לימודי תיאטרון
חלמתם פעם לעמוד על הבמה ולהודות לקהל עבור מחיאות הכפיים שלו עקב ההצגה המעולה שנתתם? במידה ורציתם לקבל עוד ידע על עולם התיאטרון ובנוסף גם להכשיר את עצמכם הן בתור שחקנים והן בתור במאים או מפיקים, הרי שתואר ראשון בתחום יושב עליכם בול. לא מדובר רק בתואר עצמו שמעניק תעודה לבוגרים, אלא גם בחוויה, תרבות ואמנות ויתרה מזאת, הגשמת חלום.
במידה ואהבתם לשחק כל מיני תפקידים בהיותכם ילדים והמשכתם הלאה וגם הופעתם בהצגות של התיכון שלהם, קיים מצב שאתם בדרך הנכונה לתיאטרון הקאמרי, גשר או אחד התיאטרות האחרים בישראל.
רקע החוג
לימודי התיאטרון נמשכים שלוש שנים, כשבסופן מקבלים הבוגרים תעודת סיום BA של החוג.
לימודי תיאטרון נועדו כדי להעניק לסטודנטים ידע בתחום ובנוסף באמנויות המופע כגון: בימוי, כתיבה, עיצוב במה, תלבושת ותאורה, הפקה וטכנולוגיה של תיאטרון, מחול, תנועה, תיאטרון בובות ועוד. המטרה של החוג הנ"ל היא להכשיר את הלומדים לתחום אחד מהתחומים השונים שקיימים בעולם התיאטרון על מנת שהבוגרים יוכלו, במידה וישאפו לכך כמובן, לפתח קריירה בין אם זה משחק ובין אם זה מאחורי הקלעים.
הסטודנטים יבינו וינתחו בין סוגי התיאטראות וההצגות השונות. בנוסף, הסטודנטים יחקרו תחום ספציפי בעולם התיאטרון. חבר'ה שמעוניינים גם בצד המעשי של התואר, יכולים לבחור במסלול התמחות כמו משחק ועיצוב על מנת שיוכלו להכין את עצמם לעבודה אחרי הלימודים.
האם זה מתאים לי ?
לימודי תיאטרון לא מתאימים לכל אחד בשל העובדה שלא כל אחד נולד לעמוד על במה או לעצב במה יחד עם שאר התפקידים הנמצאים מאחורי הקלעים. הלימודים הללו מתאימים לבעלי ידע תרבותי רחב היקף, היכרות רחבת אופקים עם עולם התיאטרון ועוד.
היתרונות של לימודי תיאטרון
מדובר בלימודים שהם חוויה שלמה לאנשים שמעוניינים להגשים את חלומם ולהפוך לשחקנים (מי יודע אולי גם יעמדו יום אחד על השטיח האדום בהוליווד), כאשר הסטודנטים לא רק מוציאים תואר, אלא גם מקבלים הכשרה בתחום שתעזור להם לאחר קבלת התעודה לפתח קריירה.
יתרון נוסף שלבטח ישמח את המועמדים ללימודים הנ"ל הוא שמדובר בחוג עם דרישות לא בשמיים. יש דרישה של ציון 90 בממוצע של הבגרויות יחד עם 460 בפסיכומטרי ברוב המקומות קבלה למוסד הלימודי דורשת גם ראיון קבלה ומבחן כניסה (התנאים משתנים ממקום למקום)
הלימודים מאפשרים לבוגרים השתלבות בכמה אפשרויות תעסוקה וביניהן: משחק, בימוי, ביקורת תיאטרון, הוראה והדרכת תיאטרון, עבודה במתנ"סים, או עבודה כעצמאי. תיאטרון הוא תחום מגוון, כך שלאחר שתקבלו את התעודה בטקס הסיום, יהיה לכם מבחר לא קטן של עבודות.
החסרונות של לימודי תיאטרון
הסטודנטים ילמדו על ההיסטוריה של התיאטרון, סוגיו השונים ועוד. משמעות הדבר היא שסטודנטים אשר שואפים לפתח קריירה בתחום, לא יוכלו לבחון את עצמם מעשית במהלך התואר. לא ניתן להשוות בין תואר לבין ביה"ס לתיאטרון, אשר מכשיר אנשים לשחק ולעסוק בתחום. לימודי התואר מקנים ידע לסטודנטים על עולם התיאטרון, אך אין זה אומר שבהכרח אלה יהפכו לשחקנים גדולים.
מה לומדים שם ?
