לראשונה בישראל מנוע חיפוש לימודים המאפשר לכם לדעת מה חושבים סטודנטים ובוגרים על התארים המעניינים אתכם
עמוד הבית > לימודי קולנוע תואר ראשון

לימודי קולנוע תואר ראשון

77 ביקורות של סטודנטים ובוגרים 10 מסלולי לימוד

מסלולים בתחום לימודי קולנוע

המכללה האקדמית ספיר
לימודי קולנוע וטלוויזיה תואר ראשון  מכללת ספיר
25 ביקורות סטודנטים 6 ביקורות בוגרים
ציון משוקלל: מה זה?
9.2
שביעות רצון מרמת הלימודים: מה זה?
9
מתוך ביקורת של בוגר - תומר ר. 27/01/2015

"למה בחרתי: כבר המון שנים התלבטתי בקשר לתואר אותו ארצה ללמוד, ובשלב מסוים בחיי הבנתי שאם לא אלך ללמוד את זה עכשיו אצטער על כך לשארית חיי
הציפיות: ואף יותר מכך. הרבה אנשים מתחילים ללמוד כשהם יודעים מה הם רוצים לעשות בחיים, כמו שאני הרגשתי תחילה, ואז התחלתי להתבלבל וזה דווקא עשה לי טוב, כי זה אפשר לי לבדוק מה אני באמת ארצה לעשות בעתיד, ואילו תחומים יותר חזקים אצלי ואילו פחות.
רמת לימודים: לפעמים הכיתות עמוסות מדי, לפעמים אין מספיק קורסים בתחום מסוים וזה הכי מבאס, או שאין מספיק מקום לקורסים שחייבים לעשות
טיפ כללי: לא למהר להירשם ללימודים, ללכת ללמוד רק את מה שבאמת רוצים ללמוד, ורק כשבאמת מרגישים שרוצים את זה עמוק עמוק בפנים. מי שמתעלם משני דברים אילו מוצא עצמו מהר מאוד בחוץ, או פשוט אומלל!"

ציון משוקלל: מה זה?
9
שביעות רצון מרמת הלימודים: מה זה?
9
מתוך ביקורת של בוגר - תמר ד. 05/12/2011

"למה בחרתי: רציתי ללמוד תקשורת המונים וקולנוע זה סיקרן אותי מאוד.
הציפיות: היה לי מאוד מעניין מגוון ומרתק ונחשפתי להרבה דברים חדשים ומרתקים. הרבה מעבר למה שציפיתי. זה היה להכנס לעולם קסום עצום ונפלא.
רמת לימודים: התאים לי בדיוק למה שחיפשתי ולמי שאני כאדם. נפתחו לי העיניים והראש.
טיפ כללי: שאני ממליצה בחום, 3-4 שנים של לימודים בראש פתוח יחסית ובכיף גדול."

המכללה האקדמית ספיר
לימודי אנימציה תואר ראשון  מכללת ספיר
7 ביקורות סטודנטים 0 ביקורות בוגרים
ציון משוקלל: מה זה?
9
שביעות רצון מרמת הלימודים: מה זה?
9
מתוך ביקורת של סטודנט - תום מ. 10/02/2012

"למה בחרתי: רציתי לשלב בין משהו יצירתי ואומנות למקצוע מבוקש ומעניין.
הציפיות: המסלול רחב ממה שחשבתי אבל מקיף את כל מה שיש לדעת, ובמקצוע הזה, בגלל עודף במקומות שמלמדים כל מוסד דבר או שניים, עדיף לדעת כמה שיותר מכמה שיותר תחומים, לאורך זמן ממושך יותר בו יש יותר עבודות מהן הכי חשוב- מכינים את הפרוטפוליו שלך!
רמת לימודים: יש כיתת מקים עם המון מחשבים, טלויזיה ענקית, שולחנות אור ותוכנות לראשות הסטודנטים. יש תמיד מטעם המחלקה לפחות תומך אחד שיכול להגיע לכיתה ולהסביר לסטודנטים בזמן שהם עובדים על ההגשות והמשימות שלהם בעניינים טכניים. יש תמיד המון סטודנטים מכל השנים שנמצאים באיזור ומוכנים לתת לך עזרה ומשוב על מה שאתה עושה. יש מעט סטודנטים בכל שנה וזה מושלם בשביל הזמן למשוב שכל תרגיל מקבל בזמן השיעור.
טיפ כללי: אם זה באמת מעניין אתכם, תשכחו את כל מה שיש בבית ותתנתקו לארבע שנים לפחות. מי שיעשה את זה הכי טוב, יעשה את זה הכי בגדול בחוץ."

