"למה בחרתי: לומד לתואר דוקטורט בפיסיקה כי זה מעניין אותי
תואר מנהל עסקים בשביל דף הנייר שאני מאמין שיכול לפתוח דלתות בעתיד
הציפיות: בפיסיקה בסה"כ המסלול עונה על הציפיות שלי.
במנהעס ציפיתי קצת ללמוד תוך כדי. לצערי הרמה מאוד נמוכה ומאכזבת.
רמת לימודים: מתרגלים בעלי כישורי הוראה נמוכים מאוד. כיתות תרגול גדולות.
טיפ כללי: האמת שלתארים מתקדמים לא הייתי ממליץ במיוחד. מנהעס אומנם נתפס כהכי איכותי בעיברית אבל הרמה מאוד נמוכה. בפיסיקה התנאים הכלכליים גרועים בהשוואה לטכניון ולמכון וייצמן שלא נופלים (ואולי אף עולים) על הרמה האקדמית והמקצועית."
"למה בחרתי: סיימתי את התואר הראשון בפיזיקה והרגשתי שאני רוצה להמשיך ללמוד ולהעמיק בפיסיקה. הלכתי למכון ויצמן כי שמעתי על המכון דברים טובים
הציפיות: רמת ההוראה במכון (לפחות בפיסיקה...) לא טובה. לאף אחד (כמעט) לא ממש אכפת מצורת ההוראה, בעיקר מתעסקים במחקר. הסמסטר הראשון די גומר את המוטיבציה לכולם ולמרות שיש קצת שיפור בסמסטר השני, אני לא ממליצה לבוא לתואר שני במכון. אמנם המחקר שם נחשב טוב מאוד (אני רק בהתחלה שלו אז אין לי אינדיקציה לזה עדיין) אבל זה לא שווה את השנה הראשונה. עדיף אולי לבוא לדוקטורט.
רמת לימודים: אמנם קבוצות הלימוד קטנות וחמות, יש מקום לכל סטודנט. אבל כאמור הלימודים לא טובים. יש תרגולים בכל הקורסים, שם יש מתרגלים טובים שאכפת להם ויש גם מתרגלים שלא אכפת להם בכלל מהסטודנטים ולא משקיעים.
טיפ כללי: לפני שבוחרים איפה ללמוד כדאי לברר האם האופי של המקום (מבחינת לימודים, מחקר וחברה) מתאימים לך (ולא מה השמועות והסטיגמות הכלליות).
בכל מקרה כדאי לזכור שהכל עניין של סדר עדיפויות, כדאי להחליט מראש לפנות זמן לחיים מחוץ ללימודים במהלך התואר, זה אפשרי (עד רמה מסויימת) וחשוב"
"למה בחרתי: עניין ואפשרויות תעסוקה
הציפיות: היה מאוד מעניין ואכן יש הרבה אפשרויות להשתכר בתחום
רמת לימודים: הלימודים מאוד מעניינים ומאתגרים. לפעמים תחומי המחקר קצת מוגבלים
טיפ כללי: אם אתם אוהבים לפצח בעיות ורוצים להבין את עולמנו קצת יותר, אז לכו על זה."
"למה בחרתי: התרשמתי מהפרופסור המנחה
הציפיות: רוב העבודה במעבדה שבחרתי היתה עבודה בביולוגיה ולא בפיסיקה
רמת לימודים: תואר שני מאוד תלוי מנחה.
טיפ כללי: לעשות סקר לגבי המנחים ולברר כמה סטודנטים של אותו מנחה אכן סיימו ופרסמו מאמרים. אם אין כאלו או יש מעט לא לבחור את המנחה"
"למה בחרתי: רציתי תחום מחקרי
הציפיות: פיזיקה זה מסלול קשה מאוד, חסרה האפשרות "לרדת" בקלות למסלול קל יותר, או לחילופין לסיים תואר שני במסלול ללא תזה.
רמת לימודים: יש לדאוג שהמרצים לא ידעו רק את החומר, אלא גם ידעו ללמד.
טיפ כללי: אם קשה לכם זה בסדר, אם קשה מאוד כנראה שהמסלול לא מתאים לכם"
"למה בחרתי: כהמשך ללימודי תואר ראשון באלקטרואופטיקה מתוך רצון לרכוש ידע נוסף ולהמשיך במחקר או להשתלב בתעשייה
הציפיות: רמת הקורסים גבוהה וצוברים ידע רב. יחד עם זאת, החומר לא תמיד מועבר בצורה ברורה.
רמת לימודים: תואר מעניין ומאתגר. דורש הרבה השקעה אבל שווה את המאמץ.
טיפ כללי: כדי להשתלב במשרות של הנדסה ופיתוח בתחום הפיזיקה חייבים תואר שני. אז אם כבר תואר שני לכו על אוניברסיטה נחשבת. אם אתם חושבים על דוקטורט תבחרו מסלול עם תזה."
החוג לגיאופיזיקה של אוניברסיטת תל-אביב הוא החוג היחידי בארץ המאחד את הגיאופיזיקה, מדעי האטמוספירה, וגופים פלנטריים במערכת השמש. תלמידי החוג רוכשים ידע וניסיון בגיאופיזיקה של כדור הארץ, גיאופיזיקה שימושית, גיאולוגיה שימושית, מדעי האטמוספירה, מדעים פלנטריים ופיזיקת החלל. ההוראה מקיפה את התופעות..
הפקולטה לפיסיקה הוקמה באופן רשמי כ"מדור לפיסיקה" ב-1951, והמחזור הראשון החל את לימודיו בפיסיקה כמקצוע נפרד ב- 1952, בבנייני הטכניון בהדר. ב- 1956 סיימו 7 בוגרים את המחזור הראשון וזכו בתואר "מוסמך" למדעים בפיסיקה. לקראת פתיחת הלימודים לתואר בפיסיקה הטכניון גייס מדענים..
בחירת סוג המחקר המתאים לעבודה סמינריונית היא תהליך מהותי שמכתיב את אופי המחקר ואת תוצאותיו. קיימים כמה סוגי מחקר עיקריים: איכותניים, כמותניים, תיאוריים וניסיוניים. כל סוג מחקר מתאים לנושאים שונים ולמטרות מחקר מגוונות, ולכן חשוב להבין את מאפייניהם ואת אופן התאמתם לנושא המחקר שלך בעבודות אקדמיות. מחקרים איכותניים מחקרים איכותניים מתמקדים בהבנה מעמיקה של חוויות, רגשות ודעות. הם שואפים..