמו כימיה מתמטיקה ופיסיקה. לעומת זאת קורסים שכן קשורים-ביוכימיה, פיזיולוגיה וכדומה עניינו אותי מאוד ואף התעסוקה בתחום נשמעת מעניינת
מה רמת הלימודים
כמעט כל מורה עושה שיעור חזרה לפני המבחן ורוב המתרגלים טובים (כנל במעבדות) מבחינת כמות סטודנטים הפקולטה לחקלאות קטנה כך שגם שיעורים באולם הגדול לא המוניים מידי
העצה הכי טובה למתעניינים במסלול
לא להשבר שנה א קשה אך משתלמת, ולבוא לאירועים של האגודה!