מנשר בית ספר לאמנות
לימודי אנימציה תואר ראשון  מנשר
4 ביקורות סטודנטים 3 ביקורות בוגרים
ציון משוקלל: מה זה?
8.9
שביעות רצון מרמת הלימודים: מה זה?
9
מתוך ביקורת של בוגר - רועי נ. 23/11/2014

"למה בחרתי: כי אני אוהבת אומנות באופן כללי ואנימציה משך אותי יותר מהכל
הציפיות: המכללה עדיין הייתה בחיטוליה כשהתחלתי ללמוד ורק עם השנים היא הלכה והשתפרה לכן אני נפלתי על מרצים שלא היו טובים במיוחד או על קורסים שלא עסקו כלל בתחום שלי..
רמת לימודים: לא יודעת בדיוק איך לפרט, אבל היו קורסים של האוניברסיטה למשל שסתם לקחנו כי לא היו מספיק אופציות, סתם כדי לעשות וי
טיפ כללי: ללכת לפחות לשלושה ארבעה ימים פתוחים בבית ספר שונים לקבל התרשמת ולהתייעץ עם סטודנטים שעדיין לומדים."

בית ספר בצלאל
לימודי אמנויות המסך תואר ראשון  בצלאל
5 ביקורות סטודנטים 1 ביקורות בוגרים
ציון משוקלל: מה זה?
9.3
שביעות רצון מרמת הלימודים: מה זה?
10
מתוך ביקורת של בוגר - נעמה צ. 27/08/2011

"למה בחרתי: החלום שלי להיות במאי קולנוע ואנימציה
הציפיות: לא נותן מענה מספיק בתחום הבימוי ועריכה. לא נותן מספיק מענה בתחומים הטכניים של המקצוע, לימוד התוכנות רק לרמה בינונית ולא למומחיות.
רמת לימודים: אין מספיק ידע טכני, בעייתי להשתלבות בתעשייה - צריך לעבור התמחות באולפנים.
טיפ כללי: תחשבו היטב אם אתם באמת אוהבים קולנוע ואנימציה, אם אתם מוכנים לעבוד קשה ( מאוד מאוד מאוד ), ותנסו להיות ביקורתיים כלפי עצמכם, אל תתחילו ללמוד סתם ולבזבז את הזמן שלכם - אם זו לא אהבת חייכם - לכו ללמוד מקצוע אחר, זכרו שהמוסד ייקח את הכסף שלכם גם אם אתם לא מישל גונדרי או קובריק הבא :) - בהצלחה!"

האוניברסיטה הפתוחה
לימודי קולנוע תואר ראשון  האוניברסיטה הפתוחה
2 ביקורות סטודנטים 1 ביקורות בוגרים
ציון משוקלל: מה זה?
8.8
שביעות רצון מרמת הלימודים: מה זה?
8
מתוך ביקורת של בוגר - יגאל ג. 23/03/2013

"למה בחרתי: אני רוצה להיות איש תקשורת ובמאי. אני רוצה להשפיע לטובה בחברה ולעזור לדברים להשתנות מן המעוות אל האמת!
הציפיות: לא צפיתי ללמוד קורסים מסויימים בתחום שלי. ראיתי את השמות אבל לא ידעתי את התוכן. קורסים קשים לי.
רמת לימודים: נחמד, אך אפשר לשפר.
טיפ כללי: לאהוב את מה שאתה לומד, אחרת תצטער כל חייך הנותרים!"

