"למה בחרתי: אחרי שעשיתי תואר ראשון בפיזיקה-מתמטיקה, החלטתי לשנות כיוון. חברים הציעו לי כלכלה, קראתי כמה ספרים על כלכלה, ראיתי שזה מעניין והלכתי על זה.
הציפיות: ציפיתי ללימודים שיפתחו אותי לעולם תוכן חדש ולכלי חשיבה. קיוויתי שכלכלה תהיה משהו בין מתמטיקה להתנהגות אנושית, והניסיון לתפוס אותה בכלים מתמטיים, והיא אכן כזאת. הלימודים בתואר השני הם ברמה מאוד גבוהה ומספקת.
רמת לימודים: יש מתח בין כך שהקורסים שניתנים הם מעולים, לבין ההיצע הנמוך של הקורסים, שגם משתנה מאוד משנה לשנה, כך שאפשר לבוא בכוונה להתמחות בתחום מסויים ושלא תהיה אפשרות כזאת אם התחלת את הלימודים בשנה אחת לעומת אחרת.
טיפ כללי: (עצה גם לתלמידי תואר ראשון בכלכלה:)
תיאום ציפיות - דעו שכלכלה היא תרגיל מחשבתי לא פתור שמנסה להבין את העולם, ולא מקצוע שמאפשר לנהל אותו."
"למה בחרתי: המשכתי מתואר ראשון במסגרת תוכנית מצטיינים
הציפיות: אין מספיק מרצים\קורסים מעניינים
רמת לימודים: קצת חוזרים על עצמם.
טיפ כללי: לחשוב טוב אם אתם אוהבים כלכלה. אם לא חבל על הזמן שלכם"
"למה בחרתי: רציתי להוכיח לעצמי משהו.
הציפיות: רוב נושאים שקשורים בניהול - ידעתי לפני כן.
כן קיבלתי כלים בנושאים הפיננסים.
רמת לימודים: השאלה לא ברורה. אבל באופן כללי היה מקום לשיפור.
טיפ כללי: ליהנות מהלימודים
ליצור קשרים עם הסטודנטים האחרים ( רישות - זה שם המשחק ..)"
"למה בחרתי: השילוב בין תואר מחקרי לתואר פרקטי
הציפיות: לא היו מספיק שיעורים מעשיים, רמת הלימודים היתה נמוכה
רמת לימודים: למרצים איכפת בעיקר מהמחקרים שלהם, פחות מהקורסים
טיפ כללי: תבררו היטב את תנאי התואר (עם/בלי תיזה, היקף שעות, שעות הקורסים)"
"למה בחרתי: מאחר ונושא זה מעניין אותי ואני רוצה לעסוק בו בעתיד
הציפיות: לא הכל מעניין אותי בייחוד קורסי ההשלמה שנדרשתי לבצע
רמת לימודים: אין תרגולים למרות שלפי דעתי צריך להיות, כמות הסטודנטים בהרצאה יחסים סבירה
טיפ כללי: שכדאי להם לבחון את נושאי הקורסים הנלמדים והאם זה מעניין אותם"
"למה בחרתי: נשמע לי מעניין, וזה גם מה שחברות שלי מהתואר הראשון רצו
הציפיות: הלימודים היו בסדר גמור גם מבחינת המרצים וגם מבחינת מרבית התכנים של הקורסים
רמת לימודים: כמו שציפיתי
טיפ כללי: זה מקום טוב מאוד בסך הכל, והשכר הוגן- כמו אוניברסיטה. אני ממליצה."
"למה בחרתי: כי לא התקבלתי לכלכלה
הציפיות: אני ממש מרוצה מהבחירה, למרות שהיא הייתה ברירת מחדל.
מעניין אותי התחום
רמת לימודים: אין הרבה תרגולים.שזה די גרוע.
טיפ כללי: ניהול-לוגיסטיקה זה באמת אחלה תחום ומקצוע. ואפילו ממש מעניין!
אפשר ללמוד את התואר הזה בכמה מכללות בארץ, אבל מבחינת אוניברסיטאות-רק בר אילן.
מצד אחד התחום הלימודי מאוד מעניין ומרתק ומצד שני התחום החברתי לא כ"כ משהו.
