טכנולוג מזון הוא בעל מקצוע אקדמי העוסק בתכנון ובאחריות בצוע של ייצור מזון המתחיל מן התוצרת החקלאית מעת איסופה והנבתה עד הגעתה אל הצרכן. התשומות בייצור המזון כוללות הערכת טיב התוצרת החקלאית וחומרי הגלם, איתור חומרי הגלם, תהליכי יצור, אבטחת האיכות, הערכת התזונה, היגיינה וסניטציה, אחסון, עיצוב,..
טכנולוג מזון הוא בעל מקצוע אקדמי העוסק בתכנון ובאחריות בצוע של ייצור מזון המתחיל מן התוצרת החקלאית מעת איסופה והנבתה עד הגעתה אל הצרכן. התשומות בייצור המזון כוללות הערכת טיב התוצרת החקלאית וחומרי הגלם, איתור חומרי הגלם, תהליכי יצור, אבטחת האיכות, הערכת התזונה, היגיינה וסניטציה, אחסון, עיצוב, שימור ואריזה. הטכנולוג הבכיר נוטל חלק חשוב ומכריע בצוות הניהול והאסטרטגיה של המפעל. במפעלים גדולים ובמוסדות מחקר שימושי הטכנולוג מבצע ו/או מנהל פרויקטים של מחקר ופיתוח כדי להמציא מוצרים חדשים ולשפר ולשכלל מוצרים קיימים ותהליכי ייצור
רוני ש. על תואר ראשון לימודי מדעי המזון מכללת תל חי (06/01/2012)
סטודנט שנה רביעית
מדוע בחרתי במסלול זה
לא רציתי ללמוד בירושלים, על אף שהמשפחה שלי גרה בירושלים, ורציתי לשנות אווירה והצפון קסם לי, מסלול מדעי המזון הדליק אותי ועניין אותי מההתחלה.
האם המסלול עמד בציפיות
המרצים בחוג ברמה גבוהה, המכללה במיקום מגניב , תומכת ועוזרת, הצוות של החוג- ראש החוג והמזכירה מדהימים!!!! ויש אחלה חבר'ה בחוג!
מה רמת הלימודים
המתרגלים אחלה, יש כיתות שעדיף היה שיהיו קטנות יותר ולכן הדירוג הוא 8, מעבר לזה הכל טוב!
העצה הכי טובה למתעניינים במסלול
העצה שלי היא קודם כל למי שמתעניין בלימודים- תבררו מה הכי מעניין אתכם תתעניינו לגבי כל מסלול הלימודים שלא יהיה מצב שאתם משלמים כסף על תואר שאתם בכלל לא חושבים שתעבדו בו, מי שרוצה ללמוד מדעי המזון- אחלה מקצוע יהיה לך!!! תשקיע ותזכור שזה 3 שנים שעפות הכי מהר שיש אז תישאר שבתות תהנה מן הצפון עד כמה שניתן!
דנה ר. על תואר ראשון לימודי מדעי המזון מכללת תל חי (05/07/2011)
סטודנט שנה שלישית
מדוע בחרתי במסלול זה
במקרה.. בעיקרון רציתי ללמוד מדעי התזונה ולא התקבלתי לכן הציעו לי ללמוד תזונה דרך מסלול משולב שיש בחוג מדעי המזון ולאחר שנה פרשתי מתזונה והחלטתי להשאר רק במזון בגלל עומס לימודי
האם המסלול עמד בציפיות
לא היו לי ציפיות מהחוג מאחר ולא ידעתי עליו אפילו לפני שנכנסתי אליו. אך החוג עדיין חדש יחסית במוסד (רק מחזור שני שלו) הוא כרגע לא מקצועי ולא מאורגן מספיק
מה רמת הלימודים
המחזור שלי יחסית מצומצם לכן כמות הסודנטים בהרצאות מאוד קטנה. כמעט ואין תרגולים בקורסים המיועדים רק למזון אך בקורסי המבוא יש תרגולים ברמה מספקת.
העצה הכי טובה למתעניינים במסלול
לנסות ליצור קשרים עם סטודנטים מהשנה הקודמת. הם בהחלט יכולים להיות לך כעזר
עדי א. על תואר ראשון לימודי מדעי המזון מכללת תל חי (30/06/2011)
סטודנט שנה ראשונה
מדוע בחרתי במסלול זה
עבדתי לפני כן במרכז המבקרים של מחלבת תנובה רחובות , נחשפתי לעבודת הטכנולוג ולכן בחרתי בתואר זה
האם המסלול עמד בציפיות
מאוד מרוצה מהבחירה
מה רמת הלימודים
המתרגלים מאוד טובים והם הגורמים להתחלה
העצה הכי טובה למתעניינים במסלול
שיחקרו לפני כן על התואר וידעו שבתואר זה לומדים מקצועות מדעיים. אם אין למישהו ידע בתחום או כשרון לתחום שלא ייגש.
אחלה מקצוע לחיים - תחום שמתפתח ותופס תעוצה
שני נ. על תואר ראשון לימודי מדעי המזון מכללת תל חי (15/06/2011)
סטודנט שנה שלישית
מדוע בחרתי במסלול זה
בחרתי במסלול מדעי התזונה (שמשום מה לא מופיע אצלכם ברשימה), כי זה כמו תואר בביולוגיה רק מעניין יותר, כי מדובר בבני אדם שמטפלים בהם ומסלולים מטבוליים, וקורסים פרה-רפואיים. מה גם שבסוף התואר אחרי הסטאז' יש עבודה, ולא חייבים להמשיך לתארים מתקדמים יותר (למרות שאני כן רוצה בכך).
האם המסלול עמד בציפיות
הייתי שמחה אם הייתה תכנית למצטיינים בתזונה ולמרות שרובנו הולכות להיות דיאטניות, הייתי שמחה שגם יהיה יותר עידוד של מחקר.
מה רמת הלימודים
תופתעו. למרות שזו מכללה- רמת הלימודים פה גבוהה. למדתי באוניברסיטה העברית במשך שנה, והתחושה הייתה היא שזורקים לנו בליל של חומר ואנחנו נסתדר לבד. פה הכל יותר מסודר. אז נכון שאנחנו מעט פחות עצמאיים, אבל לפחות הבסיס אצלנו הוא עמוק, וכך נוכל לטפל בצורה טובה יו
העצה הכי טובה למתעניינים במסלול
להיות מודעים לכך שיש תור ארוך לסטאז', ושהתואר לא פשוט, אבל מספק.