"למה בחרתי: כי הוא פותח לי את האפשרות לעסוק בפסיכולוגיה, כי נראה היה לי שזה משהו שארצה לעשות וכי רציתי ללמוד מה זה אומר בעצם להיות פסיכולוגית.
הציפיות: הלימודים לא מספיק מעניינים, לא מספיק מגוונים, ולא מספיק מעמיקים בתחומים בהם כן נוגעים.
רמת לימודים: היו מתרגלים מעולים והיו פחות. כתה של פסיכולוגיה קלינית לילדים היא של 21 תלמידים שזה בערך פי 2 מכל מקום אחר ולא מאפשר לימודים איכותיים מספיק בעיניי. ורמת הלימודים, מבחיהנ אקדמית, היא די שטחית. היחס האישי והדיבור על העבודה בשטח הם טובים.
טיפ כללי: צריך לאהוב פסיכולוגיה, לרצות להיות פסיכולוג ולבוא עם חסכונות."
"למה בחרתי: אני מחפש להיות פסיכולוג קליני. זה מעניין אותי ומסקרן בנוסף לתודעת השליחות שיש לי בזה
הציפיות: כמובן לא לגמרי. אבל סך הכל אני מרגיש שיש לי הכשרה טובה לקראת המקצוע
רמת לימודים: הרמה די גבוהה בהתאם לחבר'ה שהתקבלו
טיפ כללי: זה לא קל - זה מסלול ארוך שכדאי לבחון אותו מראש. כללית- הוא מעניין"
"למה בחרתי: לאחר טיפול פסיכולוגי מוצלח, החלטתי שאני רוצה להיות פסיכולוגית קלינית והחלטתי להלחם ולהתאמץ עד שאצליח
הציפיות: תואר ראשון לא ענה כלל, היה משעמם ולא נתן כלים טיפוליים ותואר שני היה מעולה
רמת לימודים: הפערים בין האקדמיה לשטח בלתי נסבלים ולדעתי אין צורך אמיתי בתזה על אף ההתעקשות של האקדמיה
טיפ כללי: להיות ממוקד מטרה מההתחלה ולהשקיע בהתפתחות האישית שלך כאדם מחוץ ללימודים"
"למה בחרתי: כי סיימתי לימודים במסלול של נטרופתיה ובגלל שאין תואר בזה בארץ אז בחרתי ניהול בריאות שקרוב למקצוע שלי
הציפיות: כי זה ממש מתאים למסלול הנטרופתיה שלמדתי לפני
רמת לימודים: ממש טובה
טיפ כללי: שזה מסלול מאוד מעניין וכיפי והאווירה של הלימודים מאוד יפה"
"למה בחרתי: אני גרה בצפון וחיפשתי את המוסד הקרוב ביותר בו לא צריך לעשות השלמות ללימודי התוכנית (למי שלא למד תואר ראשון בסוציולוגיה/מדעי ההתנהגות) לצד האפשרות ללמוד במסלול לאנשים עובדים
הציפיות: קיוויתי ללמוד תואר מרתק עם מרצים "תותחים" ומקצוענים בתחומם, בפועל רמת המרצים ממש לא משהו ואין כלל את האתגר האינטלקטואלי שציפיתי שיהיה בתואר שני
רמת לימודים: הכיתה עמוסה בתלמידים, אין אפשרות לקיים דיונים ברמה גבוהה, אין סינון לסטודנטים כך שגם הרמה הלימודית והאישית לא משהו...
טיפ כללי: לא להתפשר, לברר טוב טוב עם סטודנטים שלומדים במוסד מה רמת שביעות רצונם (אין עשן בלי אש...)"
"למה בחרתי: חיפשתי מוסד אקדמי שיאפשר לי ללמוד תואר שני בפסיכולוגיה ללא בחינת המתא"ם. הרבה מאוד מוסדות בארץ אינם מאפשרים למי שאינו ברשותו ציון מתא"ם להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה. בתל אביב איפשרו לי להתקבל למגמה הפסיכוביולוגית עם מספר השלמות בלבד (3 קורסים בסטטיסטיקה). מלבד זאת, תחום הפסיכוביולוגיה מאוד מעניין אותי לכן הרגשתי שמה שבטוח - לא יהיה משעמם.
