לראשונה בישראל מנוע חיפוש לימודים המאפשר לכם לדעת מה חושבים סטודנטים ובוגרים על התארים המעניינים אתכם

ביקורת מקיפה על:
תואר ראשון לימודי הפרעות בתקשורת אוניברסיטת חיפה

דן ק. 05/07/2011
סטודנט תואר ראשון לימודי הפרעות בתקשורת אוניברסיטת חיפה
מסלול לימודים
מדוע בחרת את המסלול?
אני מתחבר מאוד לפן הטיפולי ובנוסף מתעניין גם בתחום של קוגניציה ותפיסה. אחרי התלבטות בחרתי בחוג על פני לימודי ריפוי בעיסוק.
האם היה קשה להתקבל למסלול? האם עשית מכינה?
לא עשיתי מכינה. עמדתי בתנאי הקבלה ועברתי ראיון.
האם אתה מרגיש שהמסלול ענה על הציפיות שלך?
ענה בצורה מלאה
אני מרוצה מאוד על הבחירה בחוג וממליץ עליו מאוד לכל מי ששואל. גם מדובר בתחום שמעניין אותי וגם מדובר בתחום עיסוק שאני נהנה בו. אני מודה שאני מתקשה לעמוד בקצב מכיוון שהלימודים מאוד אינטנסיביים, אבל אני עדיין מאוד מרוצה.
על איזה קורס/מרצה היית ממליץ?
התפתחות שפה מוקדמת - ד"ר ברכה ניר שגיב.
על איזה קורס/מרצה לא היית ממליץ?
פסיכולוגיה התפתחותית
מה דעתך על רמת המרצים - (מקצועיות, יחס אישי, נגישות לסטודנטים)?
7
רוב המרצים מסייעים מאוד לסטודנטים, בין אם ביחס אישי ומענה לשאלות ובין אם בייעוץ וניסיון לקדם מבחינת ההתקדמות המקצועית. הדבר גם נכון לאופן בו הם מנהלים את השיעורים שלהם. יוצאים מן הכלל הם חברי הסגל הותיקים יותר שמנהלים את השיעורים בצורה שלעיתים אינה מכבדת
מהי רמת הלימודים בחוג - (רמת מתרגלים, שעורי עזר, תרגולים, כמות סטודנטים בהרצאה וכו')?
8
על אף רמתם הגבוהה של המתרגלים הם מעטים מאוד עקב קיצוצים. כמו כן, עקב האינטנסיביות שבלימודים מרבית הקורסים מתנהלים בנוכחות כמעט ריקה. עם זאת אני רוצה לציין לטובה את פרויקט ההתנסויות הקליניות שנעשה בצורה מקצועית מאוד ומכין היטב לקראת שנות התעסוקה.
מה חסר לך בתואר?
לדעתי דבר שיתרום מאוד יהיה קידום עוזרי מחקר למרצים בדומה לפקולטות אחרות. רבים מעוניינים להתנסות במחקר כהכנה לתואר השני אבל לא זוכים להזדמנות להתנסות מעבר לסמינריונים (שנעשים בצורה חובבנית יחסית).
נקודה אחת חזקה ונקודה אחת לשיפור
נקודה חזקה: חלק גדול מהסגל משקיע בסטודנטים ובא לקראתנו מבחינת היחס האישי והסבלנות. על אף הקשיים מול מרצים מסוימים, בסה"כ איכות המרצים בחוג היא גבוהה והופכת אותו למקצועי מאוד.
נקודה לשיפור: הציוד בחוג ישן ובחלקו מקולקל. מדובר על מכשור אשר אמור לשמש אותנו לצורך הלימודים כגון מערכות לבדיקות שמיעה. בסה"כ שיפור התנאים הללו הוא קריטי לצורך ההתמקצעות.
קמפוס
כיצד היית מגדיר את יחס המזכירות כלפי התלמידים?
5
לא זכורות לי דוגמאות רבות בהן נדרשתי לפנות למזכירות האוניברסיטה, אך בפעמים הבודדות נתקלתי בתור ארוך במיוחד. בסופו של דבר לאחר שהגעתי למזכירות הבעיות תמיד נפתרו במהירות, אבל המזכירות אינן אדיבות בשירות שהן מעניקות.