יש הרבה זרמים בחברה, ואני אישית בתור חילונית, לא כ"כ נהנית.(כי זה מגביל ,לדוג' אי אפשר לרקוד ביחד בחלק מהאירועים, אלא בנות בנפרד ובנים בנפרד)"
"למה בחרתי: כחלק מהתכנית המשולבת של תואר ראשון ושני ב-4 שנים
הציפיות: המקום מאוד מטופח, יש אווירה סטודניאטלית וצעירה באוויר שזה נחמד. אבל שכר הלימוד הגבוה, החומר האנושי )מבחינת הסטודנטים( לעתים היה לרועץ בעיני. הדרישה במטלות הקורסים גבוהה מאוד. אין הלימה כל כך בין מה שמועבר בשיעורים לבין המטלות מבחינת הרמה הנדרשת
רמת לימודים: המתרגלים בסדר גמור וזמינים
טיפ כללי: תחשבו טוב טוב לפני שאתם מגיעים ללמוד את התחום. תעשו סקר שוק של ממש"
""
"למה בחרתי: רצון להתפתחות אישית והרחבת אופק עיסוקים אפשרי בעבודה
הציפיות: רכשתי כלים מעשיים להיות מנהל ומוביל טוב יותר
רמת לימודים: לימודים מעניינים ובייחוד רלוונטיים למי שמגיע לעמדות ניהול
טיפ כללי: באם זה רלוונטי עבורך, בהיבט המצב התעוסקתי, פניות מהמשפחה ועוד - לך על זה ללא היסוס! תואר מדהים, כיום אשתי לומדת באותו מסלול ובאותו מוסד (9 שנים אחריי) - ונהנת מאוד."
"למה בחרתי: הסבה מקצועית ממדעי ההתנהגות - מוקד ארגוני
הציפיות: כן
רמת לימודים: בין 20 ל 30 סטודנטים בהרצאה בערך לפעמים פחות ולפעמים יותר תלוי בקורס. ניתן להיפגש עם המרצה בעת קבלה ותמיד עוזרים בשמחה.
טיפ כללי: רק שנתיים יותר קל מתואר ראשון אז יאללה אל תהססו ורוצו להירשם."
"למה בחרתי: משלב ניהול עם נושאים הקשורים לאיכות הסביבה
הציפיות: נהנת מהלימודים מאוד.
רמת לימודים: רמה גבוהה, בין 20-50 סטודנטים בהרצאה
טיפ כללי: המסלול נחמד, רוכשים ידע. יש אפשרות לעשות תיזה או פרוייקט גמר."
The motivation for creating the International Executive MBA program in English has been the perception that mutual international cooperation can be enhanced when business leaders in both the public and private sectors in different countries and regions have studied together in the same academic..
תכנית הלימודים לתארים מתקדמים בכלכלה פועלת החל משנה"ל תשס"ו באוניברסיטת חיפה בנפרד מהתכנית המשותפת עם הטכניון. קיימים קשרים הדוקים בין התכניות, ואפשרות הכרה הדדית במקצועות שילמדו בתכניות המוסד השכן. תכנית המוסמך בכלכלה משלבת מקצועות בתאוריה כלכלית, כלי ניתוח כמותיים חדשניים, ומקצועות..
לימודי התואר השני במחלקה לכלכלה באוניברסיטה העברית מקנים לתלמידים בסיס ידע רחב ועמוק בתחומי הכלכלה השונים, ובסיס ללימודי דוקטורט הן בארץ והן באוניברסיטאות יוקרתיות בחו"ל. בלימודים מוצעים קורסים בתחומים שונים כגון תיאוריה כלכלית, מקרו כלכלה, מבנה שווקים, מימון הפירמה, כלכלה פוליטית, כלכלה..
תכנית הלימודים לתואר שני במנהל ומדיניות ציבורית נועדה בראש ובראשונה לתרום לטיפוח מנהיגות ציבורית שתשכיל להתמודד בצורה מקצועית ואחראית עם האתגרים שנכונו לנו בפריפריה החברתית של ישראל ובמדינה כולה. התכנית מותאמת לנבחרת מצומצמת של צעירות וצעירים עם להט ומחויבות לתרום מכישוריהם למען חברה טובה יותר..
תפקידם של שירותי הבריאות בבתי-החולים הציבוריים והפרטיים ובמסגרות השונות הקיימות בקהילה. הייחודיות של צרכי הבריאות של הפרט והכלל כבסיס לתכנון ואספקה של שירותי בריאות. הדילמות העומדות בפני מקבלי החלטות במערכת הבריאות בבואם להחליט על ניצול יעיל, אפקטיבי וצודק של משאבים..