הציפיות: באופן כללי המגמה כמגמה לא מאוד מאוחדת ומהווה איזשהו "אי" עם שלוחות לכל מיני חוגים אחרים (מדעי המוח, נוירוביולוגיה וכו'). השיעורים מפוזרים במהלך כל השבוע ולא מאורגנים לכדי מערכת מסודרת שתאפשר גם לסטודנטים עובדים להגיע במרוכז (יום וחצי בשבוע) ולהמשיך את החיים כהרגלם. לסטודנטים שהחליטו לעבוד במעבדות באוניברסיטה או יותר נכון להשתעבד למעבדות, זה לא נורא מבחינת המערכת כי הם גם ככה נמצאים באוניברסיטה. התוכנית שבחרתי אינה מתאימה למי שמתגורר יותר משעת נסיעה (רכבת או אוטובוס).
רמת לימודים: לא נפלתי, התואר הקנה לי ידע בהחלט, וגם ניסיון בעבודה עם כלי מחקר פסיכופיזיולוגים, MRI, אך היה חסר לי משהו באחדות הסטודנטים, משהו שהיה קושר וחובר את כל הסטודנטים במגמה למקשה אחת.
טיפ כללי: תבדקו היכן יש מוסד שמארגן את הלימודים ליום או יומיים בשבוע. האם אתם רואים את עצמכם מבלים הרבה שעות במעבדות ולא רואים אור יום. אלו אינדיקטורים חשובים."
"למה בחרתי: המסלול הוא אינטגרטיבי ומרתק, גם בזכות עצמו וגם יחסית למסלולים דומים במקומות אחרים.
הציפיות: המסלול נהדר, מספק המון כלים אך דורש אינטנסיביות גבוהה וזמינות טוטאלית לעבודה מחקרית עצמאית.
רמת לימודים: הרמה גבוהה ביותר.
טיפ כללי: אל תעשו את זה אלא אם אתם ממש ממש רוצים את זה - כי המסלול קשה ומפרך."
""
""
"למה בחרתי: הוא היה הכי קרוב לתחומי העניין שלי, ודרש הכי פחות קורסי קדם.
הציפיות: הנושאים והקורסים נשמעים פחות מבטיחים. בפועל הקורסים ברמה יחסית נמוכה.
רמת לימודים: במרבית הקורסים ניתן ציון רק על השתתפות, וגם אז מדובר בציון אחיד (בדרך כלל של 95) לכל הכיתה.
טיפ כללי: לקרוא מאמרים בתחום לפני שמתחילים ללמוד. הרבה פעמים הלימודים הם לא מה שנדמה מבחוץ."
"למה בחרתי: שאלה טובה.... היה לי ברור רוב חיי שזה מה שאני רוצה לעשות.. נרשמתי לכמה אוניברסיטאות והתקבלתי לת"א ולכן שם למדתי.
הציפיות: מצד אחד התואר מאפשר התחלה של עבודה קלינית, מצד שני הוא יכול היה להיותמכוון קליניקה ולללמד יותר אנשי מקצוע ופחות אנשי מחקר.
רמת לימודים: הדגש היה מחקרי מאוד והיו חסרים תכנים קליניים פרקטיים
טיפ כללי: לחשוב טוב. לדמיין 10 שנים קדימה ולהבין מה אני רוצה לעשות ואז לחזור אחורה ולבחון את כל הדרכים השונות שיכולות לקחת אותי לאותה נקודת סיום. בכל מקרה, מי שבוחר במסלול צפויות לו שנים קשות!!!"
""
בבסיס התוכנית החיבור הנדרש בין יצירת ידע כמאפיין אוניברסיטת מחקר ויישומי ידע כמתחייב מאוניברסיטה בעלת מודעות חברתית. התוכנית מתבססת הן על הידע שהצטבר בקהילה הבינלאומית של חוקרי התפתחות הילד והן על התרומה למחקר וליישום שהתפתחו במרכז לחקר התפתחות הילד באוניברסיטת חיפה. מזה שנים משמש המרכז לחקר..
מטרת הלימודים: תוכנית ה- BCN הינה תוכנית לשנה הראשונה של ה- MA . התוכנית מוצעת ע"י המגמות הקוגניטיבית ופסיכו-ביולוגית. מטרתה להכשיר חוקרים מהדרגה הראשונה, במדעי המח ההתנהגותיים והקוגניטיביים, שסיכוייהם להתקבל למסלול דוקטוראט ישיר גבוהים. בתום השנה הראשונה בתוכנית, הסטודנטים שיעמדו בדרישות..
