"למה בחרתי: בית ספר עם שם מצויין בארץ
הציפיות: לקחתי קורס ניהול והפקת אירועים.היה דיי מעניין אך ברובו דיי מיותר.למי שיש רקע ויכול להכנס לתחום ללא הקורס-מומלץ.
רמת לימודים: דיי מעניין ...יכול לפתח קשרים דרך מרצים אך ורק למי שעובד במרכז הארץ.מלבד זאת,שם הבית ספר בתעודה יכול לעזור.
טיפ כללי: מומלץ רק למי שאין לו שום מושג וקשרים בתחום.שם הבית ספר מצויין ויציב,על כן אם אתם הולכים ללמוד את הנושא-כדאי שם."
במסגרת החשיבות שמעניק בית הספר לפיתוח דור העתיד של הקולינאריה הישראלית, החליטה הנהלת בישולים לעודד סטודנטים להרחיב את תחומי התמחותם על ידי מתן תנאים מיוחדים למעוניינים להתלמד בבישול ובפטיסרי כאחד. מקצועות הבישול והפטיסרי הינם מקצועות משיקים, דומים ומשלימים, השף נתפס כרב אומן השולט בתחומי..
תוכנית הלימוד בקורס זה מבוססת על הבישול הצרפתי ומשלבת מגוון תכנים רלוונטיים למטבח המקומי והמערבי כמקובל בטובי בתי הספר לבישול בעולם. המסלול בן 23 מפגשים מבוסס על עבודה מעשית "Hand On" פרטנית. ההרשמה למסלול Gourmet Basics מאפשרת למתלבטים שאינם בטוחים אם ברצונם לעסוק במקצוע ולמעוניינים..
למי מיועדים הלימודים הלימודים מיועדים לאנשים המעוניינים מיד עם סיום לימודי הבישול להשתלב בעבודה או לפתוח ולייעל עסק עצמאי בדגש על מסעדות גורמה. תוכנית הלימודים של קורס הבישול מותאמת למעוניינים לרכוש מקצוע חדש ללא ניסיון ולבעלי ניסיון קודם המעוניינים למסד ולהעמיק את..
להקנות מיומנות בענף הטבחות לטפח בתלמיד את אומנות הבישול וכן להכשירו עיונית ומעשית כטבח בבית מלון , מסעדות ובתי הארחה.
לימודים מתקדמים כהכנה למבחני הסיום לצורך הסמכה של משרד התעשיה, המסחר והתעסוקה לתואר "שף".
אפיית לחם הינה מלאכה קלה, למרות שרבים נרתעים מאפיית לחם בגלל התהליך המתמשך הכרוך בשלבים. אולם העבודה אינה קשה כלל, והתוצאה אינה ניתנת להשוואה למוצר דומה קנוי. הריח האופף את המטבח והסיפוק האישי שווים את ההתנסות. אנחנו מכללת רימונים ניתן את ההדרכה, המתכונים
קורס בישול A la cart מאפשר התמחות והכשרה קולינארית בתחום המסעדנות לכל מי שעוסק במקצוע הטבחות.
הקורס משלב לימודים עיוניים ומעשיים וכן התנסות תעסוקתית (סטאז') במיטב המוסדות הקולינאריים בשוק הישראלי. סגל המרצים במכללה מונה אנשי מקצוע מובילים בתחומם בעלי ניסיון ועבודה במיטב המוסדות הקולינאריים בארץ. בסיום הקורס זכאים הסטודנטים לתעודת גמר מקצועית מטעם המכללה. התעודה בחסות התאחדות השפים..
להקנות לתלמיד מיומנויות מקצועיות בענף הטבחות, לטפח בתלמיד את אומנות הבישול וכן להכשירו עיונית ומעשית כטבח במטבחי בתי מלון , מסעדות, ובתי הארחה , אולמות אירועים , חברות קייטרינג ועוד...
שוב לא הצליחה העוגה? הסופלה תמיד נופל? איך עושים את הקישוט הזה? קונדיטאות זה אומנות בפני עצמה הנשענת על משמעת אישית מקצועית וקפדנות ללא פשרות. את כל התשובות לשאלות אנחנו נספק. במכללת רימונים, תוכלו לרכוש את הידע המקצועי תוך כדי התנסות מעשית בכל הקשור לתח
הקורס מיועד לכל העוסקים בתחום המעוניינים להתמחות בעבודה עם בצק סוכר וכן לחובבים המעוניינים להעמיק ולשפר את כישוריהם.
