לראשונה בישראל מנוע חיפוש לימודים המאפשר לכם לדעת מה חושבים סטודנטים ובוגרים על התארים המעניינים אתכם

ביקורת מקיפה על:
תואר ראשון לימודי ניהול אוניברסיטת בן גוריון

עינב ב. 21/07/2011
סטודנט תואר ראשון לימודי ניהול אוניברסיטת בן גוריון
מסלול לימודים
מדוע בחרת את המסלול?
ראשית אציין כי בחרתי במסלול של תואר משולב- דו מחלקתי, בו אני לומדת גם ניהול וגם גיאוגרפיה ופיתוח סביבתי. בחרתי בנושאים אלו מתוך עניין אישי ומשיכה לתחומים. כמו כן רציתי שיהיה לי תואר מגוון ושאטעם מחוגים שונים, ולפיכך בחרתי בשילוב זה.
האם היה קשה להתקבל למסלול? האם עשית מכינה?
למסלול התקבלתי בקלות. הפסיכומטרי והסכם עמדו בתקנות [650 נדמה לי].
האם אתה מרגיש שהמסלול ענה על הציפיות שלך?
ענה בצורה חלקית
בבחירת התואר, למעשה, הלכתי די "על עיוור". כשאינך סטודנט, לא משנה מה וכמה יסבירו לך איך מתנהלים הדברים ומהי כל פקולטה- לא באמת תבין זאת עד שתהיה חלק מהמערכת-סטודנט מן המניין. מבחינת עניין אישי, מחלקת גיאוגרפיה עונה על ציפיותיי ברמה גבוהה מזו של ניהול. אני מוצאת עצמי מתעניינת ומלאת תשוקה בנושאים מסוימים בתחום. ניהול לעומת זאת קצת מאכזב אותי. לטעמי, הן ברמה הארצית והן ברמת אוני' בן גוריון בפרט, לא ממש יודעים כיצד להגדיר את מקצוע הניהול, ומכאן הבעייתיות בהוראתו. פעמים רבות אני מרגישה שמלמדים אותי דברים שחשיבותה פחותה או שמלמדים אותם ברמה גבוהה ממה שעליי לדעת. כלכלה למשל, שהפך מקצוע מסנן בכל הארץ. מדוע אנשים שלומדים ניהול צריכים לדעת כלכלה ברמה כה גבוהה? מדוע ממוצע מחזור צריך לעמוד על 65? בסה"כ הסטודנטים בחרו במקצוע הניהול, הם לא יהפכו לכלכלנים.
על איזה קורס/מרצה היית ממליץ?
גיאולוגיה וקלימטולוגיה
על איזה קורס/מרצה לא היית ממליץ?
כלכלה-מיקרו ומאקרו
מה דעתך על רמת המרצים - (מקצועיות, יחס אישי, נגישות לסטודנטים)?
7
יש מרצים תותחים, אכפתיים, שחשובה להם טובת התלמידים. הוגנים היא מילת המפתח לטעמי. לעומתם ישנם מרצים שאין לי מושג כיצד הגיעו לאקדמיה. הן מבחינה מקצועית- לא יודעים ללמד, והן מבחינה אנושית-פשוט לא סימפטיים.
מהי רמת הלימודים בחוג - (רמת מתרגלים, שעורי עזר, תרגולים, כמות סטודנטים בהרצאה וכו')?
3
רמת התירגולים לוקה בחסר. בעיקר במחלקת גיאוגרפיה, שגם אין הרבה תרגולים, ואם יש-- אז המתרגלים ברמה נמוכה. מבחינת נוכחות בהרצאות- שיעורים ריאליים [כלכלה, ניהול תפעול, מימון וכד'] בדר"כ מלאים עד אפס מקום. בשיעורים התיאורטיים [פסיכולוגיה ארגונית, תכנון עיר וא
מה חסר לך בתואר?
ראשית, מה שלא יודעים לפני שנכנסים לאקדמיה- זה שהכל תיאורטי. אין כמעט חלקים מעשיים בכל 3 השנים של התואר. את הניסיון מקבלים רק לאחר שמתקבלים לעבודה בתחום. לטובת מחלקת גיאוגרפיה יאמר, כי היא משקיעה בסיורי שטח לטובת לימודי גיאוגרפיה פיזית, דבר שתורם רבות ללמידה, חשוב במידה רבה וכיפי.
נקודה אחת חזקה ונקודה אחת לשיפור
נקודה חזקה: שימור: גיאוגרפיה-הסיורים, וכן העובדה שנוגעת בכל נושא אפשרי [כל תופעה שניתן למפות=גיאוגרפיה]. ניהול- מרציאים בקיאים בתחומם.