במגמה לנוירופסיכולוגיה שיקומית אתה מוכשר בתור פסיכולוג לעמידה בדרישות לתחילת התמחות בפסיכולוגיה שיקומית, בנוסף, אתה רוכש ידע ומיומנויות הדרושים לטיפול בתוצאות פגיעה במערכת העצבים המרכזית. בליבת התוכנית שני מוקדים: בראשון תלמד על מוח בריא, מוח פגוע ובשיקום נפגעי מוח. בשני תעסוק בשיקום נפגעים..
התכנית מתמקדת בהיבטים תיאורטיים ומעשיים של פיתוח ויעוץ ארגוני הכולל גם פיתוח משאבי אנוש בארגונים והיא מעניקה ידע וכלים בסיסיים בתחום הניהול והמחקר, אשר נדרשים בתפקידי הפיתוח והייעוץ הארגוני. מטרתה המרכזית של התוכנית היא להכשיר את בוגריה לעבודה במסגרת ארגונים מסוגים שונים (במגזר הפרטי, במגזר..
לימודי תואר שני מהווים העמקה והתקדמות מבחינה תיאורטית ומעשית ועונים לצרכים הקיימים היום בשוק העבודה. שכן, משרות שונות המוצעות כיום לפסיכולוגים מחייבות השכלה של תואר שני, ישנה דרישה לעובדים בכירים ומיומנים שיצטרפו לצוות רב מקצועי עם רופאים, אנשי עסקים, מהנדסים וכו'. התוכנית תכשיר פסיכולוגים..
מטרת הלימודים: מטרת לימודי המגמה החברתית היא להרחיב ולהעמיק את הידע העיוני והיכולת המחקרית של תלמידי המגמה בתחומי הפסיכולוגיה החברתית. במבט כולל מדגישה המגמה החברתית את המחקר והחשיבה הבסיסיים בתחום ומציעה לתלמידיה מעורבות עיונית ומחקרית בתחומים אלה. המגמה אינה מציעה כוון התמחות והכשרה שיטתיים..
מטרת הלימודים: המטרה המרכזית של המגמה היא להכשיר פסיכולוג קליני בעל אתיקה מקצועית גבוהה, אשר יהיה פתוח באופן בקורתי לגישות ולמגמות חדשות בפסיכולוגיה קלינית, ושיהיה מסוגל לתרגם את הידע שנרכש בפסיכולוגיה הכללית לטיפול ולהבנת האדם הסובל מהפרעות נפשיות. המגמה שוקדת על הקניית בסיס תיאורטי ויישומי..
מטרת התכנית להכשיר מוסמכים בפסיכולוגיה בגיש אינטגרטיבית, נתמכת אמפירית, התפתחותית ורב תרבותית וכן להכשיר פסיכולוגים שיוכלו לפתח את השירותים הציבוריים ע"י יישום תכניות טיפול חדשות שמתאימות למגזרים רחבים בחברה הישראלית. הלימודים עוצבו כדי להקנות הבנה מעמיקה, ידע ומיומנויות קליניות..
אם מעניין אותך לטפל בתהליכים הפסיכולוגיים שבמפגש בין אנשים לעולם העבודה. אם אתה אוהב לסייע לאנשים באמצעות שיטות של התערבות פסיכולוגית לאבחון ולבחירת מקצועות. אם אתה חושק בסיוע לחברות וארגונים במציאת משאבי האנוש העונים על דרישות התפקידים אותם הם מחפשים. ואם אתה רוצה לתרום ליצירת אקלים פסיכולוגי..
אם אתם מעוניינים להירשם ללימודי תואר שני, חשוב שתקפידו לבחור את מוסד הלימודי בצורה מושכלת ונבונה – ודבר זה נכון לגבי כל תוכנית לימודים רלוונטית: בין אם זה תואר שני לימודי פסיכולוגיה, תואר שיני משפטים או תואר שני בכל תחום אחר. בכדי שתוכלו להבטיח את הבחירה הנכונה ביותר להלן מספר טיפים ישימים שיתוו לכם את הדרך להשגת המטרה: טיפ 1 – דגש על שיקולי נוחות בהליך בחירת מוסד..