המכללה האקדמית-בית ברל
לימודי קולנוע תואר ראשון  מכללת בית ברל
1 ביקורות סטודנטים 1 ביקורות בוגרים
ציון משוקלל: מה זה?
9
שביעות רצון מרמת הלימודים: מה זה?
9
מתוך ביקורת של בוגר - נטע מ. 21/08/2011

"למה בחרתי: בחרתי במסלול חינוך לקולנוע בבית ברל מאחר והסביבה נראתה תומכת ומעודדת יצירתיות
הציפיות: ההתנהלות האקדמית של בית ברל היא גרועה ביותר. קשה לעודד יצירתיות כשהכל בבלאגן, אף אחד לא יודע לענות על שאלות בסיסיות כמו סילבוס ושנתון.
רמת לימודים: אין מתרגלים, אין שיעורי עזר. בין 20-60 סטודנטים בהרצאה.
טיפ כללי: אין מה לעשות, סם שפיגל הכי טובים בתחום הקולנוע בארץ."

המרכז האקדמי ויצו חיפה
לימודי קולנוע תואר ראשון  מכללת ויצו
1 ביקורות סטודנטים 0 ביקורות בוגרים
ציון משוקלל: מה זה?
9.2
שביעות רצון מרמת הלימודים: מה זה?
9
מתוך ביקורת של סטודנט - יניב פ. 31/07/2011

"למה בחרתי: תמיד רציתי ללמוד קולנוע. המסלול ענה על הדרישות שלי מבחינה מעשית ומבחינה כלכלית.
הציפיות: קיוותי שתהיה אפשרות גם לעסוק בקולנוע עלילתי ולשלב בין הדוקומנטרי והעלילתי. לצערי גם אין קורס תסריטאות ואני מקווה שזה ישתנה בשנה הבאה.
רמת לימודים: הרמה מאד גבוהה בקורסים שלקחתי ואני מרגיש שהם תרמו לי רבות. הקורס בצילום וידאו יכל להיות טוב יותר אבל אין טענות.
טיפ כללי: אם אתה מתעניין בקולנוע דוקומנטרי זהו המקום המושלם. אתה "מתעסק" בכל הכלים שיש לקולנוע להציע ובשנה השנייה עושה סרט של 20 דקות בשלישית חצי שעה וברביעית 50 דקות מה שאין בשום מוסד אחר."

מנשר בית ספר לאמנות
לימודי קולנוע תואר ראשון  מנשר
1 ביקורות סטודנטים 0 ביקורות בוגרים
ציון משוקלל: מה זה?
8.5
שביעות רצון מרמת הלימודים: מה זה?
9
מתוך ביקורת של סטודנט - אור ש. 10/12/2012

"למה בחרתי: אחרי שהלכתי לימים פתוחים ברוב המוסדות בארץ הרגשתי שייתנו לי הכי הרבה חופש מבחינה אומנותית במנשר.
הציפיות: אני רק בתחילת השנה אבל כרגע אני מרוצה.יש מרצים מעניינים יותר ויש כאלו שפחות כמו ברוב המקומות. אבל האווירה טובה,יש חופש יצירתי,אנשים טובים ומורים טובים.
רמת לימודים: שיעורי עזר יש בעיקר בתחום העריכה,שם יש מתרגל עריכה בעיקר בשעות אחר הצהריים(המערכות עריכה לשנה א' דיי איטיות לעבודה עם AVID). התייעצות בבחירת ציוד להפקות מקבלים ממנהל המחסן ששמח לעזור. כמות הסטודנטים בהרצאות היא בדרך כלל 20 אנשים חוץ משיעור מבוא לתרבות שהוא בכיתה עם 40.
טיפ כללי: תנסו ללכת לימים פתוחים בכל מוסד בארץ.כל מקום הוא שונה מהשני,תבדקו מה הכי מתאים לכם.לי אישית התאים יותר במנשר בגלל הגמישות הגדולה בבניית מערכת השעות הקרבה למקום העבודה,הורסטיליות מבחינת סוגי הסרטים של בוגרי בית הספר. לעומת זאת,השכר הוא בין הגבוהים בארץ ונאלצתי להשאר לגור עם ההורים. אתם צריכים באמת לאהוב את המקצוע כדי לעמוד בעומס של הלימודים! שיהיה בהצלחה"

