המחקר הנערך במחלקה מודרך ע"י חיפוש פתרונות מולקולריים לתופעות יסוד ביולוגיות. אגב כך מתגלים לעיתים חומרים ועקרונות חדשים שיש להם גם היבט יישומי.
הלימודים לקראת תואר בוגר במדעי החקלאות בתחום ביוכימיה ומדעי המזון עוסקים בטיפול בתוצרת חקלאית מהשדה ועד לצרכן. הנושאים העוסקים במדעי המזון כוללים הנדסת מזון, אנליזה של מזון, כימיה של מזון, פיסיקה של מזון, וביוכימיה. בנוסף, נלמדים הנושאים הבאים: הכנת מזון, אריזה, אחסון, טכנולוגיה של מזון והיבטים..