חרדה חברתית, הידועה גם בשם פוביה חברתית, היא מצב בריאותי נפשי שכיח המאופיין בפחד עז ממצבים חברתיים ודאגה מתמשכת לשפוט או להיות מוערך לרעה על ידי אחרים. כמובן, שהדרך הטובה ביותר להתמודד ולטפל במצב זה, עוברת בהיכרות וזיהוי של כל הסימפטומים של חרדה חברתית. אז מכיוון ש"ידע הוא כוח" להלן כל מה שצריך לדעת על חרדה חברתית: תסמינים של חרדה חברתית אנשים עם חרדה חברתית עלולים..
תואר שני בפסיכולוגיה הינו תואר נחוץ על-מנת להיות פסיכולוג מורשה ולסייע לאנשים בטיפול. לימודים לתואר שני זה מתקיימים במספר של מסלולים וכוללים מגמות יישום ומחקר. לאחר הלימודים ניתן להתחיל ולעסוק בתחום הטיפול או להמשיך ללימודים מתקדמים ולהשתלב באקדמיה, אך חשוב לזכור כי על מנת להיות פסיכולוג חובה ללמוד לתואר שני וכי תואר ראשון לא מספיק.
רקע החוג
לימודי תואר שני בפסיכולוגיה הינם מהמבוקשים בישראל ועקב זאת תנאי הקבלה אליהם גבוהים ביותר. רף זה משאיר מועמדים רבים מחוץ ללימודים ולכן למסיימים תואר שני יתרון גדול מאוד ביציאה לעבודה או המשך ללימודי תואר שלישי. גם לאחר הלימודים הקשים יידרשו הבוגרים לכשנתיים סטאז' עד בטרם יוכלו לשבת על כיסא המטפל ולעסוק בטיפול בכוחות עצמם.
לימודי תואר שני בפסיכולוגיה הינם יישומיים ומחקריים יחדיו וכך הינם מכשירים את הסטודנטים הן לעבוד כפסיכולוג והן להמשיך לכיוון מחקרי ולתואר שלישי בתחום בהתאם לבחירתם. הלימודים הינם במגוון של נושאיםמעניינים ומרתקים ויחד עם המחקר הסטודנטים נחשפים לתחומי ידע רבים, מוכנים לעבודה או המשך לימודים לאחר התואר.
האם זה מתאים לי?
לימודי תואר שני בפסיכולוגיה מתאימים בעיקר עבור מי שמעוניין לעבוד בתחום ולהיות פסיכולוג או להמשיך לתואר שלישי ולהשתלב באקדמיה במחקר ולימודים בתחום זה. בעלי תואר ראשון אשר מעוניינים לעבוד בתור פסיכולוגים יהיו חייבים ללמוד לתואר שני שכן תואר ראשון לא מסמיך אותם כמטפלים או פסיכולוגים ולכן מי שמעוניין לעבוד בתחום בתור פסיכולוג הן בעלי תואר ראשון בפסיכולוגיה והן בעלי תואר ראשון במקצועות קרובים כמו מדעי ההתנהגות, קרימינולוגיה ומדעי החברה אזי לימודים אלו הינם בשבילם.
יתרונות וחסרונות
היתרונות בתחום זה הינם כלכליים וגם נפשיים. מדובר בתחום טיפולי בו תרגישו סיפוק רב על עזרה וטיפול באחרים לאחר עזרה להשתלב בחיים נורמטיביים ולחיות אותם וכן השכר הינו מתגמל ביותר בעיקר אם הנכם פסיכולוגיים קליניים. יחד עם זאת, גם אם תחליטו לא לפתוח קליניקה פרטית עדיין ארגונים רבים זקוקים לפסיכולוגים ובעיקר פסיכולוגים ארגוניים והם משלמים בהתאם ובשכר גבוה וזאת בשל ההערכה הגבוהה לה זוכה מקצוע זה במגזר הציבורי.
החסרונות הינם כי מדובר בכל זאת בתחום טיפולי ולכן הוא גם שוחק עם הזמן. ככל שתראו יותר מטופלים עם בעיות שונות תרגישו גם בלחץ ומצוקות העבודה שכן זהו תחום אשר מאוד קרוב לרגש ולבטן ולא תמיד קל לעבוד בו ולהיות חלק מתהליכי טיפול זה עם מגוון של מטופלים ואנשים. יש גם לזכור כי תנאי הקבלה לתואר שני מאוד גבוהים ומחייבים גם ממוצע גבוה מאוד, גם המלצות ממרצים מכובדים ובעלי שם וגם ציון גבוה במבחן המתא"ם המיוחד אשר גם הוא מאוד קשה ומסובך.
