אם אתם מעוניינים להירשם ללימודי תואר שני, חשוב שתקפידו לבחור את מוסד הלימודי בצורה מושכלת ונבונה – ודבר זה נכון לגבי כל תוכנית לימודים רלוונטית: בין אם זה תואר שני לימודי פסיכולוגיה, תואר שיני משפטים או תואר שני בכל תחום אחר.
בכדי שתוכלו להבטיח את הבחירה הנכונה ביותר להלן מספר טיפים ישימים שיתוו לכם את הדרך להשגת המטרה:
בהליך בחירת מוסד לימודים, הן ללימודי תואר ראשון והן ללימודי תואר שני, חשוב לשים דגש משמעותי על שיקולי נוחות.
ראשית כל, חשוב שתדאגו שמוסד הלימודים יהיה נגיש עבורכם – אם אתם לא מתכננים לעבוד דירה, כדאי שתאתרו את כל מוסדות הלימודים במרחק סביר, אשר מציעים לימודי תואר שני במסלול המבוקש.
כמובן, ששיקולי נוחות קשורים גם לאפשרות לפרישת המערכת על פני מספר מצומצם של ימים בשבוע, לגבי שעות הלימוד ולגבי פרמטרים נוספים.
אם אתם כבר נמצאים בשלב בו יש לכם עבודה קבועה ו/או משפחה, חשוב מאוד שתוודאו שהלימודים ישתלבו לכם בצורה טובה עם לוחות הזמנים.
אם אתם לא מתכננים ללמוד תואר שני במוסד הלימודים בו למדתם את התואר הראשון, חשוב שתבדקו את הנושא של השם והמוניטין של מוסד הלימודים.
כמובן, שיש להתמקד בשם והמוניטין של הפקולטה הרלוונטית ושל התוכנית לתואר שני.
תוכלו לחפש המלצות וחוות דעת של בוגרים אשר למדו באותו המסלול – כיום, בתקופת האינטרנט והרשתות החברתיות, חוות דעת שכאלה יכולות להיות נגישות.
ברשת תוכלו גם למצוא מידע לגבי המוסד עצמו, לגבי סגל המרצים, תוכניות הלימודים וכל פרט אחר אשר יכול לסייע לכם במידה רבה בהליך הסינון הראשוני ובהתמקדות אך ורק במוסדות לימוד אשר יכולים להתאים לכם.
חשוב לבדוק מהם תנאי הקבלה ללימודי תואר שני. לרוב, נדרש ממוצע מסוים בלימודי התואר הראשון – יחד עם זאת יש מקומות שממוצע של 75-80 יכול להספיק ויש מוסדות לימוד שיבקשו ממוצע סף גבוה יותר. מעבר לכך, יש עוד תנאים נוספים בהם יעלה הצורך לעמוד לצורך הקבלה ללימודים – חשוב שתבדקו את הנושא הזה ותוודאו שאתם אכן יכולים לעמוד בהם.
כאמור, אם אתם מתעניינים בלימודי תואר שני, קיים סיכוי שאתם כבר לא צעירים – לא כולם בוחרים ללמוד תואר שני בשנות ה-20.
יכול להיות שאתם כבר אנשי משפחה ויש לכם ילדים או שאתם מחזיקים בעבודה במשרה מלאה ולא רוצים שהמשרה חלילה תיפגע.
מהסיבה הזאת, כדאי לחפש מסגרת ללימודי תואר שני, אשר פועלת על מנת להתגמש בעבורכם – ולסייע לכם בהתאמת הלימודים לדרישות, לצרכים וללוחות הזמנים.
קיים סיכוי לא קטן שבכדי להיכנס לרזולוציות כאלה ולבדוק את כל הפרטים הרלוונטיים תדרשו להגיע למקום ולקבוע פגישת ייעוץ עם יועץ לימודים מטעם אותה המסגרת.
זה נכון שלרוב סטודנטים אשר מבקשים להירשם לתואר שני, פחות ישימו דגש על נושאים חברתיים כתנאי לבחירת מסגרת הלימוד. יותר יעניין אותם הלימודים עצמם וכמובן, הכלים, הידע ובסופו של דבר גם הדיפלומה שהם עתידים לקבל במסגרת הלימודים.
יחד עם זאת, חשוב לא לוותר על הגעה למקום, לצורך בדיקת חללי הלימוד, החללים המשותפים וכל פרט אחר אשר יכול להשפיע על הבחירה.
כאשר גם הפרט כזה יאפשר בסופו של בר לבצע את הבחירה הנכונה והמתאימה ביותר.
אם אתם מעוניינים להירשם ללימודי תואר שני, חשוב שתקפידו לבחור את מוסד הלימודי בצורה מושכלת ונבונה.. המשך
חרדה חברתית, הידועה גם בשם פוביה חברתית, היא מצב בריאותי נפשי שכיח המאופיין בפחד עז ממצבים.. המשך