לימודי הנדסת ביוטכנולוגיה בטכניון מכשירים את הבוגרים לעסוק בכל הכרוך לפיתוח, ייצור, אריזה, ושיווק מוצרים, ממקום ייצור חומר הגלם ועד למוצר הסופי המגיע ללקוחות. הלימודים מורכבים מידע רחב בתחומי הכימיה, הביולוגיה, הפיזיקה, ההנדסה והסביבה. הלימודים מתוכננים כך שיכשירו מהנדסי ביוטכנולוגיה בעלי ידע בסיסי..
לימודי הנדסת ביוטכנולוגיה בטכניון מכשירים את הבוגרים לעסוק בכל הכרוך לפיתוח, ייצור, אריזה, ושיווק מוצרים, ממקום ייצור חומר הגלם ועד למוצר הסופי המגיע ללקוחות. הלימודים מורכבים מידע רחב בתחומי הכימיה, הביולוגיה, הפיזיקה, ההנדסה והסביבה. הלימודים מתוכננים כך שיכשירו מהנדסי ביוטכנולוגיה בעלי ידע בסיסי ורחב בכל התחומים מהם שואב מהנדס ביוטכנולוגיה את הידע ואת ההתמקצעות שלו במקצוע זה.
תוכנית הלימודים לתואר ראשון בביוטכנולוגיה טכניון נמשכת ארבע שנים, ומיועדת לסטודנטים ברמה גבוהה שיודעים שיהיו מסוגלים לשלב לימודי בתחום ההנדסה לצד לימודים בתחום מדעי החיים. המקצועות הנלמדים במהלך התואר הם מקצועות בסיסיים כמו מתמטיקה, פיסיקה, כימיה ומחשבים, לצד מקצועות ספציפיים יותר לתחום כמו מיקרוביולוגיה, הנדסה וטכנולוגיה של מזון, הנדסה גנטית ועוד.
הייחוד בפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון הוא מתן האפשרות להשתלמות של הסטודנטים בביוטכנולוגיה ו/או בהנדסת מזון. המחלקה מציעה גם תוכניות לימודים מיוחדות לתואר ראשון נוסף בביולוגיה, תואר ראשון נוסף בכימיה וכן תואר ראשון נוסף בהוראת הטכנולוגיה והמדעים, בשילוב עם תעודת הוראה לבתי ספר על יסודיים, במדעים וכימיה או במדעים וביולוגיה.
בוגרי התואר יכולים לבחור בין המשך ללימודים מתקדמים ומחקר בתחום, לבין השתלבות בתעשייה בתחומים רבים בהם נדרשים מהנדסי ביוטכנולוגיה ומזון. הבחירה הרבה העומדת בפני הבוגרים מאפשרת להם למצוא עבודה מצוינת או לימודי תואר שני ושלישי בפקולטות שונות בארץ ובעולם, וכן להשתלב כסגל הוראה בתחום זה ובתחומים משיקים
Evgeni B. על תואר ראשון לימודי הנדסת ביוטכנולוגיה ומזון הטכניון (24/11/2011)
סטודנט שנה רביעית
מדוע בחרתי במסלול זה
מתוך עניין אישי בתחום הנדסה גנטית.
האם המסלול עמד בציפיות
בסה"כ אני מרוצה מהלימודים, קצת חבל שמקצועות פקולטיים של ממש שעוזרים קצת לקבל מיקוד על תחום הנלמד מתחילים רק בשנה שלישית, מצד שני - הרבה דברים לא יהיה פשוט להבין בלי רקע שמקבלים בשנתיים הראשונות.
מה רמת הלימודים
בדר"כ יש שיעורי עזר בכל המקצועות הדורשים זאת בכמות מספקת, מתרגלים - מגלים הבנת החומר ומוכנים לתת יחס אישי בכמות שנדרשת, גם הרבה מעבר לשעות קבלה.
העצה הכי טובה למתעניינים במסלול
תואר מעניין, אבל יש הגבלה מסויימת בתחום תעסוקה, רוב התעסוקה הקיימת היא בתחום המזון - מי שרוצה לעסוק בביוטכנולוגיה כדאי לו לשקול את העובדה שבמוקדם או במאוחר יחזור, כנראה, להמשך לימודים... כך שמי שמתכנן לסיים תואר, להגיד שלום לאקדמיה לנצח וישר להרוויח משכורות עם 5 ספרות - סביר להניח שזה לא אצלינו...
עידית ג. על תואר ראשון לימודי הנדסת ביוטכנולוגיה ומזון הטכניון (01/08/2011)
סטודנט שנה שניה
מדוע בחרתי במסלול זה
בחרתי מסלול זה מכיוון שידכתי שאני רוצה להתעסק בביולוגיה יישומית, וכי אני רוצה להמשיך לתואר שני באחד הנושאים הביולוגיים. התואר הזה נותן לי את הרקע הנדרש ואת הציונים הגבוהים שאני צריכה בשביל ההמשך. כמו כן ניתן למצוא עבודה במקצוע לאחר תואר ראשון במקרה ואשנה את דעתי.
האם המסלול עמד בציפיות
התואר מעניין מאוד ויש בו תחומים רבים. אנחנו פקולטה קטנה ולכן גם מגובשים יותר והאווירה היא מאוד טובה.
מה רמת הלימודים
אני מאמינה שהרמה היא מאוד גבוהה, ולכל סטודנט ניתן המענה הדרוש לו מטעם הסגל.
העצה הכי טובה למתעניינים במסלול
לזכור שבהתחלה אולי יש הרבה מתמטיקה ופיזיקה, אבל אחר כך מגיעים לדברים המעניינים באמת, ולכן שווה לחכות