"למה בחרתי: קורסים מגוונים בנושאים שמעניינים אותי
הציפיות: רציתי ללמוד משהו עם מגוון רחב של נושאי לימוד. תואר מאתגר שישלב בתוכו נושאים ביולוגים ומתמטיים
רמת לימודים: תירגולים טובים, אין שום מסגרת עזר מעבר לזה
טיפ כללי: לחשוב טוב למה הם רוצים דווקא את המסלול הזה, כי יש הרבה תארים שהם דומים (כמו הנדסת חשמל) ולפעמים פחות בעייתיים מבחינה תעסוקתית. והאם הם מוכנים ללימודים ברמה גבוהה"
"למה בחרתי: התחום עניין אותי מתקופת הצבא, וביום הפתוח בטכניון לא היה ספק שזהו התחום שארצה ללמוד ולעסוק בו.
הציפיות: כמובן שאין דבר כזה "מושלם" ותמיד יש דברים קטנים שיכולים להציק או לאכזב, אבל בראייה הכללית, אני לא מתחרט בכלל שהלכתי ללמוד את המקצוע, והייתי יכול ללמוד גם חשמל, מה שמעיד על האהבה הגדולה למקצוע.
רמת לימודים: התואר ברובו הגדול ענה על כל השאלות שלי ועל כל התהיות שלי ועל כל התשוקות שלי לתעופה וחלל. אם אתה/את מתעניינים בתעופה,חלל, בהנדסה שהיא לא חשמל או מחשבים ומעניינת באותה מידה ואפילו יותר, ופקולטה משפחתית וחברים לחיים, זה המקום.
טיפ כללי: תשאפו הכי טוב שאפשר, אל תלכו לבינוניות או למקום מסויים רק כי שמעתם שהוא נוח,"
"למה בחרתי: אחרי שסיימתי את התואר שלי במתמטיקה, הייתי בצומת דרכים. מה עושים עם זה? ואם ממשיכים לתואר שני, האם זה אומר שזה מה שאעשה כל החיים? החלטתי שלפני שאני מחליטה מה יהייה המקצוע שלי, אלך ללמוד עוד משהו, יותר פרקטי, משלב מתמטיקה ואולי בעזרתו אדע טוב יותר מה אני רוצה להיות כשאהייה גדולה.
הציפיות: עוד מוקדם לדעת. בנתיים ממה שלמדנו אני מרוצה. התואר מעניין אותי מאד ומשלים באמת את הצד המתמטי שאהבתי.
רמת לימודים: רמת הלימודים גבוה. הסטודנטים איכותיים. מספר הסטודנטים בהרצאות משתנה. העיניין תלוי מרצה ולא תלוי קורס. אם המרצה טוב, האולמות יהיו מלאים, אם הוא לא הם יתרוקנו יותר ויותר לאורך השנה. המתרגלים בדרך כלל מאד טובים. אבל זה גם תלוי. חלקם מתארים מתקדמים, חוקרים וח
טיפ כללי: להתחיל משהו. משהו שנראה לכם מעניין, שימלא משהו מהרצונות שלכם. אחר-כך תוכלו לשנות. שווה לשים רגל באוניברסיטה ומשם לשנות. כמעט כל החברים שלי שינו במהלך לימודיהם או אחרי התואר את מה שלמדו. אין רע בזה. זהו השקעה טובה לעתיד. ועוד דבר חשוב, צריך להתמיד. הלימודים בשנה הראשונה של כולם נורא מאיימים וקשים, אבל זה משתפר ונהייה מגניב."
"למה בחרתי: עניין
הציפיות: היה מעניין אך התואר לא בנוןי מספיק טוב ואין מספיק כלים ליציאה לתעשיה.
רמת לימודים: גבוהה מאוד.
טיפ כללי: מי שמעוניין במשרות R&D:
תלמדו הנדסת חשמל ותבחרו מסלולים משיקים לביו רפואה.
או תתכווננו לתואר שני."
"למה בחרתי: מפני שאני מתעניינת בתחום הרפואה ותחום המחקר והפיתוח.
הציפיות: המסלול ענה על הציפיות שלי, ידעתי מה אני אלמד.
רמת לימודים: לעיתים כמות הסטודנטים רבה, רמת המתרגלים לא ממש גבוהה.
טיפ כללי: להתמיד ולא לוותר מפני שהקורסים לא קלים ולעיתים לא מעניינים אך בסופו של דבר התואר הוא תואר משתלם."
