אנשים רבים אינם יודעים מה, כמה, מתי ואיך לאכול. האכילה, שאמורה להיות אינטואיטיבית וטבעית גורמת להם לכאב, ומנוהלת מתוך הפרעות בתפישות האוכל האכילה ודמוי הגוף. הפרעות אלה באות לידי ביטוי ב"שפת האכילה" ובהתנהגויות הנגזרות ממנה והמובילות להתפתחות "לקויות בהתנהגויות..
אנשים רבים אינם יודעים מה, כמה, מתי ואיך לאכול. האכילה, שאמורה להיות אינטואיטיבית וטבעית גורמת להם לכאב, ומנוהלת מתוך הפרעות בתפישות האוכל האכילה ודמוי הגוף. הפרעות אלה באות לידי ביטוי ב"שפת האכילה" ובהתנהגויות הנגזרות ממנה והמובילות להתפתחות "לקויות בהתנהגויות האכילה".
מטרת התכנית היא להכשיר מטפלים שיכירו את שפת האכילה, יוכלו לאבחן את לקויות האכילה ולטפל בהן תוך התמקדות ב"אדם" ולא ב"מחלה". הציר המרכזי המאפיין את התוכנית הוא ראייה מקדמת בריאות המתבססת על המשאבים המצויים בתוך האינדיבידואל, מתוך היותו חלק בלתי נפרד של החברה הסובבת אותו.
המסלול מתאים למטפלים ואנשי קידום בריאות העוסקים בהתנהגות האכילה ובלקויות הנגזרות ממנה הבאים ממקצועות: התזונה, הסיעוד, הרפואה (משפחה, ילדים, קהילה, גסטרואנטרולוגיה, אנדוקרינולוגיה, פנימית ורפואה בריאטרית), פסיכולוגיה, עבודה סוציאלית וקידום בריאות