מה לומדים?
לימודי תואר שני בפסיכולוגיה נמשכים כשנתיים ומתאפשרים במגוון של מסלולים כמו מדעי ההתנהגות ופסיכולוגיה, פסיכולוגיה רפואית, פסיכולוגיה ארגונית, פסיכולוגיה קלינית, פסיכולוגיה תעסוקתית, פסיכולוגיה עסקית וניהולית, נירו-פסיכולוגיה שיקומית ועוד הן במסלול מחקרי עם תזה והן במסלול אשר אינו מחקרי.
באשר לקורסים ותחומי הלימוד גם הם מאוד מגוונים וכוללים לימודים עיוניים, מעשיים ומחקריים. כך, תוכלו ללמוד לקורסים שונים בהתאם להתמחות בה תבחרו. בין הקורסים פסיכותרפיה, חשיבה קלינית, ראיון ואבחון, טיפול אישי, טיפול קבוצתי, אבחון פסיכו-דיאגנוסטי, אוטיזם ועוד במסלול פסיכולוגיה קלינית. פסיכולוגיה חברתית של הבדלי מין, התנהגות פרו-חברתית, האישיות וההתנהגות החברתית, תהליכי אינטראקציה בינאישית, קונפליקטים חברתיים ועוד במסלול פסיכולוגיה חברתית. פיוזיולוגיה, סוציולוגיה של הרפואה, אנטומיה, פסיכופתולוגיה, פסיכותרפיה ועוד במסלול פסיכולוגיה רפואית ועוד קורסים שונים ומרתקים במסלולים השונים.
לימודים מתקדמים
בוגרים אשר מעוניינים להמשיך ללימודים מתקדמים יצטרכו ללמוד במסלול מחקרי עם תיזה, לסיים את הלימודים בממוצע גבוה ולהשיג המלצות על מנת להמשיך לתואר שלישי ומחקר אשר לאחריו ניתן להשתלב באקדמיה ולעסוק בהמשך מחקר בפסיכולוגיה וללמד את התחום.
יש תואר שני בפסיכולוגיה, מה עכשיו?
לאחר סיום הלימודים עומדות בפני הבוגרים 2 אופציות. האחת להמשיך ללימודים מתקדמים ולהשתלב באקדמיה, מחקר ולימודים ואילו השניה לצאת אל השוק ולמצוא עבודה. מכיוון שמדובר בתחום מאוד נחשק אך גם נרחב יימצאו הבוגרים מקומות תעסוקה רבים אשר יקבלו אותם אך זאת לאחר שנתיים של סטאז'.
פסיכולוגים קליניים יכולים לפתוח קליניקה פרטית ולטפל בעצמם או להתשלב במוסדות שונים כמו בתי-חולים, קופות חולים, בתי-חולים פרטיים, מוסדות לטיפול במכורים ועוד. פסיכולוגים ארגוניים הינם מאוד נחשקים בארגונים גדולים וחברות ציבוריות ופרטיות. פסיכולוגים רפואיים יכולים גם הם להשתלב במערכות הבריאות השונות. פסיכולוגים קוניטיביים יימצאו פרנסה במעבדות מחקר שונות וכן באקדמיה. פסיכולוגים חברתיים יוכלו להשתלב בעבודה עם בתי-ספר, מוסדות לימוד בלתי-פורמאליים, מוסדות לנוער במצוקה ועוד, מדובר בתחום מאוד פופולארי ופסיכולוגים בעלי תואר שני הינם מאוד מבוקשים בשוק התעסוקה.
שכר
המשכורות בתחום הפסיכולוגיה נחשבות לגבוהות ביותר אך זה נכון בעיקר במגזר הפרטי. פסיכולוג קליני עד 5 שנות ניסיון ישתכר כ-9,000-6,000 ש"ח ובעל 5-10 שנות ניסיון ישתכר כ-15,000-10,000 ש"ח בחודש אם הוא עובד בבית חולים ממשלתי או מרכז ייעוץ. אם ברשותו קליניקה פרטית ראשי לגבות סכומים גבוהים לשעת טיפול מהמטופלים. פסיכולוג חינוכי ישתכר כ-10,000-6,000 ש"ח בחודש. פסיכולוג חברתי ישתכר כ-13,000-7,000 ש"ח בחודש ופסיכולוג עצמאי כ-1,000-300 ש"ח לשעת טיפול.