"למה בחרתי: זה ענף טכנולוגי מתפתח ואני מאמין שבסוף הלימודים אהיה בעל מקצוע מבוקש ורווחי
הציפיות: בשלב מסוים ראיתי שחלק גדול מהכלים שרכשתי בתור מפתח טכנולוגי אינם נחוצים לי באופן ישיר
רמת לימודים: אפשר להוסיף חומרי עזר לימודיים ( קישורים באינטרנט וכד')
טיפ כללי: לבדוק מה אתם רוצים להשיג באמצעות הלימודים ולמצוא את המסלול שהכי מתאים לכם, כמו כן להכין את עצמכם כלכלית לפני תחילת הלימודים"
הרפואה המודרנית הופכת למורכבת יותר בצד האבחנתי והטיפולי עקב הידע הנצבר ומורכבות השיטות, הציוד והמכשור המשמשים לטיפול ולאבחנה. בד בבד עם הקצאה של משאבים רבים יותר בתחום הרפואה והבריאות ע"י גופים ציבוריים ופרטיים, גובר והולך הצורך בכוח אדם מיומן המבין לעומק את צרכי הרפואה וכן את הכלים ההנדסיים..
באשכול לימודי הנדסה רפואית רוכש התלמיד ידע בתכנון ופיתוח מערכות אבחון, מערכות מדידה ומערכות דימות רפואית, עם ידע בסיסי בביולוגיה מן הרמה המולקולארית ועד לרמת מערכות גוף האדם. מיומנות זו נדרשת כדי למלא תפקידי מפתח בתעשייה הביו-רפואית והביוטכנולוגית. הבוגרים יוכלו למלא תפקידי מפתח בתעשייה..
לימודי הנדסה רפואית הינו תחום מאוד מרתק ומעניין אשר בא להכשיר את המהנדסים וכן את הסטודנטים בפיתוח טכנולוגיות חדשות בתחום הרפואה ומכשור רפואי וגם למצוא פתרונות לצרכים רפואיים המתגלים כמורכבים. במסגרת הלימודים רוכשים הסטודנטים ידע קליני רחב, ידע פיזיולוגי וכן ידע הקשור לטכנולוגיה והנדסה וכיצד כל התחומים הללו משתלבים להם יחדיו.
הקורסים הנלמדים
בין הקורסים הנלמדים בתחום לימודי הנדסה רפואית לתואר ראשון ירכשו הסטודנטים ידע בהנדסה רפואית כללית, מתמטיקה, מדעי היסוד, הנדסה רפואית, הסתברות כימיה, טכנולוגיה, פיסיקה, ביוטכנולוגיה תרופתית, אופטיקה ולייזרים ברפואה, בקרת מערכות ביולוגיות, מכניקת מוצקים, מידע ותקשורת ברפואה, שתלים מלאכותיים, מערכות מידע רפואיות, עיבוד תמונות רפואיות ועוד קורסים מגוונים ומעניינים בתחום הרפואה והטכנולוגיה.
חלק מהנושאים המעניינים הנלמדים בלימודי הנדסה רפואית הינם מצלמה בגלולה, מצלמות גרעיניות, מעקב לא פולשני אחר זרימת דם במוח ובלב, חיישנים מושתלים, קפיצים להרחבת עורקים, שתלים על רשתית העין ועוד.
למי מתאימים לימודי הנדסה רפואית
לימודי הנדסה רפואית מתאימים בעיקר לאנשים אשר הינם מהנדסים באופיים. אנשים אשר טכנולוגיות חדשות ומתקדמות גורמות להם לחיוך, ניצוץ בעיניים ומרתקות אותם בדיבור ושיחה על כך. אנשים אשר מעוניינים לשלב טכנולוגיות חדישות ומתקדמות אלו בתחום הרפואה הם המתאימים ביותר ללמוד לימודי הנדסה רפואית וכן אנשים אשר התחום הריאלי וטכנולוגיה בפרט מדברים אליהם במיוחד.
תחומי התמחות בלימודים אלו
לימודי הנדסה רפואית לתואר ראשון נמשכים לרוב כ-4 שנים ובין סוגי ההתמחות בלימודים אלו ניתן למצוא הנדסת מערכות מידע רפואיות, עיבוד אותות רפואיים, הנדסה קלינית ותקשורת עבור רפואה מרחוק. להלן פירוט אודות מספר תחומים מעניינים באשר ללימודי הנדסה רפואית: