לראשונה בישראל מנוע חיפוש לימודים המאפשר לכם לדעת מה חושבים סטודנטים ובוגרים על התארים המעניינים אתכם

ביקורת מקיפה על:
תואר ראשון לימודי ניהול משאבי אנוש המכללה האקדמית ספיר

זהר ב. 31/08/2011
סטודנט תואר ראשון לימודי ניהול משאבי אנוש המכללה האקדמית ספיר
מסלול לימודים
מדוע בחרת את המסלול?
פרקטי למציאת מקום עבודה אחרי התואר וגם משלב בתוכו לימודי ניהול , כלכלה, ומדעי ההתנהגות- כלומר תואר מגוון ומעניין מאוד שנותן מענה גם לתחומים חשובים בחיים.
האם היה קשה להתקבל למסלול? האם עשית מכינה?
לא, תנאי קבלה לשנה א' הם לא בשמים, אך שנה א' מסננת- לא כל מי שהתחיל שנה א' עובר לשנה ב'.
האם אתה מרגיש שהמסלול ענה על הציפיות שלך?
ענה בצורה מלאה
פרקטי ומגוון. מספק הרבה ידע מעשי.
על איזה קורס/מרצה היית ממליץ?
ניהול השירות עם חנן מיכאלי - קורס בחירה במשדעי ההתנהגות. מרצה מקסים עם המון ידע כללי, מעניין למי שמגיע, ומי שלא מגיע עדיין יכול להצליח. תורם גם המון למודעות שירותית כלפי אנשים אחרים וגם מודעות לזכויות בכל הנוגע לשירות שאתה מקבל. בקיצור קורס מתנה.
על איזה קורס/מרצה לא היית ממליץ?
מימון- קורס בחירה בחטיבת ניהול. אפילו המתרגל בכלכלה המליץ להתרחק מזה כמו מאש.
מה דעתך על רמת המרצים - (מקצועיות, יחס אישי, נגישות לסטודנטים)?
7
ישנם מרצים טובים וסוחפים - אבי בסר (פסיכולוגיה, הבדלים בין אישיים והיבטים יישומיים במיון עובדים), חנן מיכאלי (ניהול השירות) ורועי טל (סוציולוגיה), ישנם מרצים מונוטונים אבל מפרגנים: יובל צור ( פסיכולוגיה חברתית, למידה מוטיבציה ותגמול) ורונית נדיב (משאבי אנ
מהי רמת הלימודים בחוג - (רמת מתרגלים, שעורי עזר, תרגולים, כמות סטודנטים בהרצאה וכו')?
7
כמות הסטודנטים בהרצאה קשורה ביחס הפוך למשך הזמן בתואר: סמסטר א' שנה א' כולם נמצאים, ככל שהזמן עובר אתה כבר לומד מראש לאיזה שיעורים משתלם להגיע ומאילו שיעורים אפשר להתחמקולהשקיע את הזמן בשינה או בעבודה.
מה חסר לך בתואר?
חסר התחשבות מבחינת בניית מערכת: שיעורים קשים שדורשים הרבה ריכוז שמים מוקדם בבוקר, שיעורים שהנוכחות בהם לא חובה כמו תרגולים שמתרחשים פעם בשבועיים שמים באמצע היום כך שאם אין שיעור אתה נאלץ לבלות בחור בין השיעורים של 4 שעות בספריה או במנזה במקום לחזור הביתה יותר מוקדם או להגיע ללימודים יותר מאוחר.
נקודה אחת חזקה ונקודה אחת לשיפור
נקודה חזקה: חיי חברה במכללה ענפים.יש הרבה פעילויות ומאוד מפתחים את תחושת הקולג' במכללה.
נקודה לשיפור: המגורים באזור כבר ממש לא זולים, אין פרופורציה בין העלות של המחייה לבין היצע העבודה או השכר השעתי (שהממוצע באזור זה הוא מינימום). המכללה לא מעניקה אפשרויות עבודה או מלגות או אפשרויות מימון גם למי שלא ממעמד סוציואקונומי נמוך. יש הרבה הסתמכות על מלגות פר"ח.
קמפוס
כיצד היית מגדיר את יחס המזכירות כלפי התלמידים?
6
בשנים א'+ב' טופלתי ע"י המזכירה קרן שבאמת עשתה מעל ומעבר והלכה לקראתי בכל בעיה . בשנה ג' הטיפול האדמינסטרטיבי עבר למזכירה בשם עירית- בהשוואה ליחס של קרן יש צניחה באיכות השירות. התשובות שלה לקוניות וסותמות, אין תחושה של הליכה לקראת הסטודנט אלא מילוי תפקיד מינימלי.
