לראשונה בישראל מנוע חיפוש לימודים המאפשר לכם לדעת מה חושבים סטודנטים ובוגרים על התארים המעניינים אתכם

ביקורת מקיפה על:
תואר ראשון לימודי סיעוד אוניברסיטת בן גוריון

מור ז. 16/08/2011
סטודנט תואר ראשון לימודי סיעוד אוניברסיטת בן גוריון
מסלול לימודים
מדוע בחרת את המסלול?
לאחר תום שירותי הצבאי כחובשת החלטתי שאני מעוניינת להמשיך בתחום הרפואי ועבודה מעשית נראית לי טובה יותר מלשבת במשרד מול דפים וניירות. חיפשתי את האקשן,ולדעת שהיכולת לעזור לאדם חסר ישע נמצאת אצלי ביד.
האם היה קשה להתקבל למסלול? האם עשית מכינה?
לא קשה להתקבל, נכון להיום יש צורך בפסיכומטרי 550, בגרות מלאה, ראיון קבלה- אותו יש כאלה שאומרים שקשה לעבור בגלל שאלות מכשילות של המראיינות.
האם אתה מרגיש שהמסלול ענה על הציפיות שלך?
ענה בצורה חלקית
כאשר נכנסתי ללימודים הגעתי עם ידע כללי ומעשי על המקצוע- אמנם היום לאחר שנתיים בלימודים אני מבינה שהמציאות היא קצת שונה, הלימודים שוחקים, חלק מהסגל האקדמאי חושב שהוא אלוקים, הבחינות תואמות את רמת הלימוד אך לאחר כל מבחן ישנה הרגשה כאילו הרגע יצאנו מהפסיכומטרי, שאלות כגון: " כל המשפטים הנ"ל לא נכונים פרט ל..." "מה לא נכון פרט ל..." ועוד ועוד... אך עם זאת הלימודים מעניינים מאוד, אנטומיה, פיזיולוגיה, מערכת כלי דם ולב... ועוד רבים מהקורסים נותנים הרגשת שליטה והבנת החומר ולקראת מה את/ה הולך בעתיד, ההתנסויות במחלקה גם הן מטורפות אך יחד עם זאת עוזרות לנו ללמוד ובתכלס לבצע את מה שלמדנו במהלך הלימודים, המדריכות הקליניות נותנות תחושה כי את/ה נמצא בידיים טובות אך גם לבד במערכה- ואם לא תקפוץ למים איך תדע לשחות... מה שגורם שהרגשה כי סומכים עליך למרות שהם לא... :) סה"כ אני חושבת שהלימודים לסיעוד הם קשים אך מאוד מספקים!
על איזה קורס/מרצה היית ממליץ?
כל הקורסים הם קורסי חובה בשנתיים הראשונות של הלימודים
על איזה קורס/מרצה לא היית ממליץ?
חייבים לקחת את כל הקורסים!! מצטערת...
מה דעתך על רמת המרצים - (מקצועיות, יחס אישי, נגישות לסטודנטים)?
10
המרצים מקצועיים, יש יחס אישי לכל סטודנט- בכל זאת אנחנו רק 60 סטודנטים בכיתה!! אפשר לפנות בכל בעיה למרצה ובאופן אישי, ההתנסויות גורמות למדריכות הקליניות להכיר אותנו וכך גם ניתן יחס אישי לכל סטודנט.
מהי רמת הלימודים בחוג - (רמת מתרגלים, שעורי עזר, תרגולים, כמות סטודנטים בהרצאה וכו')?
10
ישנם כמה מקצועות בהן יש מתרגלים כגון: אנטומיה- נכנסים יחד עם מתרגלים תותחים רפואנים(סטודנטים לרפואה) לחדר פתולוגיה(אותו כבר תכירו לפי הריח) הסברים על כל מבנה ואברי הגוף ב-LIVE... מקצועות כמו סטטיסטיקה ואפידימיולוגיה- השיעורים פחות חשובים העיקר להגיע לתרגו
מה חסר לך בתואר?
חופש!!!!!!! כשהיינו קטנים אמרו לנו התיכון: " מה אתה סטודנט חופשי?..." אז זהו שאצלנו אין דבר כזה!!!! כל הקורסים הם קורסי חובה, כולם עם נוכחות חובה.... בעיקר אלה הכי משעממים!!
נקודה אחת חזקה ונקודה אחת לשיפור
נקודה חזקה: התנסויות זה דבר גאוני... ההתנסויות מחייבות אותנו לקפוץ למים בלי שאנחנו באמת מוכנים ורק ככה התיאוריה הופכת לפרקטיקה והפרקטיקה הופכת למיומנות! ככל שיותר מהר נקפוץ למים ככה יהיה יותר קל בהמשך הלימודים.
