התחום האינטר-דיסציפלינארי של המדעים הקוגניטיביים נעשה תחום מחקר תוסס ופורה המעורר עניין הולך וגובר. בבסיס המחקר העכשווי של הנפש (mind) והכשרים הקוגניטיביים עומדת הנחה רווחת, לפיה הבנה ממצה של תחום דיון זה איננה בת-השגה ללא שיתוף פעולה בין דיסציפלינות שונות, שהעיקריות שבהן הן פסיכולוגיה, מדעי..
התחום האינטר-דיסציפלינארי של המדעים הקוגניטיביים נעשה תחום מחקר תוסס ופורה המעורר עניין הולך וגובר. בבסיס המחקר העכשווי של הנפש (mind) והכשרים הקוגניטיביים עומדת הנחה רווחת, לפיה הבנה ממצה של תחום דיון זה איננה בת-השגה ללא שיתוף פעולה בין דיסציפלינות שונות, שהעיקריות שבהן הן פסיכולוגיה, מדעי המוח, מדעי המחשב (בעיקר בינה מלאכותית), בלשנות ופילוסופיה.
רבים מהמחקרים פורצי הדרך כיום בנושאים כגון מנגנוני תפיסה, מודלים של רכישת שפה ,זכרון, מודעות, פתרון בעיות וקבלת החלטות - אכן כרוכים בשיתוף פעולה כזה, המחייב ידע ברמה גבוהה בתחומים הרלוונטיים.
התכנית באוניברסיטת בן-גוריון בנגב הינה תכנית ייחודית מסוגה בארץ, והיא מיועדת לסטודנטים מצטיינים ובעלי יכולות מגוונות.
מטרת התכנית: התוכנית מיועדת להכשיר חוקרים בעלי כישורים ייחודיים המסוגלים לחקור נושאים שונים מתוך נקודת מבט רב-תחומית.
אופי הלימודים: התוכנית כוללת קורסי ליבה בתחומים מרכזיים של המדעים הקוגניטיביים, סבב מעבדות וקבוצות מחקר, קורסים בשיטות מחקר, סמינר מחקר אינטר-דיסציפלינארי, קורסי התמחות וכתיבת עבודת מחקר.
הנחייה אישית: עבודת המחקר תיכתב בהנחייתם של שני מנחים מדיסציפלינות שונות. לכל סטודנט/ית יוצמד חבר/ת-סגל בכיר שילווה אותו/ה במהלך לימודיו/ה.