החוג לתקשורת צילומית מציב בפני תלמידיו ארבעה אתגרים: מקצוענות, חשיבה תקשורתית, יצירתיות ומצוינות.
כדי לעמוד באתגרים הללו ולהביא למקצוענות מקנה החוג לסטודנטים בראש ובראשונה ידע נרחב ועדכני בטכניקה ובטכנולוגיה של הצילום ושליטה מלאה בכל היישומים בתחום. לכך מתחבר היסוד העיוני-אקדמי, הצד של החשיבה..
החוג לתקשורת צילומית מציב בפני תלמידיו ארבעה אתגרים: מקצוענות, חשיבה תקשורתית, יצירתיות ומצוינות.
כדי לעמוד באתגרים הללו ולהביא למקצוענות מקנה החוג לסטודנטים בראש ובראשונה ידע נרחב ועדכני בטכניקה ובטכנולוגיה של הצילום ושליטה מלאה בכל היישומים בתחום. לכך מתחבר היסוד העיוני-אקדמי, הצד של החשיבה התקשורתית. הלימודים העיוניים מתמקדים בתקשורת, ובעיקר בתקשורת חזותית.
מטרת השיעורים האקדמיים היא מחד להקנות לתלמידים עקרונות חשיבה מדעית ומאידך יכולות עבודה מעשית ברמה גבוהה בתחומי התקשורת.
טיפוח היסוד היצירתי והאמנותי באישיותם של התלמידים מהווה חלק מרכזי בתכנית הלימודים. פיתוח יסוד זה נעשה בעיקר במסגרת דו-שיח ישיר בין מורה לתלמיד ובלימודי תולדות האמנות. השאיפה למצוינות המאפיינת את החוג מזה שנים מתווה משמעת עבודה, דייקנות בביצוע המשימות, השתתפות פעילה בדיונים עיוניים והתמסרות מלאה ללימודים.
בוגרי החוג ירכשו בקיאות הן בעבודה המעשית של הצילום והתקשורת והן בתיאוריה ובהיסטוריה של התחומים הללו. הסטודנטים יידעו לחבר בין כל תחומי הצילום - המעשי, הטכנולוגי, האקדמי, החברתי והאישי. במהלך הלימודים יפתחו התלמידים מודעות לבעיות של אתיקה עיתונאית-תקשורתית ולייצוג הפרט והחברה בתקשורת, במיוחד בתחום הצילום. בעלי נשמה אמנותית ימצאו בתכנית הלימודים כלים מעשיים שישמשו אותם ביצירתם ,בסיס השכלתי שעליו יוכלו לבנות את עבודותיהם ויזכו לתמיכה ועידוד מרביים מן החוג לפיתוח הצד האינטואיטיבי בעבודתם.
הלימודים בחוג יכשירו את הסטודנטים לעסוק בעיתונות, בפרסום, באינטרנט, ובכל תחום שבו נדרש הצלם להעביר מסר ומידע חזותי.
מטרת הלימודים
תכנית הלימודים בתקשורת צילומית נועדה להכשיר את הלומדים להיות צלמים בעלי ראייה חברתית-תרבותית רחבה של תחום הצילום.
הסטודנטים יתמחו במיוחד בצילום המסחרי-פרסומי ובצילום העיתונאי-תיעודי. הם יהיו בקיאים הן בעבודה המעשית והן בתיאוריה של הצילום והתקשורת; וגם בדרכי השילוב הרבות ביניהם.
הסטודנטים ייחשפו לניתוח הבעיות הסבוכות בייצוג החברה והפרט בצילום במרחב הציבורי ולבעיות האתיקה בתקשורת. ההשכלה האקדמית-עיונית תעמיק את ההבנה ואת המודעות לחשיבותה של התקשורת בחברה. כצלמים יהיו הבוגרים אנשי תקשורת. במקביל לכך יינתנו להם כלים, תובנות ועידוד לפיתוח אישיותם היצירתית ולגילוי הפוטנציאל האמנותי הגלום בהם.
בוגרינו ישתלבו בצילום מסחרי בתחומי הפרסום, התעשייה, המזון והאופנה; בצילום עיתונות, באולפני הפקת מולטימדיה אתרי אינטרנט ועוד
כל הביקורות באתר הן של סטודנטים ובוגרים אמיתיים המזוהים
עם ת.ז, שם אמיתי ועברו תהליך אימות - זה הערך החשוב לנו ביותר באתר
ביקורות של בוגרים (1)
מעוז ו. על תואר ראשון לימודי תקשורת צילומית מכללת הדסה (14/07/2011)
סיים בשנת 2010
מדוע בחרתי במסלול זה
אחרי כמה שנים של צילום כתחביב החלטתי ללמוד את המקצוע. התלבטתי בים הדסה לבצלאל ובחרתי בסוף בהדסה כי הרגשתי שאופי המקום והלימודים מתאים לי יותר.
האם המסלול עמד בציפיות
הייתי במחזור הראשון של המסלול במתכונתו האקדמית (לפני כן הלימודים היו לתעודת הנדסאי) והרגשתי שהרבה פעמים היינו שפני הנסיון של המערכת ודברים לא תמיד הלכו חלק.
מה רמת הלימודים
בגדול, באתי בעיקר בגלל התחום המעשי וקצת בגלל העיוני, פחות בגלל התואר או התעודה.
העצה הכי טובה למתעניינים במסלול
לנצל את ארבע שנות השהות שם, הן נגמרות מהר. לנצל את המרצים והידע שלהם, תמיד לשאול, להתיעץ. לנצל את המתקנים והציוד העומדים לרשותכם, להתנסות בדברים חדשים.