פשטידה היא אחד המאכלים הטעימים ביותר שיש. אופן הכנתה הפשוט מתגמל במיוחד, שכן כל שנדרש מכם הוא רק לערבב מספר מצרכים, להכניס אל התנור והופ, יש לכם פשטידה תפוחה, אוורירית, מלאה בבריאות עם טעמים שאהובים על כל בני המשפחה. הפשטידה מושלמת אם החלטתם שזה הזמן להשיל כמה קילוגרמים ממשקלכם הנוכחי, אם החלטתם לשנות את התפריט שלכם לבריא יותר, אם אתם מחפשים מתכון יעיל לארוחת ערב משפחתית ואם אתם מחפשים פתרון..
איזה כיף! החלטתם שאתם מזמינים אליכם חברים לארוחת ערב. תמיד כיף להיפגש עם חברים טובים, לשתות כוס יין משובח, לשים קצת מוזיקה ברקע ולנהל שיחה ערה ומעניינית. לכבוד האירוע אתם צריכים להחליט מה אתם מתכוונים להגיש בארוחת הערב. לשם כך הכנו לכם מספר המלצות מצוינות לערב מושלם עם חברים. חלבי אם מתחשק לכם ערב על טהרת הגבינות והשמנת, נמליץ לכם להגיש לזניה. זו בחירה במנה שהיא גדולה מספיק עבור מספר רב..
לפעמים כל מה שאנחנו רוצים זה רגע אחד של שקט. לחזור הביתה, להדליק את הטלוויזיה ולשקוע בצפייה מהנה בסרט איכותי או בסדרה אהובה. אז אומנם בבית יש לנו נטפליקס וכל מיני תוכניות דרך הסטרימינג, אבל לצד כל אלו לא סר קסמו של אולם הקולנוע. יש משהו בלשבת מול מסך עצום ממדים עם מערכת סראונד מטורפת ולצפות בסרט עם דלי של פופקורן, שלא משתווה לחוויית הצפייה שמציע לנו הבית אפילו אם יש לנו טלוויזיה ענקית. בדיוק..
פיצה היא אחד המאכלים האהובים ביותר בישראל וברחבי העולם כולו. המאפה המהביל שיוצא מן התנור, המורכב מבצק שאי אפשר לסרב לו, עטוף ברוטב עגבניות משובח ומעליו גבינה מותכת משגע אותנו כבר שנים רבות, וזה עוד לפני התוספות והשדרוגים. בשל כך, יש אירועים שהם פשוט מחייבים אכילה של פיצה, כאילו שהיא נוצרה עבור אותו רגע ובלעדיה הוא לא יכול להתקיים. הינה כל האירועים שבהם אתם פשוט חייבים לאכול אותה! ערב..
מה נשתנה הלילה הזה מכל הלילות? שהלילה הזה ננסה תוספות חדשות על גבי המאכל הכי אהוב ברחבי העולם (שכמעט אהוב על ידי כולם). אין כמו להכין פיצה ביתית. אתם אחראיים על כל חומרי הגלם, משקיעים במוצרים הטובים ביותר ומתפנקים כמו שרק אתם יודעים. זה בדיוק הזמן לערוך ניסויים ולגלות טעמים חדשים שתוכלו לרקוח רק במטבח הביתי שלכם. אז לכבוד המאכל הכי אהוב, הינה רשימה של שדרוגים וטעמים שייקחו אתכם למחוזות..
אחרי שלמדנו לבשל מתוכניות בישול שונות , הגיע הזמן לגשת לדבר האמיתי וללמוד בישול באופן אמיתי. אנחנו מזמינים אתכם למסע של ריחות וטעמים עד שתהיו שפים לכל דבר
רקע של הלימודים
לימודי בישול מהווים חלק בסיסי לקבלת תעודת הסמכה לשף, אך גם מי שלא רוצה להיות שף מוזמן ללמוד בישול בתור תחביב. ישנן מסעדות קטנות שמוכנות לקבל גם שפים חובבים חשוב לציין שלימודי בישול הם שם כולל, כפי שנראה בהמשך, לתחומי בישול שונים. קיימים מגוון רחב של קורסים בתחום, כאשר התחום העיקרי של בישול ומסעדנות, כולל לא רק לימודי בישול אלא גם לימודי ניהול מטבח ומסעדה.
