המחלקה מעניקה לסטודנטים כלים להבין את ההיסטוריה של העם היהודי בתוך הקונטקסט של כל תקופה ולהיות אזרחים ביקורתיים של מדינת ישראל במאה העשרים ואחת.
מסלולי הלימוד במחלקה:
המסלול להיסטוריה של עם ישראל: היסטוריה חברתית ואינטלקטואלית של היהדות וסביבתה התרבותית בארץ-ישראל ובפזורה היהודית בעולם...
המחלקה מעניקה לסטודנטים כלים להבין את ההיסטוריה של העם היהודי בתוך הקונטקסט של כל תקופה ולהיות אזרחים ביקורתיים של מדינת ישראל במאה העשרים ואחת.
מסלולי הלימוד במחלקה:
המסלול להיסטוריה של עם ישראל: היסטוריה חברתית ואינטלקטואלית של היהדות וסביבתה התרבותית בארץ-ישראל ובפזורה היהודית בעולם. הלימודים במסלול נוגעים גם בבעיות היסטוריוגרפיות ובמחלוקות המפלגות את קהילת ההיסטוריונים בדורנו.
המסלול ללימודי מדינת ישראל: מטרת הלימודים במסלול להביא את הלומדים והלומדות בו להכרות מעמיקה ורב-ממדית עם החברה הישראלית, על ידי דיון רב-תחומי בהיבטים פוליטיים, תרבותיים, חברתיים וצבאיים.
מיכל א. על תואר ראשון לימודי היסטוריה של עם ישראל אוניברסיטת בן גוריון (18/07/2011)
סטודנט שנה ראשונה
מדוע בחרתי במסלול זה
הייתי צריכה לבחור מסלול שישלים את הנק"ז עם המסלול ללימודי מדינת ישראל. תחום ההיסטוריה של עם ישראל נראה לי כהשלמה מתבקשת. כמו כן, הנושא עצמו מעניין אותי, וברצוני לרכוש ידע אודות תולדות עמישראל, לצורך עבודה עתידית עם יהדות התפוצות.
האם המסלול עמד בציפיות
בינתיים, אם לשפוט לפי שנה א', המחלקה מספקת לנו קורסי מבוא אודות כל התקופות בתולדות העם היהודי. הקורסים, בגדול, מעניינים ומועברים במקצועיות.
מה רמת הלימודים
לא ברור לי איך רמת הלימודים קשורה לקריטריונים הנ"ל, אך ניתן לומר שלפחות בנוגע לשנה א'- אין כלל שיעורי תרגול ואין שיעורי עזר. כמות הסטודנטים בהרצאה היא קטנה, לרוב (בערך 20). אך קורסים שהם חובה גם עבור מחלקות אחרות יכולים להכיל גם 80 תלמידים בהרצאה.
העצה הכי טובה למתעניינים במסלול
לשלב את הלימודים במחלקה עם לימודים במחלקה נוספת, בשביל הגיוון והעניין.