לראשונה בישראל מנוע חיפוש לימודים המאפשר לכם לדעת מה חושבים סטודנטים ובוגרים על התארים המעניינים אתכם
עמוד הבית > לימודים גבוהים- מה צריך לדעת כדי להירשם

לימודים גבוהים- מה צריך לדעת כדי להירשם

כל אחד מאיתנו משרטט לו בשלב כזה או אחר של חייו הצעירים, את המסלול אותו הוא רוצה לעבור אחרי הצבא. חלקנו בוחרים במהלך מסלול זה לעבור גם דרך האקדמיה, על מנת להמשיך הלאה אל עבר עבודה בתחום מסוים. על מנת שנוכל לעבור את שלב זה במסלול עלינו לדעת כיצד נרשמים אליו או במילים אחרות, איך לא מבזבזים זמן ומתחילים ללמוד.

זמן ההרשמה הוא קריטי, כלומר לא עניין של חיים ומוות, אלא עדיף להירשם בזמן ולא בדקה ה-90 על מנת קודם כל שיהיה מקום, כי כיום מספר המקומות מוגבל בכל מקום. בכלל עדיף להירשם בזמן כדי לא להילחץ בדקה האחרונה, וגם על מנת לא לקבל קורסים לא מעניינים. הלימודים האקדמיים מתחילים באוקטובר, כך שכבר מחודש אפריל ניתן להירשם. לא צריך כמובן להילחץ יותר מידי וישר להירשם. צריך פשוט לבדוק איפה הכי כדאי ללמוד ואז להירשם. הכוונה כמובן לא להישאר אדישים מבחינת הזמן.
ברוב המקרים,
המועמדים קובעים פגישת ייעוץ, בה הם מקבלים הסבר על כל מסלול הלימודים שלהם. תמורת 100 שקלים חדשים הם מקבלים את ערכת ההרשמה, בה מפורט הכל על איך נרשמים ומה בדיוק צריך לעשות.
 
ימיפ פתוחים של מוסדות לימוד מסבירים למועמדים החדשים על המקצועות השונים, מבנה של כל מגמה, מרצים ואת האופי של הקמפוס עצמו.  אנחנו הישראלים אוהבים לשלם כמה שפחות, ובמיוחד כשמדובר על שכר לימוד. ביום הפתוח לרוב אלה שנרשמים ראשונים מקבלים את ההנחה הנכספת, כאשר היא מגיעה גם עד 50 אחוז מהסכום. מוסדות הלימוד להשכלה גבוהה ממליצות בחום להגיע ליום הפתוח, כי במידה והמועמד/ת נרשמים, אזי כדאי להם להכיר את המקום בו הם הולכים לבלות בשלוש השנים הקרובות ואפילו גם ארבע. בנוסף לכך, בימים הפתוחים אפשר להכיר את המעונות לאלו שגרים רחוק מהאוניברסיטה או המכללה.

בעת ההרשמה נדרשים הסטודנטים לעיין בידיעון של הפקולטה בה הם רוצים ללמוד . ידיעון (ניתן למצוא אותם גם באינטרנט) הוא חוברת שבה מפורט על כל אירועי השנה בקמפוס, מסלולי הלימודים הן בתואר הראשון והן בשני. הידיעון נועד עבור הסטודנטים כדי שיוכלו להתמצות בכל הקשור ללימודיהם ועל מנת שלא ילכו לאיבוד.
 
לפני ההרשמה לתואר, מקבלים הסבר על תנאי הקבלה, כאשר זה ברור כשמש שלכל מסלול יש תנאים משל עצמו. לכל מגמה יש דרישות אחרות, כאשר אלה משתנות בין מוסד לימודים למוסד לימודים אחר.
למשל, ישנם מוסדות שיקבלו מועמדים ללימודי משפטים סמך על ציון 700 בפסיכומטרי יחד עם ציון משוקלל של 90 בבגרויות. חלק מהמכללות מסתפקות גם בציון 600, ויש מקומות שבכלל לא דורשות ציון פסיכומטרי. הנושא של תנאי קבלה משתנה ממקום למקום. ככה שאם לא התקבלתם במקום אחד, אל תוותרו על החלום ותנסו להתקבל למקום אחר.
 
כדי להירשם צריך עוד כמה דברים חוץ מתנאי הקבלה, שזהו בכלל גורם מכריע. המועמדים לקבלה לתואר צריכים למלא את טופס ההרשמה שהם מקבלים בערכת ההרשמה. עליהם גם לשלם לבנק סכום מקדמה, בדרך כלל הוא עומד על 2500. לרוב, הסטודנטים מנצלים את הפיקדון הצבאי ומנצלים אותו לתשלום המקדמה.

קיימים כמה קורסי הכנה לתואר על מנת שהמועמד ללימודים יוכל להשתלב ברמה האקדמית הדרושה. להלן כמה מקורסי ההכנה: אמי"ר , Gmat, Tofel ועוד. מבחן אמי"ר הוא לכל מי שמעוניין לקבל פטור באנגלית בלימודים האקדמיים או לפחות להשיג ציון על מנת להיות בקורס מתקדם. מבחן ה-Gmat הוא הכרחי לכל מי שמעוניין בתואר שני במנהל עסקים, בזמן שמבחן Tofel נועד עבור כל סטודנט שרוצה ללמוד במדינה אחרת שבה שפת ההוראה היא באנגלית.

לסיכום, תהליך ההרשמה הינו הליך בירוקרטי אומנם אך כל אחד צריך לעבור אותו על מנת להתקבל לתואר כלשהו. כפי שצוין בתחילת המאמר, מומלץ לא להמתין יותר מדי זמן עם ההרשמה כדי שיישאר לכם מקום על ספסל הלימודים.


כל הזכויות שמורות לאתר הסטודנט © 2024