הסטודנטים ייחשפו למלא נושאים בתחום התיאטרון, כאשר אלה יתואמו להתמחות הנבחרת (בימוי, משחק, עיצוב במה, תיאטרון בובות ועוד). להלן הנושאים הנלמדים: תולדות התיאטרון, היסטוריה ותיאוריה (מימי התיאטרון העתיק ועד היום), מתודולוגיה, ביקורת, סוגים וסגנונות באומנות התיאטרון, יחסי התיאטרון עם אמנויות אחרות, מקומו התרבותי- אידיאולוגי- פוליטי- חברתי של התיאטרון, מיומנויות ותחומי יצירה באמנות התיאטרון: משחק, עיצוב תפאורה, תלבושות ותאורה, בימוי, תיאטרון קהילתי וחינוכי, כתיבה דרמטית ודרמטולוגיה ובנוסף הפקה ומנהל תיאטרון.
בנוסף לכך, לומדים גם יסודות השפה התיאטרונית, תולדות התיאטרון והדרמה, אומנות המופע, סדנאות משחק מעשיות, לימודי יסודות המשחק, רכישת מיומנויות בבימוי והתנסות מעשית בהפקות, עיצוב חזותי, סדנאות לשם הכשרה ורכישת ידע בבניה ותפעול תיאטרון בובות ועוד.
איך מתקדמים ללימודים מתקדמים ?
בוגרים של לימודי תיאטרון יכולים להמשיך לתואר שני בתחום או בנושאים אחרים כדי להרחיב את האופקים בחוגים כמו: קולנוע, סוציולוגיה, או היסטוריה , כאשר במקרה זה הלימודים של התואר הראשון ישרתו אותו, בזמן שהם יקצרו את זמן הלימודים הדרוש לתואר נוסף.
נשלב חוגים ונצליח
אחד השילובים שנעשים יחד עם תיאטרון במסלול דו חוגי הוא שילוב עם ליצנות רפואית,כאשר סטודנטים מעוניינים להעשיר את הידע שלהם בנושא האחרון למקרה שירצו לעסוק בו גם. הסטודנטים לומדים במסלול זה נושאים כמו: סיעוד, פסיכולוגיה, נושאי חברה, תיאוריות של קומדיות והומור, שיעורים מעשיים כמו אימפרוביזציה, פיתוח קול וכדומה. המסלול הנ"ל יכול להוות בסיס ללימודי המשך בתואר שני בטיפול באמנויות.
ישנו מסלול גם של רב-תחומי לאלה המעוניינים ללמוד אמנויות שונות חוץ מהתיאטרון. במסלול זה, הסטודנטים ילמדו בנוסף לתיאטרון גם קולנוע, ציור,מבוא לשפת המוזיקה, אמת וייצוג באמנויות ועוד. כמובן שהמסלול הנ"ל לא נמצא בכל מוסדות הלימוד.
סיימתי עם התואר, מה עכשיו ?
ישנן מספר עבודות שבהן יוכלו הבוגרים להשתלב בתום הלימודים, כשביניהן ניתן למצוא את העיסוקים הבאים: משחק, בימוי, הוראה והדרכת תיאטרון, ביקורת תיאטרון, מחקר אקדמי ועוד. הסטודנטים מגיעים לעולם האמיתי לאחר שקיבלו הכשרה בכל הקשור לעולם המשחק ובכל מה שקשור למה שקורה מאחורי הקלעים.
שכר- בוגרי לימודי תיאטרון מתחילים בתור שחקנים עם משכורת בממוצע של 5,000, כאשר הסכום עולה יחד עם הוותק. אלה שעובדים מאחורי הקלעים מתחילים גם ממשכורת בסדר גודל כזה, כאשר במידה ותשאפו להיות מנהלי תיאטרון, הרי תוכלו להגיע בסוף למשכורת שנעה סביב ה-30,000.
ישראל או חו"ל- כמו בכל תחום, יש סטודנטים שקוסם להם הרעיון ללמוד בחו"ל. הסיבה יכולה להיות שהם מעוניינים לפתח את כושר הבימוי או ההפקה ולנסות להתקבל ללימודי קולנוע בארה"ב. ישנם מוסדות אצל הדוד סם שבהם ניתן ללמוד על הכנת סרטים ובנוסף ישנן אוניברסיטאות שמשלבות לימודי שילוב קולנוע עם לימודי וידאו ותיאטרון. קיימים סטודנטים שהולכים עד הסוף עם לימודי תיאטרון והולכים ללמוד בלונדון, אומת התיאטרון.