"למה בחרתי: לתואר הספציפי הזה יש מוניטין גבוה בתחום מש"א
הציפיות: מרצה מהתואר הראשון שלי הזהיר אותי שאני לא אלמד שום דבר חדש והשם שהולך לפני התואר הוא סיבה יחידה לבחור במסלול והוא צדק לחלוטין! הוא רק לא ידע להגיד לי שמדובר בתואר שדורש המון מבחני אמצע ועבודות בנוסף למבחנים לשיעורים שכבר למדתי בתואר הראשון, התואר מחייב נוכחות ומתקיים בשעות עבודה באופן פרדוקסלי לנוכח כך שמדובר בתואר ללימודי עבודה שלא נותן לסטודנטים לעבוד.
רמת לימודים: חוג עמוס מאוד ביחס לתארים אחרים באותו תחום באוניברסיטאות ומכללות אחרות, מתרגלים שלא יודעים ללמד ולהסביר, שטועים בבדיקת מבחנים עד כדי כך שמרצה עולה על הטעויות שלהם בעת פתיחת מחברות.
טיפ כללי: אם אתם רוצים תואר לשם השורה ברו"ח לכו על זה. אם אתם מעוניינים ללמוד משהו...תעשו לעצמכם טובה ותבחרו בתואר אחר."
""
"למה בחרתי: כי מדובר בתוכנית ייחודית, שמאד מעניינת אותי. זה המקום בו ניתן ללמוד על ספרות הילדים ותחומים המשיקים לה בצורה הטובה ביותר.
הציפיות: הרמה גבוהה וטובה, אני מרגיש שלמדת דברים רבים
רמת לימודים: הרמה גבוהה ברוב המקרים, למרות שיש שיעורים מסוימים Aברמה פחות גבוהה.
טיפ כללי: מי שזה מעניין אותו- מומלץ מאד. לגבי מערכת- שווה להתייעץ עם תלמידים שבתוכנית ומכירים חלק מהשיערוים"
על רקע שורה של איומים על מדינת ישראל, המעוגנים במאמציהן של מדינות כאיראן לפתח נשק להשמדה המונית כמו גם סכנות הטרור והלוחמה בעצימות נמוכה, הפונדמנטליזם הדתי והאידיאולוגי והמשך מרוץ החימוש הקונוונציונלי, מנסה תכנית ייחודית זו להעניק לתלמידים ידע, כלי חשיבה וניתוח חדשים ומגוונים. זאת תוך אימוץ גישה..
תוכנית הלימודים לתואר מוסמך בבריאות הציבור נועדה להקנות כלים של מיומנויות וחשיבה שיאפשרו לבוגריה לתרום למחקר ולפעילות מעשית בקידום הבריאות של האוכלוסייה ברמה המקומית, הלאומית והבינלאומית. מטרת התוכנית היא לתרום לפיתוח והנחלת ידע בתחומי בריאות הציבור השונים הן בחזית המחקר והן בהקניית מיומנויות..
תוכנית הלימודים הבין תחומית לתואר שני במדעי הדתות של הפקולטה למדעי הרוח באוניברסיטת תל-אביב, היא מסגרת לימודים ייחודית שמשלבת לימודים ברמה מחקרית גבוהה על דתות העולם, מתוך נקודות מבט מגוונות של דיסציפלינות אקדמיות שונות. מסלול לימודים החדש בתחום דתות זמננו מיועד לאלה המעוניינים להתמחות במסגרת..
ההתפתחות העצומה של המדע והטכנולוגיה במאה שעברה מעלה שאלות פילוסופיות, היסטוריות, וחברתיות נוקבות. רבות מהשאלות בהן עסקו פילוסופים והיסטוריונים במהלך הדורות – כיצד, אם בכלל, תיתכן ידיעה אובייקטיבית? על סמך מה נחשבת תיאוריה אחת טובה מחברתה? מהם הקונטקסטים החברתיים..
מדעי הקוגניציה עוסקים בהסבר כשרים מנטליים כרכישת שפה, תפיסה, קבלת החלטות, יצירתיות ומודעות. חקר הקוגניציה מעוגן בתחומים שונים בהם: פסיכולוגיה, בלשנות, פילוסופיה, לוגיקה וחישוביות ומדעי המוח. הייחוד בתכנית הלימודים של מדעי הקוגניציה הוא השילוב בין התחומים השונים, שילוב שמטרתו לחשוף את התהליכים..