מיועדת לתלמידים במסלול דו-חוגי, שהחוג השני שלהם הוא תחום דעת הנלמד בבית הספר העל-יסודי. תלמיד הלומד בתוכנית ירכוש ידע מעמיק ומקיף בתחומים המהווים בסיס לכל העוסק בחינוך, כמו היבטים פסיכולוגיים, פילוסופיים וסוציולוגיים של החינוך, ותחומים כלליים של הוראה, הכוללים הכרות עם התפתחותו המקצועית של מורה..
מיועדת לתלמידים במסלול דו-חוגי, שהחוג השני שלהם הוא תחום דעת הנלמד בבית הספר העל-יסודי. תלמיד הלומד בתוכנית ירכוש ידע מעמיק ומקיף בתחומים המהווים בסיס לכל העוסק בחינוך, כמו היבטים פסיכולוגיים, פילוסופיים וסוציולוגיים של החינוך, ותחומים כלליים של הוראה, הכוללים הכרות עם התפתחותו המקצועית של מורה והכשרתו לתפקידי הדרכה. בנוסף לכך יקבל הכשרה תיאורטית ומעשית להוראה בתחום הדעת הספציפי, המקנה לו תעודת הוראה בתחום הדעת אותו הוא לומד כחוג השני שלו.
הלימודים בתכנית זו מאפשרים קבלת ב. א ותעודת הוראה בשלוש שנים!
תחומי הדעת בהם ניתן ללמוד לתעודת הוראה :
אמנות (אמנות יצירה ותולדות האמנות), אנגלית, גיאוגרפיה, היסטוריה (היסטוריה של עם-ישראל, היסטוריה כללית, היסטוריה של המזרח התיכון ולימודי א"י), לשון עברית, סוציולוגיה, אזרחות ומדעי המדינה (מדעי המדינה), מוזיקה, מתמטיקה, ספרות, עברית כשפה שנייה (לשון עברית וספרות עברית והשוואתית), ערבית שפת אם, של"ח וידיעת הארץ (לימודי ארץ ישראל, גיאוגרפיה וארכיאולוגיה), תקשורת, תיאטרון
נועה ג. על תואר ראשון לימודי הוראה של תחום הדעת (דו חוגי עם ספרות עברית והשוואתית) אוניברסיטת חיפה (16/08/2011)
סטודנט שנה שלישית
מדוע בחרתי במסלול זה
תמיד אהבתי ללמוד ספרות וגם ידעתי שאני נמשכת לתחום החינוך והייעוץ.
האם המסלול עמד בציפיות
בשנה א' למדתי ייעוץ והתפתחות האדם וכשהבנתי שמדובר על הרבה לימודי פסיכולוגיה ופחות חינוך, עברתי להתמחות בהוראה.
מה רמת הלימודים
מרצים רבים לא מנסים "להרים את הרמה" של הלימודים ולאתגר אותנו, אלא חוזרים על אותו חומר בגרסאות שונות או הופכים אותו למשעמם. גם לא דורשים מהסטודנטים הקשבה מלאה והשתתפות. כמובן שיש גם מרצים שכן מתעקשים על הדברים האלו ואז השיעורים שלהם הופכים למעניינים במיוחד
העצה הכי טובה למתעניינים במסלול
לפני שמתחילים ללמוד, עדיף לחסוך כמות גדולה של כסף ולשים אותה בחסכון לזמנים בהם אי אפשר לעבוד. כדאי למצוא עבודה לפני הלימודים שבה תוכלו להמשיך לעבוד בזמן הלימודים וכך לחסוך את חיפושי העבודה. כמעט בלתי אפשרי ללמוד מבלי לעבוד ולכן זה כה חשוב.