אסיה היא ערש הולדתן של הציוויליזציות האדירות של סין, הודו ויפן, וכיום מרוכזת בה קרוב למחצית מאוכלוסיית האנושות. בעשורים האחרונים גוברת חשיבותה הכלכלית, החברתית והמדינית של יבשת זו עד כדי כך שמדובר על המאה ה-21 כעל "המאה האסיאנית". צד בצד עם מעמדה הגלובלי המרכזי, יש לאסיה חשיבות הולכת..
אסיה היא ערש הולדתן של הציוויליזציות האדירות של סין, הודו ויפן, וכיום מרוכזת בה קרוב למחצית מאוכלוסיית האנושות. בעשורים האחרונים גוברת חשיבותה הכלכלית, החברתית והמדינית של יבשת זו עד כדי כך שמדובר על המאה ה-21 כעל "המאה האסיאנית". צד בצד עם מעמדה הגלובלי המרכזי, יש לאסיה חשיבות הולכת וגדלה גם עבור ישראל והמזרח התיכון, בעיקר בתחומים כלכליים, פוליטיים וצבאיים.
החוג ללימודי אסיה באוניברסיטת חיפה חרת על דגלו להוביל את לימודי אסיה המודרנית בישראל, ואכן בתוך זמן קצר מאז יסודו בשנת 2002 הוא הפך למרכז של מחקר והוראה עם מיטב החוקרים המובילים בישראל בתחום זה. לחוג שלוש מגמות עיקריות: סין, הודו ויפן, כולן במיקוד ברור על התקופה המודרנית ובליווי לימוד אינטנסיבי של שפות המקום בדגש על תקשורת מעשית. בד בבד, החוג מציע ראיה אינטגרטיבית של אסיה כמכלול ומאפשר בנוסף גם לימודי בחירה בנושא קוריאה, מרכז אסיה ואיזורים נוספים.
החוג מעניק תואר ראשון בלימודי אסיה ותואר שני בלימודי אסיה במסלול עם תזה וללא תזה. תכניות אלה נועדו להעמיק את הידע בנושא אסיה המודרנית ולהכשיר כוח אדם מיומן ואיכותי לתעסוקה במגזר הציבורי והפרטי בתחומים מעשיים וכן להוראה ומחקר. תחומי הלימוד כוללים, פרט לרקע היסטורי ותרבותי, את תולדות אסיה המודרנית; חברה וכלכלה; משפט, פוליטיקה ויחסים בינלאומיים; וכן פילוסופיה, תרבות פופולרית ואמנות.