לראשונה בישראל מנוע חיפוש לימודים המאפשר לכם לדעת מה חושבים סטודנטים ובוגרים על התארים המעניינים אתכם
עמוד הבית > מה לומדים בתואר ראשון בעיצוב גרפי?

מה לומדים בתואר ראשון בעיצוב גרפי?

כיום, מי שמבקש לשלב יצירתיות ואומנות עם פרקטיקה, עתיד לגלות שאחת האפשרויות אשר יכולות לענות על בקשה זו היא לימודי עיצוב גרפי.
לימודי עיצוב גרפי משלבים בתוכם קורסים עיוניים בנושאים שונים (באמנות ובתחומים נוספים) ביחד עם סדנאות והתנסויות מעשויות – מה שהופך את התוכנית למגוונת ומעניינת.
יחד עם זאת, תוכנית לימודי תואר ראשון בעיצוב גרפי (או גרפיקה ממוחשבת), היא גם תוכנית ודרשנית, אשר דורשת לא מעט השקעה.
אז אם אחרי שהבנתם פחות או יותר מה מצפה לכם, עדיין החלטתם שהתואר מעניין אתכם, להלן מספר דברים שחשוב שתדעו לגבי הלימודים:

מה לומדים במסגרת תואר בעיצוב גרפי?
תוכנית לימודי תואר ראשון בעיצוב גרפי (B.Des) משלבת כאמור, בין לימודים תיאורטיים לבין תרגולים, סדנאות שונות והתנסויות – בחלק ממוסדות הלימוד, הילדים גם יבקרו בתערוכות ואף ייקחו חלק פעיל ויציגו עבודות בתערוכות שכאלו.
תכני הלימוד יכולים להשתנות במעט בין מסגרת לימוד אחת לאחרת, אך ישנם נושאי לימוד אשר נלמדים כמעט בכל מסגרת לימוד אשר מציעה חוג שכזה ובין היתר: רישום ואיור, צילום, טיפוגרפיה, תוכניות גרפיות, אנימציה, בניית אתרים, קומפוזיציה, עיצוב דו ותלת ממדי ועוד מגוון רחב של נושאים.
הלימודים העיוניים במסגרת הלימודים כוללים: מבוא לאמנות מודרנית, נקודות ציון בתולדות האמנות, מבוא לאומנות במאה העשרים ונושאים נוספים.
למעשה, המטרה של התוכנית היא להעניק לסטודנטים את כל המידע והכלים בכדי להשתלב בכל אחת מהעבודות מעולם העיצוב הגרפי – בין אם פניהם נשואות לדיגיטל ובין אם הן נשואות דווקא לפרינט.  

בחינת תוכנית הלימוד המתאימה
מכיוון שכל מסגרת לימוד יכולה להציע קורסים מעט שונים, ההמלצה היא לבחון בצורה מעמיקה את תוכנית הלימוד – לשים דגש על כל נושאי הלימוד, הן העיוניים והן המעשיים – ולהבין אם אלו כלים וידע אתם עתידים לצאת בסיום הלימודים – מה שיאפשר לכם לדעת מה תוכלו לעשות עם התואר בסיום הלימודים.
כמובן, שאם יש לכם השגות או שאלות שונות לגבי תוכנית הלימוד, תוכלו ליצור קשר עם מקום הלימוד ולקבוע פגישת ייעוץ עם יועץ לימודים מטעם המוסד – יועץ שכזה יוכל להשיב על כל שאלה ואף לספק לכם מידע נוסף ורחב יותר לגבי נושאי הלימוד בתוכנית.

לימודי מכינה
אם אתם מעוניינים להשתלב בלימודי תואר ראשון בעיצוב גרפי, כדאי שתיקחו בחשבון גם את תנאי הקבלה.
יש לקחת בחשבון שבמקרים רבים בכדי להתקבל ללימודים, יש צורך להציג תיק עבודות.
אם אין לכם תיק עבודות שכזה תצטרכו ליצור אחד שכזה כאשר, במסגרת לימודי מכינה ללימודי עיצוב גרפי, יעבדו אתכם בין היתר גם על יצירת תיק עבודות מתאים – בצורה כזאת, גם תזכו לטעימה ראשונית מהלימודים – מה שיאפשר לכם להגיע מוכנים יותר ללימודים.
חשוב לציין שבלא מעט מקרים מסלולים המציעים תואר ראשון בעיצוב גרפיים יציעו גם את האפשרות ללימודי מכינה.

 

אז מה עושים עם לימודי עיצוב גרפי?
מעבר לנושאי הלימוד – ולשאלה אם הם מעניינים אתכם ורלוונטיים עבורכם או לא, יש פרמטר נוסף אשר ישפיע על השאלה אם לבחור במסגרת לימודי עיצוב גרפי.
השאלה היא כמובן: מה עושים עם תואר ראשון בעיצוב גרפי והתשובות לשאלה הן מגוונות ובין היתר:

  • השתלבות בעבודה במשרדי פרסום – כארט דירקטורים 

  • השתלבות בעבודה בבתי סטודיו לעיצוב ולמיתוג

  • עיצוב אתרי אינטרנט.

  • עיצוב בעיתונים ומגזינים

  • השתלבות בעבודה בהוצאות ספרים

  • השתלבות בעבודה כמעצבים בבתי דפוס

  • השתלבות בעבודה כפרילאנסרים בעיצוב פרינט או אתרים 

  • ועוד.. 

כאמור, היצע העבודות המוצעות לבוגרי תואר ראשון בעיצוב גרפי הינו רחב ומגוון – כאשר, הדבר היחיד שחשוב שתדאגו לו זה לבחור במסגרת לימוד, אשר תעניק לכם כמה שיותר כלים איכותיים, אשר יאפשרו לכם להשתלב באותן עבודות מבוקשות

לסיכום,
אין כל ספק כי לימודי תואר ראשון בתחום של גרפיקה ממוחשבת יכולים להתאים לאנשים רבים – יש לא מעט צעירים ששומעים שאי אפשר להתפרנס מאמנות ועיסוק בעיצוב גרפי בהחלט סותר את אותן האמרות.
כמובן, שבכדי ליהנות מכל היתרונות אשר טמונים בלימודים שכאלו, חשוב לבחור בתבונה את מסגרת הלימוד ולשים דגש הן על תוכנית הלימודים, הן על המוסד עצמו והן על המרצים – הניסיון שלהם, השם והמוניטין שלהם וכל פרט אחר אשר יכול להעיד על הניסיון שלהם. 




כל הזכויות שמורות לאתר הסטודנט © 2024