המטרה הכללית של הלימודים לתואר שני בייעוץ חינוכי (M.Ed) במכללה האקדמית לחינוך ע"ש קיי בבאר-שבע, היא הכשרת מורות ומורים כיועצים חינוכיים במערכת החינוך בישראל ובאזור הנגב בפרט.
התכנית כוללת הכשרה מקצועית בייעוץ בהתאם לדרישות של השירות הפסיכולוגי ייעוצי במשרד החינוך ואגודת היועצים החינוכיים..
המטרה הכללית של הלימודים לתואר שני בייעוץ חינוכי (M. Ed) במכללה האקדמית לחינוך ע"ש קיי בבאר-שבע, היא הכשרת מורות ומורים כיועצים חינוכיים במערכת החינוך בישראל ובאזור הנגב בפרט.
התכנית כוללת הכשרה מקצועית בייעוץ בהתאם לדרישות של השירות הפסיכולוגי ייעוצי במשרד החינוך ואגודת היועצים החינוכיים בישראל.
ההכשרה כוללת שיעורים עיוניים ויישומיים, שמטרתם הכשרת היועץ ברמה המקצועית והאישית כדמות חינוכית יוזמת, העוסקת בייעוץ לתלמידים, למורים, להורים ולמערכת החינוך הבית-ספרית.
התכנית מיועדת להכשיר אנשי מקצוע, שיעסקו בהתערבויות ייעוציות חינוכיות במיוחד בשני הקשרים: בהקשר של ילדים עם צרכים אינדיבידואליים נבדלים (או חריגים) בכיתה ובחינוך המיוחד, ובהקשר של ילדים עם צרכים חברתיים נבדלים, הנובעים משונות תרבותית.
התכנית מדגישה את המחויבות הערכית, החברתית והחינוכית של בוגריה לקידום צמיחה והתפתחות של התלמיד בבית-הספר, על-ידי הכלה ומתן מענה לצרכים נבדלים בתחום הלימודי, החברתי והרגשי.
מטרות התכנית
· הכרה תיאורטית רחבה של הייעוץ החינוכי ותחומי הידע שבו.
· פיתוח אישי ופרופסיונאלי ובכלל זה פיתוח מיומנויות עבודה בתחום הייעוץ החינוכי.
· העמקת ידע, הבנה והיכרות עם אוכלוסיית התלמידים, שהם מושא הייעוץ (כולל אוכלוסיות בעלות אפיונים תרבותיים ייחודיים או בעלות צרכים מיוחדים)