האם רמת המתקנים במוסד מספקת?
8
ספריה, כיתות לימוד ומערכות מחשוב ברמה טובה, מבחינת קפיטריות אמנם פזורות בכל המכללה אך התורים שם מאוד ארוכים וההפסקה מתבזבזת רק על להשיג קפה, כמו כן ישנה קפיטריה אחת מסובסדת שנקראת "מנזה" אך היא נמצאת בבניין יחסית מרוחק וכל שאר הקפיטריות (המפוזרות) יקרות יחסית.
מה חסר או היית שמח שיהיה?
מגורים
היכן אתה גר?
דירה שכורה - לבד
מושב יכיני, ליד המכללה
האם המקום בו אתה מתגורר מתאים לסטודנטים?
לא. תחבורה באיזור זה נעשית בעיקר ברכב פרטי או בטרמפים. הצחבורה הציבורית עלובה ביותר באיזור זה. במושב שבו אני מתגוררת אין מכבסה, סופר או חנויות ספרים וציוד משרדי, כדי להשיג שירותים אלו נוסעים לעיר הקרובה שדרות/נתיבות. כמו כן חנות לציוד משרדי קיימת בתוך המכללה אך המחירים בה גבוהים מהסטנדרט.
עבודה
האם אתה עובד בזמן התואר?
תלוי בתקופות. שנה א' היתה עבודה רנדומלית, כל מיני חלטורות. בשנה ב' כבר היתה עבודה מסודרת (ממש לא בתחום) במשרה חלקית שהשתלבה טוב עם הלימודים.
האם אפשרי לעבוד במהלך התואר? מאיזו שנה? האם המעסיק גמיש?
אפשרי, אם נחתת על עבודה גמישה. אתה מגלה מהר מאוד במהלך התואר שאתה מסוגל לעשות הרבה דברים בזמן הנתון שבעבר הספיק לך להרבה פחות דברים. זה הכל עניין של סדר עדיפויות:ללמוד או לעבוד בשבת, ללמוד לעבוד או להנות בזמן הפנוי, או ללמוד או לעבוד בזמן השיעורים- ואז להשיג סיכומים ממישהו שיחפו על אי ההמצאות בכיתה
האם ישנה עבודה לסטודנטים באזור? מהן העבודות הנפוצות?
אין עבודה. העבודות המוצעות הן תחנות דלק, מלצרות בפאבים בקיבוצים וכל מיני חלטורות
חיי חברה ופנאי
כיצד מבלים באזור (פאבים, קולנוע, בתי קפה, ספורט)?
ישנם פאבים בקיבוצים, המפורסם שביניהם הוא הגרין פאב בנירעם. ישנו סינמטק בשדרות. בתי קפה ותיאטרון אפשר למצוא בבאר שבע
האם הקשר בין הסטודנטים טוב?
האווירה הכללית מאוד נחמדה, מה שקורה בתוך המחלקות משתנה בין מחלקה למחלקה. ישנן מחלקות יותר מגובשות וישנן מחלקות יותר תחרותיות ומבודדות
ממשיכים הלאה
האם אתה רואה את עצמך ממשיך ללמוד כאן גם לתואר שני?
ישנו מסלול אחד לתואר שני במכללה והוא במדיניות ציבורית. המסלול אינו רלוונטי אך גם כיום כשאני רואה מה האזור יכול להציע לי אני אתמקד בלימודי לתואר השני במקום אחר.
האם ניסית להשתלב בתחום שלמדת? האם כבר השתלבת?
השתלבתי אבל זה היה באמצעות הרבה מזל. ההיצע נמוך , הביקוש מאוד גבוה והמכללה והעוסקים בדבר לא מצליחים למנף את התעסוקה באיזור
הטיפ של זהר ב.
לוודא שיש לכם עבודה מסודרת לפני התחלת הלימודים, עבודה שיכולה להתגמש עם שעות הלימודים או עבודה שהאינטרס שלה הוא שתוציאו תואר ראשון בתחום הזה, כך אפשר להינות מהרבה הטבות ועזרה והעומס יורד, או.... לחסוך לפני זה כדי להוריד את עניין המרדף אחרי העבודה בזמן הלימודים ולאפשר לעצמך לנצל את הזמן הפנוי ללימודים השלמת עבודות ואפילו הנאה.
כל הזכויות שמורות לאתר הסטודנט © 2025