נקודה לשיפור: שיפור: גיאוגרפיה- לרענן במרצים. יש כמה שפעילותם אינם יעילה עבור אף אחד מבעלי העניין במחלקה. כמו כן- להעלות את רמת המתרגלים. ניהול- לבחון בצורה הוגנת. בחינות רבות במחלקה אינן הוגנות וציוני תלמידים רבים הינם נמוכים ללא סיבה, ואין מעידים על רמת הידע שלהם. לדוגמא, המרצה הכין מבחן ברמת קושי גבוהה ובאורך רב. מרבית הסטודנטים לא סיימו את הבחינה. חוסר הוגנות ובנוסף- לא נבחן כאן ידע אלא עמידה בזמנים.
לאילו עוד מוסדות ניסית להתקבל? האם יש מוסד שניסית ולא התקבלת אליו?
לא ניסיתי
קמפוס
כיצד היית מגדיר את יחס המזכירות כלפי התלמידים?
6
מחלקת גיאוגרפיה קטנה מניהול, לפיכך ניתן בה יחס יותר אישי, ובעיות מטופלות ביעילות ובמהירות יחסית לניהול. כמו כן דלת המזכירה תמיד פתוחה ויש הרגשה שיש עם מי לדבר ולאן לפנות. בניהול לעומת זאת, מחלקה המונה 300 תלמידים רק במחזור שלי [שנה ב]- אין יחס אישי, טיפול בבעיות אורך זמן רב ומסרבל עניינים פשוטים. הכל דרך מיילים, אין הרגשה שיש תמיד עם מי לדבר. עלינו להסתדר לבד.
האם רמת המתקנים במוסד מספקת?
8
באוניברסיטה כיתות לימוד רבות וכן גם עמדות מחשב. יש קפיטריות ומנזות לסעודה ולנשנוש. מבחינת חנייה- 2 דברים- 1. יש להוסיף עוד מקומות חנייה. 2.יש להוריד עוד את מחיריה החנייה. חנייה לסטודנטים בכלל לא צריכה לעלות כסף. בבאר שבע, עיר מרווחת, אין מצוקת חנייה ואין בעייה של פריסה ומרחב חנייה. כל סטודנט בבאר שבע מפרנס את העיירה ללא סיבה.
מה חסר או היית שמח שיהיה?
מגורים
היכן אתה גר?
דירה שכורה – שותפים
עם שותף, כבר שנתיים- פשוט מעולה!!!
האם המקום בו אתה מתגורר מתאים לסטודנטים?
המקום מעולה לסטודנטים מכל הבחינות. כל השירותים במרחק הליכה.
עבודה
האם אתה עובד בזמן התואר?
בתור טבחית בפאב. 4 משמרות בשבוע.
האם אפשרי לעבוד במהלך התואר? מאיזו שנה? האם המעסיק גמיש?
יש מגוון משרות סטודנטיאליות שמעולות לתלמידים. מעסיקים רבים מודעים לעצם היותנו סטודנטים ומפגינים הבנה, בעיקר בתקופת מבחנים. מלבד היות העבודה מוסיפה כלכלית לחשבון הבנק שלך, היא טובה לנפש, מעסיקה, עוד משהו שאתה עושה אחהצ, וכן גם מכירים אנשים ורוכשים ניסיון.
האם ישנה עבודה לסטודנטים באזור? מהן העבודות הנפוצות?
בבאר שבע אין יותר מידי הצעות עבודה ויש מצוקת עבודה מסוימת. המשרות הנפוצות- שירות ומכירה טלפוניים [חברות הסלולר והלווין], מלצרות, ברמנים.
חיי חברה ופנאי
כיצד מבלים באזור (פאבים, קולנוע, בתי קפה, ספורט)?
בבאר שבע מספר מקומות בילוי מצומצם, אותם כולם מכירים. יש את ה3 פאבים הקבועים, את המועדון הקבוע ואת הקולנוע. כמו כן לאוהבי הספורט יש חדר כושר ובריכה לסטודנטים במחיר חינמי.
האם הקשר בין הסטודנטים טוב?
כן. ישראלים סחבקים, לא יעזור...
ממשיכים הלאה
האם אתה רואה את עצמך ממשיך ללמוד כאן גם לתואר שני?
כרגע לא קורץ לי תואר שני. לא בתחום, לא בבן גוריון, ולא בכלל. האקדמיה תובענית במקצת בדרישותיה ובעיקר בחוסר האכפתיות שלה [העיקר שתשלם שכר לימוד]. לא מושך אותי כרגע להמשיך ללמוד. חוץ מזה- 3 שנים זה יותר מידי, גם אם הן עוברות מהר.
האם ניסית להשתלב בתחום שלמדת? האם כבר השתלבת?
אני מתכננת בשנה הבאה [שנה ג] למצוא עבודה בתחום. מעדיפה משהו שקשור לגיאוגרפיה- איכות סביבה או GIS.
הטיפ של עינב ב.
מסלול טוב ומומלץ. על אף טענותיי על מגרעותיו, אני מרוצה ולא חושבת שיכולתי לבחור משהו שיותר יתאים לי. הטיפ שלי: לבחור תואר משולב. כך נהנים משני עולמות עניין שונים והתואר הופך מגוון ועשיר יותר.
כל הזכויות שמורות לאתר הסטודנט © 2024