מדוע בחרתי במסלול זה
בחרתי במסלול שרותי אנוש מכיוון שאני נוטה לתחום ההומאני, ומתוך המקצועות ההומאנים, התחום של שרותי אנוש מצד אחד רחב ומצד שני יחסית למקצועות הומאנים אחרים נחשב לפרקטי מבחינת שוק העבודה.
האם המסלול עמד בציפיות
החוג לשרותי אנוש בעמק יזרעאל בפרט, ובארץ בכלל עדיין צעיר לדעתי. אנשים אינם מודעים למקצוע, במודעות דרושים לא רואים הרבה פעמים דרישה ל'בוגרת תואר לשירותי אנוש', ואפילו סטודנטים רבים בעצמם מתקשים (ואפילו בשנה ג') להסביר את מהות התואר. מעבר לכך - ישנה הכשרה מעשית בשנים ב' ו-ג', דבר המעלה את ערך התואר ואת הניסיון שהסטודנט צובר.
מה רמת הלימודים
מתרגלים: ישנם מתרגלים אשר אינם 'חריפים' בתחום אותם הם מעבירים. מתרגל מסוים מלמד תחומים רבים ושונים, והתחושה היא שהוא אינו מעמיק בתחום ידע של הקורס הספציפי אותו הוא מעביר.
התרגולים: ישנם קורסים בהם מתקיימים תרגולים חיוניים (כמו כלכלה, סטטיסטיקה, שיטות מחקר..) ברמה גבוהה והכרחית להבנת הסטודנט את הידע. לעומת זאת ישנם קורסים את התרגול בהם הוא מיותר (כמו חברה ישראלית, פסיכולוגיה...) וזהו בזבוז זמן יקר.
כמות סטודנטים בהרצאה תלויה בסוג ההרצאה. במידה וזוהי הרצאה גדולה של קורס חובה, ישנו אודיטוריום מלא, כלומר עד 100 סטודנטים לערך, ישנם קורסים אשר מחולקים, ומתקיימים בכיתות של כ- 30 סטודנטים. בנוסף ישנן סדנאות אשר בהם נוכחים מספר מצומצם של תלמידים, בפורמט אשר מתאים לקורסים מסוימים.
העצה הכי טובה למתעניינים במסלול
-1- לגור באזור המכללה.
-2- לקחת בקלות את התואר. הוא לא קשה, אך קל להילחץ.