תכנית בין-יחידתית בהשתתפות היחידות הבאות: הנדסה אזרחית וסביבתית, ארכיטקטורה ובינוי ערים. ישראל היא מדינה בעלת צפיפות אוכלוסיה רבה, מחירי מקרקעין גבוהים, משטר מקרקעין ייחודי ומערכת מורכבת של דינים ומיסים החלים על מקרקעין. להחלטות בנושא מקרקעין השלכות כלכליות, סביבתיות וחברתיות מרחיקות לכת...
במהלך שני העשורים האחרונים חל גידול משמעותי בפעילות המגזר השלישי בישראל: למעלה מ-1,500 ארגוני מגזר שלישי חדשים נרשמים מדי שנה. מגמה זו אינה נחלתה של ישראל בלבד, אלא מתרחשת בכל העולם המערבי.מלכ''ר מלכ"ראלכ''ר מלכרים אלכרים מלכר אלכר במקביל, חל גם גידול בחשיבות המגזר השלישי לחברה ולכלכלה...
מטרת תחום יחודי זה היא להכשיר את הסטודנטים לתפקידי ניהול ומחקר בתעשייה. מבנה התכנית התכנית פתוחה למספר מצומצם של תלמידים בעלי הישגים גבוהים, בעלי תואר בוגר במדעי הטבע, מדעי החיים, כימיה, מדעי כדור הארץ, לימודי הסביבה או בהנדסה (הנדסה כימית, סביבתית או ביוטכנולוגית). במסגרת תכנית..
אנו מזמינים אתכם להשתלם ולהצטרף למנהלי המחר בענף התיירות והמלונאות. התכנית החדשה והייחודית לתואר שני בניהול תיירות ומלונאות מיועדת לבוגרי תואר ראשון ושני העוסקים בתחומי מתן השירות בדגש התיירות, המלונאות והמסעדנות ולכל המעונינים להרחיב את הידע האקדמי והמיומנויות הניהוליות בתחומים אלו.
התואר השני בניהול תעשייתי הינו תואר חדש, אטרקטיבי וייחודי המותאם לאוכלוסיית המנהלים ברמות הניהול השונות, לבוגרי החוג המשולב למדעי החברה, לבוגרי לימודי הנדסאים בעלי תואר ראשון ולבוגרי מקצועות ההנדסה השונים.
אולי זה נשמע מצחיק אבל גם סטנלי פישר סיים לימודי תואר שני בכלכלה בדרכו לעבר משרה נחשבת, מכובדת ונחשקת זו. תחום הכלכלה אינו עוסק בכסף או השקעות אלא דווקא בתוצר, גורמיי ייצור, צריכה ושווקים ולימודים אלו נלמדים במספר מצומצם של מוסדות לימוד.
רקע החוג
לימודי תואר שני בכלכלה באים בכדי להכשיר את הסטודנטים למילוי תפקידם בתחום האקדמי, בסקטור העסקי וכן בשירות הציבורי ולימודים אלו שואפים להעניק לאותם בוגרים כלים ומיומנויות אשר יעזרו להם לעסוק בייתר קלות והבנה נכונה בכלכלה, ייעוץ ומחקר ומסחר. הלימודים יעמיקו את ידע הסטודנטים בתחומי הכלכלה השונים וירחיבו את מומחיותם ואת תפקודם ככלכלנים מומחים בשוק העבודה.
למי זה מתאים?
לימודי תואר שני בכלכלה מיועדים לכל מי שמעוניין לעסוק בתחום הכלכלה ונמשך אליו. עורכי דין, אנשי שוק ההון, אנליסטים, רואי חשבון, אנשי שוק ההון ועוד, כל אלו הינם קהל יעד ללימודים אלו אשר מעניקים כלים רבים להבנה, ניתוח השוק והכלכלה וניהול נכון בזמנים משתנים. דרישות הקבלה אליו הינן גבוהות והלימודים נחשבים למאתגרים ביותר. גם בוגרי תואר ראשון בכלכלה או מקצועות המשתייכים לתחום כמו מנהל עסקים, משפטים, בנקאות, שוק ההון ועוד יכולים להרשם ללימודים אלו אם רואים עצמם עוסקים בתחום בעתיד ואפילו מתפרנסים ממנו.
