מטרת החוג לארכיאולוגיה היא להקנות לתלמידו ידע רחב ומקיף במגוון הנושאים הקשורים לארכיאלוגיה ולתרבות החומרית של ארץ ישראל, של הארצות השכנות ושל אגן הים התיכון. בוגרי החוג הרוצים בכך מקבלים הכשרה לעבודה ארכיאולוגית בחפירות, בסקרים ובמעבדות, בהתאם לבחירת מסלול הלימודים. כמו כן יכולים הבוגרים להשתלב..
מטרת החוג לארכיאולוגיה היא להקנות לתלמידו ידע רחב ומקיף במגוון הנושאים הקשורים לארכיאלוגיה ולתרבות החומרית של ארץ ישראל, של הארצות השכנות ושל אגן הים התיכון. בוגרי החוג הרוצים בכך מקבלים הכשרה לעבודה ארכיאולוגית בחפירות, בסקרים ובמעבדות, בהתאם לבחירת מסלול הלימודים. כמו כן יכולים הבוגרים להשתלב בעבודה במוזיאונים לארכיאולוגיה, בהוראה בבתי ספר (שיעורי של"ח), בתיירות בארץ ובעולם וכו'.
בחוג ניתן ללמוד מגוון רחב מאוד של נושאים, בהתאם למספר הגדול של נושאי המחקר בהם מתמחה הסגל האקדמי. התרבות החומרית הקדומה של א"י בפרט ואגן הים התיכון בכלל נלמדת בשני מישורים שונים. הראשון הוא כרונולוגי, ובו נלמדים העולם הפרהיסטורי, העולם של תקופות המקרא (תקופות הברונזה והברזל), תרבויות יוון ורומי (החל בתקופה הארכאית, דרך התקופות הקלאסית וההלניסטית וכלה בתקופות הרומית והביזנטית), והעולם של ימי הביניים מראשיתו בכיבוש המוסלמי של האזור ועד ימי ממלכות הצלבנים. בלימודים ניתן דגש מיוחד לשיטות המחקר החדשניות, ובהתאם לכך המישור השני הוא מישור נושאי, ובו נלמדים תחומים המשולבים במחקר הארכיאולוגיה המודרני. אלה כוללים בין השאר (לפי סדר א"ב): ארכיאו-זואולוגיה(חקר עצמות בעלי חיים עתיקים), ארכיאו-מטלורגיה (חקר מתכות וחקר חומרים וטכנולוגיות עתיקות), גיאו-ארכיאולוגיה, נמלים ואתרי חוף, פלינולוגיה (חקר אבקת פרחים מאובנת), שיטות לשיחזור הסביבה והאקלים ושיטות תיארוך. כמו כן החוג מקיים תכנית ייחודית בתחום שימור אתרים ארכיאולוגיים ומורשתם.
ניתן ללמוד במסלול חד-חוגי (החל משנה ב'), או במסלול דו-חוגי עם כל חוג אחר באוניברסיטה. אנו ממליצים על שילוב עם חוגים קרובים כגון: אנתרופולוגיה וסוציולוגיה, ביולוגיה ומדעים, גיאוגרפיה ולימודי הסביבה, היסטוריה, היסטוריה של עם ישראל, לימודי ארץ ישראל ומקרא, אך ניתן לשלב גם עם חוגים אחרים כגון לימודי מחשב וסטטיסטיקה