יילמדו פתרונות מעשיים הקשורים למזון ומחלות (סוכרת, צליאק, הרזייה, בעיות עיכול, לב כלי-דם וכו’). יילמדו דרכים שונות להפיכת המזון הטעים לבריא ולהפיכת המזון הבריא לטעים. התלמידים מוזמנים להביא מהבית מתכונים למזונות אהובים על-מנת לגייר אותם לבריאים יותר וטעימים לא פחות. בכל שיעור נכין ארוחה טעימה,..
יילמדו פתרונות מעשיים הקשורים למזון ומחלות (סוכרת, צליאק, הרזייה, בעיות עיכול, לב כלי-דם וכו’). יילמדו דרכים שונות להפיכת המזון הטעים לבריא ולהפיכת המזון הבריא לטעים. התלמידים מוזמנים להביא מהבית מתכונים למזונות אהובים על-מנת לגייר אותם לבריאים יותר וטעימים לא פחות. בכל שיעור נכין ארוחה טעימה, מזינה ואסתטית עם דגש על הנושאים התיאורטיים שיילמדו באותו שיעור עם תשומת לב מיוחדת למצב בריאותי נבחר.
מטרות הקורס
זהו קורס המהווה כרטיס כניסה מקצועי לעולם המזון הבריא. הוא פונה לכלל האוכלוסיה ובאותה עת מספק ידע מקיף המתאים לבעלי מקצוע בתחום. מדובר בשילוב של קורס על המזון הבריא עם קורס בישול מקצועי המלמד כיצד להוציא אוכל טעים מחומרי גלם בריאים, ללא פשרות ובמחיר השווה לכל נפש. היות ומדובר בקורס מקצועי מתווסף פה אלמנט נוסף – בניית תפריטים המתאימים למצבים טיפוליים שונים (מחלות, הריון והנקה, תינוקות וכו’) מעבר לשאלת המזון הבריא והחגים / אירועים ושגרה