בעידן בו אנשים חשופים לכל מה שמתרחש בארץ ובעולם, עולה הצורך הרב להתגונן מפני התרחישים השונים בצורה מיטבית. אחת הדרכים להתגוננות עצמית ומחשבה על העתיד, מתבצעת על ידי הביטוחים השונים אשר מבטחים את הנפש או הרכוש ומבטיחים כיסוי עלויות במקרה של נזק חלילה. ועם הצורך העולה בביטוחים, עולה במקביל גם הצורך בסוכני ביטוח עם הכשרה מתאימה, אשר יעניקו שירות אופטימלי עבור הלקוחות השונים. איך לומדים להיות סוכני ביטוח? מה כוללת העבודה? התשובות לשאלות אילו ועוד – במאמר המקיף שלפניכם.
הביטוח הכללי והפרטי הפוך להיות נפוץ יותר ויותר ברחבי העולם כולו, וכמובן גם בישראל. אנשים מבינים את החשיבות הרבה שהביטוח טומן בתוכו, ואת היכולת שלו לחסוך להם זמן, משאבים ואפילו עוגמת נפש. וזו הסיבה שרוב האנשים מבטחים כמעט את כל מה שברשותם: הרכב, הבית, המבנה, הרכוש הפרטי, הדירה, ואפילו – את עצמם.
עקב הביקוש ההולך וגובר לביטוחים השונים, עולה גם הצורך בסוכני ביטוח אשר יתווכו בין חברות הביטוח לבין האנשים המעוניינים בביטוח, ויאפשרו למעוניינים בביטוח להשיג את האינטרסים שלהם בצורה מיטבית על ידי תוכנית ביטוח מותאמת אישית. כדי להפוך לסוכן ביטוח מן השורה, יש לעבור סדרה של הכשרה מקיפה בקורס סוכן ביטוח אשר יאפשר להם לקבל את הרישיון הנכסף ולהפוך לסוכני ביטוח מקצועיים.
לימודי ביטוח לא מתאימים לכל אחד, והם דורשים יכולות נרחבות מאת הלומד אותם. בדרך כלל יתקבלו ללימודי הביטוח, אנשים עם יכולת אנליטית מפותחת, אשר נחנו בהיגיון בריא וביכולות מתמטיות מגוונות, בנוסף לכישורים מהעולמות השונים, כמו: יחסי אנוש, תקשורת, אחריות מערכתית, דייקנות, וירידה לפרטים.
כדאי להתקבל ללימודי סוכן ביטוח, יש צורך לעמוד בתנאים הבאים: על המועמד להיות מעל גיל 18, עם וותק של מינימום 12 שנות לימוד ותעודת בגרות מלאה, יחד עם עבר פלילי טהור בלי אף רישום בתיק הפלילי במשטרה. פעמים רבות יידרשו המועמדים, לקבל מבחנים שונים ומגוונים אשר יבחנו באופן ספציפי את התאמתם למקצוע וללימודים.
לימודי הביטוח ינועו בדרך כלל בטווח של בין שנה לשנתיים, כאשר הפריסה משתנה בהתאם לנספר ימי הלימודים בשבוע, היקף מתכונת הלימודים, אופי המכללה, רמת התלמידים הלומדים בקורס ועוד. פעמים רבות יאפשרו המכללות לימודים בזמנים מיוחדים או בערבים, על מנת לאפשר עבודה במקביל ללימודים ואפשרות למימון הלימודים באופן מכובד.
בקורסי הביטוח, יילמדו בדרך כלל הנושאים הבאים: מונחים בסיסיים בביטוח, מימון, כלכלה, סטטיסטיקות, תפקידי סוכן הביטוח, אופני הביטוח, התאמת הביטוח, וגובה סכומי הביטוח. בנוסף, יילמדו גם סוגי הביטוח השונים, כמו: ביטוח דירה, ביטוח רכוש, ביטוח חיים, פנסיה, ביטוח רכב, ביטוח בריאות, ביטוח מבנה ועוד.
במהלך הלימודים יידרשו התלמידים לעמוד במבחנים השונים כמו גם במטלות הקורס, כאשר לעיתים תדרוש המכללה גם סטאז' מעשי לצורך קבלת התעודה. קבלת התעודה מטעם הקורס היא השלב הראשון בהכשרה, כיוון שהשלב המשמעותי הוא שלב קבלת הרישיון מאת משרד האוצר לאחר הבחינות החיצוניות מטעמו.
סוכני הביטוח יכולים לעבוד באופן עצמאי, על ידי שירותי ביטוח שונים עבור אנשים פרטיים, מוסדות וארגונים. כאשר תמיד קיימת האופציה גם להשתלב בשכיר במגוון מקומות עבודה מתאימים, כמו: סוכנויות רכב, מחלקות משאבי אנוש בחברה, חברות ביטוח, בנקים, משרדים העוסקים בפן הפיננסי, וחברות המעסיקות עובדים.
העבודה כסוכן ביטוח במרכז, מציעה מגוון רחב של אפשרויות תעסוקה. סוכני ביטוח בפתח תקווה, נמצאים בקרבת מקום לתפוח הגדול ולמקומות התעסוקה הגדולים אשר שוכנים בפתח תקווה, מה שיכול לאפשר להם עבודה מסודרת, בקרבת מקום מגוריהם, מול מספר גבוה של לקוחות אשר יוכלו להסתייע בהם באופן אישי על מנת לקבל את תיק הביטוח שמותאם להם אישית.
לימודי ביטוח, הם לימודים אשר מתאימים לכל מי שמתחבר לצד האנליטי והמדויק של החיים, כאשר עקב הביקוש העולה בעולם לביטוחים השונים, גוברות גם אפשרויות התעסוקה של סוכני הביטוח, אשר מקבלים תעודה ורישיון על הכשרתם בלימודי קורס הביטוח מאת המכללות השונות.
בעידן בו אנשים חשופים לכל מה שמתרחש בארץ ובעולם, עולה הצורך הרב להתגונן מפני התרחישים השונים.. המשך