יתרונות וחסרונות
יתרונות תואר שני בכלכלה הינם ברורים מאוד וזאת מכיוון שמעסיקים רבים במשק בעיקר ברמות ניהול בכירות בבנקים ומוסדות פיננסיים מעדיפים בוגרי תואר שני בכלכלה וזה מהווה יתרון בולט על פני שאר המועמדים בעלי תואר ראשון בלבד. מכיוון שהלימודים הינם קשים מאוד ולא רבים הינם בעלי תואר שני, אלו אשר כן צולחים את הלימודים נמצאים בעמדת זינוק אדירה לקבלה למשרות נחשקות ומכובדות וזאת בלי לציין את אפשרויות השכר הגבוהות מאוד בתחום עם ההתקדמות במהלך העבודה לתפקידים חשובים יותר.
החסרונות הינם כי הלימודים אפשריים במספר מצומצם בלבד של מוסדות לימוד ואוניברסיטאות ולכן גם מספר המקומות הינו מוגבל, זה אומר שיש צורך לסיים תואר ראשון בהצלחה מרובה על מנת להבטיח מקום בלימודים לתואר שני. בנוסף, תנאי הקבלה מאוד גבוהים ולא כולם מצליחים להתקבל ללימודים אשר הינם קשים ביותר ומאתגרים גם כן ואלו החסרונות הבולטים בתואר שני זה.
מה לומדים בלימודי תואר שני בכלכלה?
לימודי תואר שני עורכים לרוב כשנתיים ובסיום הלימודים זכאים הבוגרים לתואר שני מוסמך בכלכלה (M.A). מוסדות הלימוד מציעים מגוון של מסלולים בלימודי תואר שני בכלכלה וכך ניתן לבחור ללמוד לתואר שני בכלכלה במסלול מחקרי או לא מחקרי, תואר שני בכלכלה בלבד, תואר שני בכלכלה עם מנהל עסקים, תואר שני בכלכלה עם לימודי סטטיסטיקה, תואר שני בכלכלה חקלאית ועוד.
בין הנושאים והקורסים השונים אשר יילמדו במסגרת הלימודים ניתן למצוא מיקרו ומאקרו כלכלה, כלכלת עבודה, הגבלים עסקיים, ניהול מערכת תפעולית, כלכלת משפחה, ניהול, חברה וכלכלה, אסטרטגיה, מימון, ניהול השיווק, מודלים דינמיים בכלכלה, שיטות מתמטיות בכלכלה, ניירות ערך, משפט וכלכלה, מסחר בינלאומי ועוד קורסים שונים ומרתקים.
לימודי המשך מתקדמים
לאחר סיום תואר שני בכלכלה ניתן להמשיך ללמוד לתואר שלישי בתנאי והתואר השני נלמד במסלול מחקרי עם תיזה וכי ממוצע הציונים הינו גבוה מספיק ולרשות התלמיד המלצות מספקות. בסיום הלימודים ניתן להמשיך במחקר וללמד באקדמיה או לצאת אל שוק העבודה הרחב.
אפשרויות תעסוקה לאחר הלימודים
המסיימים תואר שני בכלכלה יוכלו להמשיך ללימודים לתואר שלישי ולהשתלב במחקר, באקדמיה וללמד או לצאת אל שוק התעסוקה הרחב שם יוכלו להשתלב במגוון של תפקידים חשובים בין אם בתחום מחקר הכלכלה או ככלכלנים בחברות מסחריות, חברות השקעות ושוק ההון, מוסדות פיננסיים, בנקים, מוסדות ציבור ועוד.
שכר
השכר הינו דינאמי ומשתנה מחברה לחברה ומתפקיד לתפקיד. כך, כלכלנים מתחילים ללא ניסיון ירוויחו קרוב לוודאי כ-7,500-6,500 ש"ח בחודש, כלכלנים בצוות עם ניסיון של שנתיים עד שלוש שנים ירוויחו 10,000-8,000 ש"ח בחודש וככל ששנות הוותק והניסיון יעלו כך גם השכר בהתאם.
בתפקידים אחראיים וחשובים יותר כמו מנהל צוות כלכלי, השכר כבר יכול להגיע ל-18,000-16,000 ש"ח בחודש עם תוספות של רכב ופלאפון צמודים ואם מדובר בחברה בנונית או גדולה אזי השכר לאותו תפקיד יצמח עד ל-30,000-22,000 ש"ח בחודש כולל רכב, פלאפון והטבות נוספות.