מגמת הלימודים בשימור מורשת התרבות החומרית (Conservation of Material Culture Heritage), נפתחה בשנת תשע"א וייחודה הוא בשילוב מחקר אקדמי בצד כישורים מעשיים. מזה שנים רבות מהווה נושא שימור מורשת התרבות, תחום לימודים ומחקר מבוסס באוניברסיטאות בעולם והוא חלק אינטגראלי בדיון הציבורי והשיח האקדמי...
מגמת הלימודים בשימור מורשת התרבות החומרית (Conservation of Material Culture Heritage), נפתחה בשנת תשע"א וייחודה הוא בשילוב מחקר אקדמי בצד כישורים מעשיים. מזה שנים רבות מהווה נושא שימור מורשת התרבות, תחום לימודים ומחקר מבוסס באוניברסיטאות בעולם והוא חלק אינטגראלי בדיון הציבורי והשיח האקדמי. במקביל לגידול המשמעותי במודעות לשימור ערכי התרבות בישראל והדרישה לאנשי מקצוע בתחום זה , התפתח הצורך בתוכניות לימודים ייעודיות בשימור. תוכנית לימודים זו נועדה להכשיר את בוגריה להתמודדות עם מגוון רחב של נושאים הכלולים בדיסציפלינת השימור .
מטרת התוכנית :
תוכנית הלימודים נועדה להכשיר את מוסמכיה שיהוו עתודה של אנשי מקצוע בשימור ויהיו בעלי רמה מקצועית גבוהה ויכולת לשלב מחקר עם עבודה מעשית.
נושאי הלימוד העיקריים:
תיאוריה, אתיקה, היסטוריה ופילוסופיה של דיסציפלינת השימור.
בסיס מדעי להכרות עם חומרים ותכונותיהם.
רקע במקצועות ההומניסטיים והיכרות עם מרכיבי מורשת התרבות החומרית.
שיטות מחקר בשימור ויישומן.
שיטות תיעוד.
שיטות טיפול ושימור מעשי.
בלימודים ישולבו סיורים וסדנאות בהוראת מומחים בשימור, כמו כן יחויב כל סטודנט בביצוע עבודה מעשית מונחית (סטאז') אשר תתבצע במסגרת פרויקט או מעבדת שימור פעילים.
קהל היעד:
המגמה פתוחה לבעלי תואר ראשון הבאים מרקעים שונים ומגוונים. יתקבלו בעלי תואר ראשון במקצועות רלוונטיים כגון לימודי שימור, גיאוגרפיה, לימודי ארץ ישראל, ארכיאולוגיה, היסטוריה כללית, מזרח התיכון, אדריכלות, תולדות האמנות, אמנות יצירה, כימיה, אקולוגיה, מדעים וכל תחום אחר שיש לו זיקה לשימור. כמו כן יתקבלו אנשי רשויות ומוסדות ציבוריים אשר עובדים בשימור: משמרים ואנשי תכנון, אנשי ניהול ותיעוד של שימור