לראשונה בישראל מנוע חיפוש לימודים המאפשר לכם לדעת מה חושבים סטודנטים ובוגרים על התארים המעניינים אתכם
עמוד הבית > החשיבות של החיבור בין הגוף לנפש

החשיבות של החיבור בין הגוף לנפש

לא פעם מדובר כי בריאותו של האדם קשורה לחיבור שבין הגוף לנפש. החיבור בין תחומי הרפואה והפסיכולוגיה יכולים לשפוך אור על החיבור העמוק שבין הבריאות הפיזית לבריאות הנפשית. מערכת היחסים הזו מדגישה את החשיבות של גישות רפואיות הוליסטיות, גם בתחומי ההשכלה הגבוהה. במאמר זה נבין את החיבור שבין הגוף לנפש וכיצד הגישה ההוליסטית באה לידי ביטוי בהשכלה הגבוהה. 


החיבור בין השניים


הגוף והנפש אינן ישויות הנפרדות זו מזו. למעשה הן משולבות זו בזו בצורה מורכבת, ויחד הן יוצרות חלק בלתי נפרד מהחוויה האנושית. מרכיבים פסיכולוגיים משפיעים באופן מכריע על הבריאות הפיזית, על תגובות מערכת החיסון, על רמות ההורמונים בגוף ואפילו על תהליכי ההחלמה ממחלות. לחילופין, הבריאות הפיזית יכולה להשפיע עד מאוד על הבריאות הנפשית, שכן מחלות כרוניות או כאבים יכולים לגרום לדיכאון וחרדה. 


תוכניות להשכלה גבוהה אשר חוקרות את החיבור שבין פסיכולוגיה לרפואה, שופכות אור על הקשר שבין שני התחומים. הסטודנטים לומדים להכיר כיצד מתח, חרדה ורגשות אחרים יכולים להתבטא בצורה פיזית. כמו כן, הם לומדים כיצד מחלות פיזיות יכולות להשפיע על המצב הנפשי של המטופל. באמצעות השימוש בידע הזה, הבוגרים מצוידים ביכולת לספק טיפול מקיף, המתייחס לשני הנדבכים הללו. 


גישות הוליסטיות לטיפול


ברפואה, הגישה ההוליסטית מכירה במערכת היחסים המורכבת שבין הנפש לגוף. המטרה אינה רק לטפל בסימפטומים, אלא להבין מהם הגורמים הנמצאים מתחת לפני השטח אשר תורמים לבריאותו הכללית של המטופל. לימודים גבוהים כמו לימודי רפואה ופסיכולוגיה, יכולים לסייע לסטודנטים לרכוש כלים המאפשרים שימוש בגישה ההוליסטית. 


לדוגמה, בוגר של תוכנית המלמדת את הגישה ההוליסטית יבין טוב יותר את ההשפעה הפסיכולוגית של כאבים כרוניים. כך יהיה ביכולתו ליישם תוכניות טיפול אשר יטפלו לא רק באי הנוחות הפיזית, אלא גם במתח הנפשי. מהצד השני, פסיכולוג אשר מבין את השיטה ההוליסטית יוכל לשתף פעולה עם רופאים כדי לספק תובנות על האופן שבו מרכיבים פסיכולוגיים עשויים להשפיע על יכולת ההחלמה של המטופל מניתוח. 


אופן ההתמודדות עם הסטיגמה של בריאות הנפש


בשנים האחרונות עלתה המודעות לבריאות הנפש וחשיבותה. יחד עם זאת, הסטיגמה אשר קשורה לתחום זה עדיין חיה ובועטת. סטיגמה זו יכולה למנוע מאנשים רבים לפנות לקבלת טיפול מתאים לקשיים שלהם. תוכניות להשכלה גבוהה המשלבות רפואה ופסיכולוגיה יכולות לסייע בפירוק של הסטיגמות סביב בריאות הנפש, באמצעות שפיכת אור על החשיבות של הבריאות הנפשית לחשיבות הפיזית. 


הבוגרים של תוכניות מסוג זה יכולים להפוך לשגרירים של שינוי. יש בכוחם לעודד שיח בנושא אשר יתקיים באופן חיובי. בוגרים אלה יוכלו לעודד את המטופלים שלהם להכיר בפן הנפשי של הקשיים שלהם, הם יוכלו לספק תמיכה מקיפה ולהציע משאבים שיביאו להקלה. 


היתרון של השילוב בין רפואה לפסיכולוגיה


החיבור שבין הפסיכולוגיה לרפואה יכול להציע למטופלים דרך לשפר את איכות החיים שלהם בצורה משמעותית. באמצעות שימוש בטכניקות כמו מיינדפולנס, מדיטציה וטיפולים קוגניטיביים, יוכלו המטופלים להקל על תחושות של מתח וחרדה וכך גם לשפר את בריאותם הפיזית. 


תוכניות להשכלה גבוהה המשלבות בין שתי הדיסציפלינות, מעודדות את הסטודנטים לרתום לעשייתם את היתרונות של הטכניקות השונות. הבוגרים של תוכניות אלה יכולים להציע למטופלים שלהם כלים הוליסטיים, לשיפור איכות חייהם. אומנם אנו רגילים לראות את שני התחומים הללו כתחומים נפרדים לחלוטין, אך למעשה הגוף והנפש מושפעים זה מזה בצורה עמוקה. לכן, חשוב שאנשי מקצוע המטפלים במטופלים בכל אחד מהתחומים יבינו היטב כיצד צד אחד משפיע על השני.

 


כל הזכויות שמורות לאתר הסטודנט © 2024