ההגדרה הרחבה של ביוטכנולוגיה היא שימוש תעשייתי באורגניזמים חיים (או חלקם) לשם ייצור מזון, תרופות ומוצרים נוספים המשמשים לתועלת האדם. התחום מבוסס על שימוש בטכנולוגיות חדשניות המנצלות אורגניזמים ביולוגיים שונים. הביוטכנולוגיה תורמת להתקדמותם של תחומים רבים, בהם רפואה, תעשיות המזון, איכות הסביבה,..
ההגדרה הרחבה של ביוטכנולוגיה היא שימוש תעשייתי באורגניזמים חיים (או חלקם) לשם ייצור מזון, תרופות ומוצרים נוספים המשמשים לתועלת האדם. התחום מבוסס על שימוש בטכנולוגיות חדשניות המנצלות אורגניזמים ביולוגיים שונים. הביוטכנולוגיה תורמת להתקדמותם של תחומים רבים, בהם רפואה, תעשיות המזון, איכות הסביבה, חקלאות מתקדמת ועוד. התחום נמצא בהתפתחות מואצת בעולם כולו, ובשנים האחרונות חלו בו ההתפתחויות הדרמטיות ביותר.
בתכנית הלימודים המוצעת בחוג נלמדים נושאים מן התחומים ההולכים ומתפתחים של הביוטכנולוגיה, כגון: ביולוגיה מולקולרית, תכנון תרופות ופרמקוגנומיקה, ניתוח רצפי DNA, ניתוח מבנה חלבונים ופעילותם, שימוש בביואינפורמטיקה, מיקרוביולוגיה, גנטיקה מולקולרית ואימונולוגיה.
הביוטכנולוגיה היא תחום בעל פוטנציאל כלכלי אדיר. תעשיות רבות מגלות בה עניין רב כדי לפתח מוצרים, שירותים וידע בתחום. כיום, יש מידע רב בתחום הביולוגיה בכלל ובביולוגיה והגנטיקה המולקולרית בפרט, בעיקר עם השלמת מיפוי הגנום האנושי. הקושי העיקרי הוא בתרגום המידע לשימוש מעשי לתועלת האדם. יש מעט מסגרות המכשירות מומחים בתחומי הביוטכנולוגיה, בעוד שהמידע הולך וגדל.
מטרת הלימודים
לימודי ביוטכנולוגיה במכללה האקדמית הדסה ירושלים נועדו להכשיר את הסטודנטים להשתלב בתעשייה ולהמשיך ללימודים גבוהים ובמחקר בתחום. מדינת ישראל היא אחת הארצות שבהן קצב התפתחות הייצור הטכנולוגי לאדם הוא גבוה מאוד. מכיוון שביוטכנולוגיה היא מן התחומים המתפתחים החשובים ביותר במדע במאה החדשה, חשוב להכשיר כוח אדם מקצועי ומיומן, שיהיה חיל החלוץ במפגש עם העתיד. המכללה האקדמית הדסה ירושלים לקחה על עצמה להגשים יעד זה.
לבוגרי החוג יוענק תואר אקדמי ראשון B. Sc. המוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה. הבוגרים מוכשרים כאנשי מקצוע מיומנים בתחום הביוטכנולוגיה, אשר יכולים לפתח ולהשתמש בטכנולוגיות חדשות
כל הביקורות באתר הן של סטודנטים ובוגרים אמיתיים המזוהים
עם ת.ז, שם אמיתי ועברו תהליך אימות - זה הערך החשוב לנו ביותר באתר
ביקורות של בוגרים (2)
יעקב על תואר ראשון לימודי ביוטכנולוגיה מכללת הדסה (07/03/2014)
סיים בשנת 2013
מדוע בחרתי במסלול זה
בגלל שרציתי ללמוד מדעים וחשבתי שזה תואר ברמה טובה עם דגש על יישומים מעשיים.
האם המסלול עמד בציפיות
תואר קשה יחסית עם הרבה מאוד "הצקות" - המון מטלות ומעבדות מיותרות, והוא לא נותן בסוף את הערך המוסף. למשל רק במכללת הדסה הרבה יותר מומלץ ללמוד מעבדה רפואית או בריאות הסביבה. אלו תארים קלים בהרבה, כאשר לכל אחד מהם יש ערך מוסף מבחינת העסקה לאחר הלימודים (במעבדה רפואית יש תעודה בנוסף לתואר של משרד הבריאות שמגדילה את סיכויי ההעסקה למי שבוחר ללכת לכיוון הזה, ובבריאות הסביבה יש את כל התחום של עבודה כיועצי איכות הסביבה) ומבחינת להמשיך לתואר שני כל מי שיש לו ממוצע 80 ומעלה ורצון, יכול להמשיך מכל אחד מהתארים האלו לתואר שני.