למי זה מתאים
בעיקרון קורס בישול מתאים מן הסתם למי שנהנה לבשל ורואה בכך את המקצוע שלו לעתיד. לקורס נרשמים צעירים שמילדותם אוהבים לבשל והחליטו להפוך את תחביבם למקצוע וכן מבוגרים, לעיתים אפילו כאלו שבישול תהיה להם לקריירה שנייה. בשנים האחרונות אנו עדים להרשמה גוברת של צעירים שלא בהכרח מעוניינים לעסוק במקצוע אלא רוצים לרכוש מיומנויות של שפים לבישול בבית למשפחה או לחברים
יתרונות וחסרונות
נדמה שמיותר לציין שהיתרון הגדול של לימודי בישול הוא היכרות עמוקה ומקצועית עם התחום. חלקנו יודעים לבשל, אנחנו אפילו עושים את זה טוב, אך רק שפים מכירים את העולם הזה מבפנים, הן מבחינת תפריטים ייחודים, חומרים שונים, עבודה בתנאים שונים, ועוד. זאת רק לימודי בישול יכולים להעניק לנו.
יתרון נוסף של לימודי בישול הוא, שלהבדיל ממקצועות אחרים אותם לומדים שלוש שנים ודורשים מאיתנו איזו התחייבות, גם לא רשמית, לכך שנעסוק במקצוע הזה בעתיד, הרי שלימודי בישול יכולים להיות גם לשם תחביב. הם לא מחייבים אותנו לשום דבר וגם אם לא נעסוק במקצוע, החומר שנלמד בתחום, ישמש אותנו ביום יום ברמות שונות
תחומי לימוד
קיימים מגוון רחב של קורסים בתחום הבישול כגון יסודות הבישול , בישול מקצועי , טבחות , מסעדנות , ניהול מסעדה וכדומה.
קורס מתקדם בתחום הבישול הוא – קורס קונדיטאות - לימודי קונדיטוריה , קיימים שתי רמות בקורס : קורס למתחילים , הקורס מקנה ידע עיוני ומעשי , שלב ההתמחות בקורס מוקדש לעבודה יצרנית בקונדיטוריה , בקורס לומדים על תורת האירוח , ציור ופיסול בחומרי גלם שונים ודומה . הקורס המתקדם מיועד לאלה שעוסקים למעלה משנה בתחום ולטבחים מקצועיים הקורס יכיר לכם את הכלים המקוציעעם ביותר בתחום ואת החידושים בענף.
קורסים אחרים בתחום הבישול, הם קורסי הכנת בשר, קורסים לבישול דגים ומאכלי ים, קורסים לאפייה ואף קורסים לבישול אוכל לכמויות גדולות של אורחים או לקוחות. אומנם קורסים אלו, נלקחים לא אחת, על ידי מי שמבקש לעסוק בתחום של מסעדנות, בתור מקצוע. אך ישנם לימודי בישול , שמתאימים גם לחובבי בישול, אשר מעוניינים להתמחות ולהכיר את התחום קצת יותר לעומק, לצורכיהם האישיים.
בשנים האחרונות, נפתחו יותר ויותר קורסי בישול המותאמים לחובבי בישול, הן מבחינת אורכם (זה נע בין מפגש אחד לבין שלושה) והן מבחינת התחכום שלהם. קורסים אלו לבישול, מעניקים ידע, בהכנת מאכלים שונים, היכרות עם חומרים חדשים, וטכניקות בישול שונות.
לימודים מתקדמים
אומנם בישראל אין מקומות שמאפשרים לימודי המשך בבישול, אך מי שמעוניין בכך יכול לנסות להתקבל ללימודים בחו"ל, עם זה כדי להתמחות בנושאים מסוימים, למשל, בשר, יינות או קונדטוריה, וכן במטבחים מקומיים, למשל יפאני או צרפתי. לימודים אלו אפשריים בצרפת, אנגליה , איטליה, יפאן ומקומות אחרים בעולם
אפשרויות תעסוקה לאחר הלימודים ושכר
כפי שציינו, ניתן ללמוד בישול ולא לעסוק בכך לאחר מכן אך מי שבכל זאת רוצה, הרי שלימוד בישול מכשירים אותנו גם לעבוד במטבח (תחילה בתור סטאז'ר) , לנהל אותו, לנהל מסעדה ואף לנהל חדר אוכל של מלון או כל מוסד אחר. אם בהתחלה בתור סטאזר מרוויחים שכר מינימום ועושים את רוב העבודה השחורה, הרי שבתור סו שף ושף, תגיעו לשכר של 20 עד 25 שקל לשעה, כמובן שאם אתם תהיו שפים, תנהלו את המסעדה או תהיו הבעלים שלה, תוכלו להרוויח הרבה יותר. בתנאי שהמסעדה תצליח כמובן.