נקודה לשיפור: קצת אנושיות מהסגל האקדמאי, בחייאת- אתם אחים, אחיות ורופאים...למדתם 4-7 שנים מינימום, אבל לא למדתם שאנחנו צריכים מינימום 6 שעות שינה בלילה? אפילו הצבא עובד ככה... במקום זה נותנים לנו ללמוד כל יום, 5 ימים בשבוע, מ- 8:00 עד 16:00 (יש אנשים שלא גרים בבאר שבע ולוקח להם שעה להגיע לאוניברסיטה), אי אפשר למצוא עבודה כי עד שאתה מגיע הביתה כבר 17:00 ואז איפה תעבוד?! רק משמרות ערב אפשר לעשות וגם הם מבקשים מינימום 3 משמרות בשבוע...אז 3 ימים מתוך 5 (בהנחה שאתה שומר שבת) את/ה תפוס וחנוק בלימודים ועבודה, עוד יומיים שנשארו לך אתה אולי לומד/ חוזר על החומר או לומד למבחנים שיש לך במהלך הסמסטר כי ככה זה בפקולטה למדעי הבריאות...יש יותר מידי קורסים אך הם תוקעים מבחנים במהלך הסמסטר... ואז בשישי שבת מנוחה... (עכשיו שאני חושבת על זה- לא פלא שלא מצאתי עדיין חתן, ואני עוד בעמותת איילים, גרה בדימונה, מתנדבת 8 שע' בשבוע...) בקיצור תראו קצת אנושיות... אני לא מצליחה לממן את עצמי עם מלגה של 10000 ש"ח מאיילים ועבודה זמנית...עוד לא מצאתי בן זוג...ויש לי עוד שנתיים מטורפות כאלה...אז הלו...אם מישהו קורא שם!!! :)
לאילו עוד מוסדות ניסית להתקבל? האם יש מוסד שניסית ולא התקבלת אליו?
לא ניסיתי...בן גוריון נחשב לביה"ס לאחיות הכי טוב בארץ כיום- ואני מסכימה!!!!!! אין כמו הנגב!!!!!
קמפוס
כיצד היית מגדיר את יחס המזכירות כלפי התלמידים?
10
אחחחח....שוש....המזכירה מס' 1!!!! בכל בעיה היא תמיד שם!!!
האם רמת המתקנים במוסד מספקת?
7
ספרייה-יש!! כיתות- יש, לא מספיק!! אודיטוריום- אני חושבת שיש איזה 2... !! מחשוב- צריכים להתעורר!!! קפיטריה- למה??. למה?? למה אין מכונת סיגריות- מה בגלל שאנחנו לומדים סיעוד/רפואה/פיזיוטרפיה/רפואת חירום...לא מגיע לנו לעשן בשקט....???
מה חסר או היית שמח שיהיה?
מגורים
היכן אתה גר?
דירה שכורה – שותפים
משהו בין דירה שכורה עם שותפים למעונות- קרוואן בדימונה בכפר סטודנטים, נותנים 8 שעות קהילה ומקבלים דירה בשכר דירה מוזל(350-550ש"ח) ו-10000 ש"ח מלגה...
האם המקום בו אתה מתגורר מתאים לסטודנטים?
מאוד מתאים לסטודנטים- כולם פה כאלה!! :) קצת רחוק אך שווה כל שנייה מהנוף, האוויר, והחברים....אני לא הייתי עוזבת אלמלא הייתי צריכה כסף!!
עבודה
האם אתה עובד בזמן התואר?
משרד הביטחון
האם אפשרי לעבוד במהלך התואר? מאיזו שנה? האם המעסיק גמיש?
אבל לא...תלוי במה...זה מאוד אינדיווידואלי...ככל שאת/ה יותר סופרמן ככה יש לך סיכוי גדול יותר להצליח גם לעבוד וגם ללמוד(בלי צחוק)
האם ישנה עבודה לסטודנטים באזור? מהן העבודות הנפוצות?
תחום החינוך הבלתי פורמלי בעיקר, בדימונה יש הרבה נוער בסיכון שצריך עזרה ותמיכה, חוץ מזה יש את מפעלי ים המלח שיש להם הסעות מכאן, וקמ"ג( סודי ביותר)!! מי שמחפש יכול למצוא!!
חיי חברה ופנאי
כיצד מבלים באזור (פאבים, קולנוע, בתי קפה, ספורט)?
אין הרבה מה לעשות, יש פאב סטודנטים שאותו אנחנו מפעילים, יש את הVIA שזה פאב מסעדה בכניסה לדימונה, יש אירועים שאנחנו עושים בכפר... וחוץ מזה תמיד אפשר לנסוע לב"ש...
האם הקשר בין הסטודנטים טוב?
קשר מצויין...השכנים שלך הופכים לחברים הכי טובים שלך...ולפעמים גם לזוגות...מן קהילה/קיבוץ...
ממשיכים הלאה
האם אתה רואה את עצמך ממשיך ללמוד כאן גם לתואר שני?
כרגע הדרך ארוכה אבל אולי מי יודע... יש כבר אפילו רעיון לתזה!! :)
האם ניסית להשתלב בתחום שלמדת? האם כבר השתלבת?
אני עדיין סטודנטית
הטיפ של מור ז.
לא משנה מה אתם עושים, תהנו מזה, תהנו מהלימודים(גם אם זה קצת קשה) תחייכו ותצחקו הרבה... כשאת/ה נהנה/ת ממה שאת/ה עושים, הרבה יותר קל ומהנה לעבוד בתחום במיוחד כשמדובר על סיעוד!!!
כל הזכויות שמורות לאתר הסטודנט © 2025