סמינר הקיבוצים
לימודי תקשורת וקולנוע תואר ראשון  סמינר הקיבוצים
1 ביקורות סטודנטים 0 ביקורות בוגרים
ציון משוקלל: מה זה?
9.1
שביעות רצון מרמת הלימודים: מה זה?
9
מתוך ביקורת של סטודנט - גל 19/06/2011

"למה בחרתי: תקשורת וחינוך הם מקצועות שעיניינו אותי,ובסמינר מצאתי תואר שמשלב בין השניים.
הציפיות: מאחר והלמידה בתחום הקולנוע היא רבה..לא כמו שתיארו בתחילת שנה א"הלימודים מתחלקים שווה בשווה"..זה עניין קצת בעייתי..
רמת לימודים: מאחר והסמינר היא מקום קטן.בייתי,יש הרגשה שהרמה לעיתים נמוכה.
טיפ כללי: שיתמקדו בתחום מסוים אחד מאחר ועולם התקשורת והקולנוע רחב"

מדריכים ומאמרים בנושא

תואר ראשון בקולנוע
תואר ראשון בקולנוע

נכון כשרואים סרט בקולנוע או בבית ויש את האדרנלין לעשות גם סרט בעצמנו. סטודנטים לקולנוע בוחרים בענף כשהם חולמים ללכת יום אחד על השטיח האדום בהוליווד, ומי יודע אולי גם לקבל את האוסקר. יש אחרים שפשוט מעדיפים לא להיות באור הזרקורים כמו הבמאים הגדולים, ונמשכים לתחום כתיבת התסריטים, הפקה או פס קול והרשימה עוד נמשכת. לכל חובבי הקולנוע שמעוניינים בתואר ראשון ורוצים להיכנס פנימה לעולם הגדול של..

לימודי קולנוע

ישבתם בבית הקולנוע ואמרתם לעצמכם שאתם רוצים גם לביים כזה סרט שיכול לשבור קופות. זאת ההזדמנות שלכם להתחיל במסעאל תעשיית הקולנוע. יש לכם את האפשרות ללמוד לתואר ראשון בקולנוע, באמצעותו תקבלו את כל הכלים הדרושים כדי שתוכלו להצליח ברגע שתתחילו לעבוד על הפרויקט הראשון שלכם. אז בואו נראה מה זה בעצם תואר ראשון בקולנוע.מדובר במקצוע מבוקש מאוד, כאשר רבים מהצעירים שואפים להפוך לבמאים דגולים, או לעבוד באחד מתחומי הקולנוע האחרים כגון: עריכה, הפקה, תסריטאיות ועוד. בסופו של יום, מדובר בעולם שחושף אתכם להיבטים הן תרבותיים והן תעשייתיים של תעשיית הקולנוע.

רקע החוג

לימודי הקולנוע נמשכים שלוש שנים, כשבסיומן מקבלים הבוגרים תעודת סיום BA. ישנם מוסדות אקדמיים, בהם מסיימי התואר מקבלים תעודת B.F.A.החוג הנ"ל שואף להכשיר את אנשי הקולנוע הבאים או במילים אחרות את סטיבן שפילברג הבא (במידה והסטודנטים חולמים להיות במאים). בנוסף, הלימודים מקנים ידע ומיומנויות בתעשיית הקולנוע כדי שהבוגרים יוכלו להשתלב בתחום גם בתפקידים אחרים שהם לא בימוי.הלימודים יעסקו בהיסטוריה של הקולנוע, אופן התפתחותו ודרכי הפצתו לתרבויות השונות בעולם. נושאים נוספים שהלימודים עוסקים: מקומו של הקולנוע ותפקידו בעולם הגלובלי, ההשפעה ההדדית בין התפתחות הטכנולוגיה לעולם הקולנוע, מידת כוחו והשפעתו על התרבות האנושית, החברה האנושית והפוליטיקה בכל מדינה ומדינה בעולם.

האם זה מתאים לי?

מדובר בלימודים שמותאמים לאנשים בעלי ראש יצירתי, אשר אוהבים הן לייצור דברים חדשים והן להשתמש (או במילים אחרות להתפרע) בדמיון שלהם. תחום כמו 'קולנוע' דורש חידוש כל הזמן, כלומר בכל פעם נדרשים אנשי הקולנוע להביא רעיונות לסרטים חדשים, לא משנה באיזה תחום של קולנוע הם עוסקים, עלילתי או דוקומנטרי.

