לימודי תואר ראשון בפיסיקה בן גוריון מציבים את הכוונה להכשיר את הסטודנטים למחקר בסיסי בפיסיקה ולתעסוקה במחקר יישומי במסגרות ידע עתירות מדע במרכז. המחלקה מציעה שלוש מגמות לימוד: פיסיקה כללית, פיסיקה ומחשבים וכן פיסיקה ואלקטרואופטיקה. בנוסף, ישנם ארבעה מסלולים לתואר כפול בתחום: פיסיקה והנדסת חומרים,..
לימודי תואר ראשון בפיסיקה בן גוריון מציבים את הכוונה להכשיר את הסטודנטים למחקר בסיסי בפיסיקה ולתעסוקה במחקר יישומי במסגרות ידע עתירות מדע במרכז. המחלקה מציעה שלוש מגמות לימוד: פיסיקה כללית, פיסיקה ומחשבים וכן פיסיקה ואלקטרואופטיקה. בנוסף, ישנם ארבעה מסלולים לתואר כפול בתחום: פיסיקה והנדסת חומרים, פיסיקה והנדסת חשמל ומחשבים, פיסיקה והנדסת מכונות ופיסיקה ומדעי המחשב.
מדע הפיסיקה עוסק בניפוץ תיאוריות קיימות ובניית תיאוריות חדשות במקומן. הפיסיקה מעודדת חשיבה ביקורתית, ולכן המחלקה מודעת לכך שהלימודים בתואר הראשון בפיסיקה בן גוריון בשנה הראשונה עלולים להיראות קשים, אך מהשנה השנייה ההרגשה משתנה לגמרי, ומרגישים ממש בבית.
בניגוד לתפיסה המקובלת שלימודי פיסיקה חשובים פחות מלימודים מדויקים אחרים, הפיסיקה של ההווה היא הבסיס לטכנולוגיה של העתיד. כך, בוגרי לימודי פיסיקה הם בין המבוקשים כיום בתעשיות עתידות הידע. התחומים בהם עובדים הבוגרים הם לא רק אלקטרואופטיקה, אלא גם פיתוח אלגוריתמים, פיסיקה רפואית, מחקרים בביולוגיה מולקולארית ועוד. גם אנשי מדעי המחשב המוצלחים ביותר, ואפילו אלו השייכים לסגל האקדמי במחלקות למדעי המחשב בפקולטות שונות, מגיעים בדרך כלל מרקע של לימודי פיסיקה.
ישנה תפיסה שטוענת שכל העוסק בפיתוח טכנולוגיות עתידיות או במדעי הטבע – עליו להיות בעל ידע נרחב בפיסיקה. השכלה פיסיקלית נשארת רלוונטית תמיד, ולימודי המשך בתחום יכולים להעשיר את המחקר הפיסיקלי כולו, ולכן המחקר וההוראה במחלקה לפיסיקה בן גוריון נמצאים בחזית המדע – התיאורטי והניסויי. מכירים מישהו שלא היה רוצה להעסיק את איינשטיין? לכן, הידע הפיסיקלי יבטיח לכם מקום בשוק העבודה לשנים רבות
יוסי ר. על תואר ראשון לימודי פיסיקה (דו חוגי עם פילוסופיה) אוניברסיטת בן גוריון (23/11/2011)
סטודנט שנה רביעית
מדוע בחרתי במסלול זה
עבודה בפיסיקה נראית מעניינת ובנוסף רציתי לגוון את הלימודים בפיסיקה אז הוספתי מחלקה משנית בפילוסופיה.
האם המסלול עמד בציפיות
כן
מה רמת הלימודים
מרבית המתרגלים טובים מאוד אך יש אחוז לא מבוטל של מתרגלים ממש גרועים.
יש בעייה רצינית שלרוב לא ניתנים ש"ב או שיש חובת הגשה אך ללא בדיקה שלהם ונוצר מצב שקשה מאוד במהלך הסמסטר לוודא מה מצבך בקורס.
לקורסי המתמטיקה כמעט ואין טעם להגיע מכיוון שהסטודנטים להנדסה ככל הנראה יתפסו את כל הכיסאות בכיתה.
העצה הכי טובה למתעניינים במסלול
לבוא מוכן נפשית לשנה א' לא פשוטה בכלל אבל לדעת שאם עברת את סמטר ג', סיימת את התואר.
קובי י. על תואר ראשון לימודי פיסיקה אוניברסיטת בן גוריון (07/08/2011)
סטודנט שנה שלישית
מדוע בחרתי במסלול זה
התחלתי ללמוד מדעי המחשב, אך הבנתי שזה מאוד משעמם ועברתי למשהו שתמיד עניין אותי.
האם המסלול עמד בציפיות
השנה הראשונה היתה מאוד מתישה מבחינה הקושי, אך גם קשה היה לראות את התחום של התואר מבין כל הקורסי מבוא. בשנים מתקדמות הפיסיקה היתה יותר דומיננטית ובהחלט הציפיות שלי התגשמו ואף יותר.
מה רמת הלימודים
רמת המתרגלים היא בד"כ די טובה, המחלקה שלנו מאוד קטנה אז אף פעם לא היתה בעיה של מקום בהרצאות או התרגולים.
העצה הכי טובה למתעניינים במסלול
להיות מוכן להתמודד עם המציאות שהיא: רוב האנשים שמתחילים את התואר לא מסיימים אותו. התחלנו כ100 אנשים את התואר אך בשנה השלישית נשארו כ25.
שירן נ. על תואר ראשון לימודי פיסיקה אוניברסיטת בן גוריון (15/06/2011)
סטודנט שנה שניה
מדוע בחרתי במסלול זה
כי אני אוהבת פיסיקה, אני מוצאת את זה מעניין ומאתגר.
בנוסף לכך פיסיקה זה הבסיס להכל ואפשר להתפתח לכל מיני כיוונים .
האם המסלול עמד בציפיות
הפיסיקה בבן גוריון ברמה מאוד גבוהה ורובה עוסק בפיסיקה תיאורטית.
ישנם קורסים שנותנים מענה לפיסיקה ניסיונית (מעבדה ) ,אבל זה לא מספיק.
מה רמת הלימודים
יצא לי לפגוש רק 3 מתרגלים במהלך השנתיים האחרונות שאפשר להעיד עליהם שהם ממש טובים והשאר היו בסדר. כמות הסטודנטים בהרצאות ותירגולים היא מאוד נמוכה מכיוון שלא הרבה הצליחו "לשרוד" במחלקה ולהגיע לשנה שניה. בדרך כלל נמצאים בכיתה בסביבות 15-20 אנשים.
העצה הכי טובה למתעניינים במסלול
לבחור מסלול משולב - רק ככה אפשר למצוא עבודה אחרי תואר ראשון בלבד.
(פיסיקה -מדמ"ח , פיסיקה- הנדסת חשמל/מכונות/חומרים וכדומה...)