מדוע בחרתי במסלול זה
תמיד התעניינתי בפסיכולוגיה, אך כדי להיות בטוחה בבחירה שלי (עד כמה שאפשר...) הלכתי לייעוץ לפני התואר במכון פיל"ת. נרשמתי לפסיכולוגיה וחינוך, ובסוף שנה א' רציתי לעזוב את המחלקה לחינוך, אז צימצימתי אותה למימדי חטיבה, ועברתי למחלקה ללימודים רב תחומיים, ולקחתי חטיבה בפילוסופיה- שגיליתי שאני מאוד אוהבת במהלך השנה הראשונה.
האם המסלול עמד בציפיות
זה ידוע שתואר ראשון הוא די שיטחי מבחינת החומר הנלמד. יש סיבה שבגללה אף אחד לא יוצא פסיכולוג מתואר ראשון בפסיכולוגיה... אבל בסה"כ, התכנים די מעניינים, ואני עוסקת בנושאים שאני אוהבת ללמוד. כנ"ל לגבי המחלקה לפילוסופיה- מי שמתחבר לזה ימצא את הלימודים מאוד קלים- קל מאוד לכתוב עבודה על נושא שמעניין אותך.
מה רמת הלימודים
בפסיכולוגיה הרמה גבוהה בכל הקורסים. מהמחלקה לחינוך מאוד התאכזבתי ולכן עזבתי אותה, הרמה מאוד נמוכה ובכלל לא מאתגרת, ובעיני גם לא מעניינת. ופילוסופיה... אני לא יודעת מה לומר, זה תלוי בקורס ובמרצה
העצה הכי טובה למתעניינים במסלול
אם מישהו מתעניין בפסיכולוגיה, וגם חשובים לו חיי החברה, בן גוריון יכולה להיות אחלה אפשרות. מה שאני לא ידעתי לפני הרישום וגיליתי רק בהמלך התואר, הוא שבשביל ללמוד כמה שיותר פסיכולוגיה (התואר מורכב מנקודות זכות, שמתחלקות בין המחלקות/חטיבות השונות. כל קורס נותן מספר נקודות זכות עד שמגיעים ל120), בבן גוריון הכי טובה להירשם למסלול של פסיכולוגיה עם סוציולוגיה ואנתרופולוגיה. לא בגלל שסוציו-אנתרו זה מעניין, אלא בגלל שבהם הכי מתחשבים מבחינת חפיפות במבחנים וכו', ולהם ניתנת האפשרות לקחת את מרבית קורסי הבחירה שלהם בפסיכולוגיה. כלורמ, אם אני, אחרי כל קורסי החובה, יכולתי לקחת עוד קורס בחירה אח או שניים, הם יכולים לקחת חמישה ואפילו יותר. הייתי שמחה ללמוד יותר קורסים בפסיכולוגיה לו יכולתי. שווה לבדוק את האופציה הזו טוב טוב, גם הם לא הכי מרוצים בעולם מהמחלקה שלהם כי יש הרבה עבודה בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה. אבל זה שיקול שכדאי לעשות. והעצה הכי טובה שלי- מבין כל החברים שלי שלומדים פסיכולוגיה במוסדות השונים, נראה שהתואר ברייכמן הכי מעניין. יש להם המון תכנים שלנו אין, חדשניים, יחד אישי, תכנים מעשיים- אם הייתי היום בפני הרשמה, זו בהחלט אפשרות שהייתי שוקלת.