האם רמת המתקנים במוסד מספקת?
8
הספריה יוצאת מן הכלל - רחבה, מקיפה מאוד ומסודרת. הבעיה האמיתית היא במערכות המחשוב - המחשבים באוניברסיטה הם ברובם ישנים מאוד ואין טעם להשתמש בהם. בנוסף, חלק מהבניינים הם ישנים ואינם כוללים כמעט שקעי חשמל בכדי להשתמש בלפ טופים. בכל בניין יש קפיטריה שבהחלט עונה על הצרכים.
מה חסר או היית שמח שיהיה?
מגורים
היכן אתה גר?
דירה שכורה – שותפים
שכונת הדר, חיפה.
האם המקום בו אתה מתגורר מתאים לסטודנטים?
האזור הוא לא מרכזי במיוחד, אבל הוא נגיש תחבורתית ונמצא כמרחק של כעשר דקות הליכה מהאזורים המרכזיים בעיר. יש לציין שהוא מרוחק יחסית מהאוניברסיטה - כ-45 דקות נסיעה באוטובוס.
עבודה
האם אתה עובד בזמן התואר?
רכז פר"ח, חצי משרה.
האם אפשרי לעבוד במהלך התואר? מאיזו שנה? האם המעסיק גמיש?
התואר תובעני מאוד - חמישה ימים בשבוע. נאלצתי לעבוד על חשבון שעות הלימודים והדבר פגע גם באיכות העבודה שלי וגם באיכות הלימודים. יש לציין שאני נמצא בשנה השלישית שהיא העמוסה ביותר, בעוד ששנים א' ו-ב' הן יחסית יותר קלות (ועדיין אין בהן יותר מיום חופשי אחד).
האם ישנה עבודה לסטודנטים באזור? מהן העבודות הנפוצות?
מעט מאוד. רוב הסטודנטים בחוג שלי מתקשים למצוא עבודה במקביל ומתבססים על מלגות או על עבודות בשחור. סטודנטים מחוגים יותר נוחים מוצאים בעיקר עבודה במלצרות.
חיי חברה ופנאי
כיצד מבלים באזור (פאבים, קולנוע, בתי קפה, ספורט)?
פחות מהחוג שלי מכיוון שאנחנו מסיימים בשעות מאוד מאוחרות, אבל ביחד עם סטודנטים אחרים מהאוניברסיטה בד"כ יש בילויים בפאבים ובתי קפה. לא יצא לי במהלך שנות הלימודים לבלות בתיאטרון או אירוע ספורט, ומעט מאוד בקולנוע.
האם הקשר בין הסטודנטים טוב?
יחסית. בשל העובדה שמתראים מאוד בזמן הלימודים ממעטים לבלות אחריהם. הקשר מול סטודנטים אחרים באוניברסיטה הוא טוב מאוד, גם בין יהודים וערבים.
ממשיכים הלאה
האם אתה רואה את עצמך ממשיך ללמוד כאן גם לתואר שני?
אני מעוניין מאוד להגיע לתואר שני כשהעדיפות שלי היא ללימודים בחו"ל. במצב העניינים היות ויותר סביר להתקבל לאוניברסיטה ישראלית אני נאלץ לבחור בין חיפה ות"א ומעדיף להשאר באוניברסיטה המוכרת לי יותר.
האם ניסית להשתלב בתחום שלמדת? האם כבר השתלבת?
עדיין לא, אבל בהזדמנות מסוימת התעניינתי בעבודה מסוימת ונמסר לי שהשכר עבור סטודנט שנה ג' הוא 25 ש"ח לשעה.
הטיפ של דן ק.
ודאו עם עצמכם שאתם מתאימים לתחום טיפולי, במיוחד לנוכח שכר שאינו גבוה במיוחד. מכיוון שהלימודים הם אינטנסיביים מאוד התכוננו לעובדה שתתקשו לעבוד במהלך הלימודים.
כל הזכויות שמורות לאתר הסטודנט © 2025