היתרונות של לימודי קולנוע

אחד היתרונות החשובים בלימודי הקולנוע הוא שיש לא מעט סדנאות במהלך תקופת התואר. מטרת הסדנאות היא להכשיר את הסטודנטים ולהעניק להם ידע, אשר אותו יצטרכו ברגע שיקפצו לליגה של הגדולים. בסדנאות לומדים החבר'ה הצעירים מהטעויות שנעשות שם (במידה ויש כאלו), ובכך מקבלים כלים שישמשו אותם בעתיד.יתרון אחר שיש בלימודי קולנוע הוא שהרבה בוגרים של המוסדות השונים, משתלבים בתעשייה, כאשר אנשי מקצוע המלמדים אותם בסדנאות השונות, עוזרים לצעירים שמוכיחים את עצמם בזמן הלימודים, להשיג עבודה בתחום. הרבה כאבי ראש יכולים להיחסך עקב העובדה שחלק מן הבוגרים לא צריכים לרוץ ממקום למקום כדי למצוא עבודה אחרי התואר. יתרון נוסף הוא שסטודנטים, אשר עובדים על פרויקטים גדולים, הרי מקבלים דרך קרנות ספציפיות תקציב על מנת שלא יצטרכו כמובן לשלם מכספם. אחרי הכל, מדובר בסטודנטים שעדיין לא יכולים למלא את כיסם בכמות נכבדת של כסף עבור עשיית סרט.

החסרונות של לימודי קולנוע

אחד החסרונות הבולטים הוא שקיימים מצבים שבהם אנשים מוצאים את עצמם ללא עבודה, לפחות בהתחלה, עקב העובדה שאין מספיק מקום לכל אחד שמסיים לימודי תואר ראשון בקולנוע. בסופו של דבר, מדובר בתחום תחרותי ואף גם אכזרי. חסרון נוסף הוא שלא כל רעיון שתביאו, בהכרח יתקבל על-ידי הוועדה. לאחר שכבר כתבתם את היצירה, ישנה האפשרות שהצופים לא יתחברו אליה, כלומר סרט שלא הצליח להביא כמות מכובדת של צופים, עשוי תוך כמה שבועות ספורים לרדת מהמסכים. מדובר גם בעבודה אינטנסיבית ולא פשוטה, כאשר אנשים עובדים מהבוקר עד הלילה. בנוסף לעבודה המרובה, המשכורת של במאים, מפיקים ועוד בעלי תפקידים אחרים, הרי שהיא לא קבועה. כלומר הם מקבלים שכר לפי פרויקט שעשו.  ניתן לראות עוד חסרון בארץ מבחינת לימודי קולנוע, כאשר לימודי תואר ראשון בתחום נלמדים רק במכללת ספיר ובאוניברסיטת תל-אביב (במוסדות נוספים אפשר ללמוד קולנוע בלי לקבל תעודת תואר בסיום הלימודים). כל מי שהולך לבתי-ספר לקולנוע, צריך לשלם שכר לימודים גבוה, או שיבחר באופציה הנוספת שיש לו- לימודי הנדסת קולנוע, דבר שלא כל אחד מעדיף.

מה לומדים שם?

בלימודי קולנוע הסטודנטים מקבלים קשת רחבה של מידע הקשור הן להיסטוריה של הקולנוע והן לתיאוריות שעליהן מתבססת התעשייה הזאת. הנה כמה מהקורסים שנלמדים במהלך התואר: מבוא לתולדות הקולנוע, מבע קולנועי, יסודות הבימוי, צילום ותאורה, עריכה, משחק מול מצלמה, עיצוב פס קול, תפאורה, איפור, מדיה דיגיטלית, עיצוב אומנותי, בימוי דוקומנטרי, בימוי עלילתי, תקשורת המונים, תסריטאות, גרפיקה, עיבוד תמונה, עיצוב לשידור, תסריט ותחקיר, הפעלת ציוד ועוד.

איך מתקדמים ללימודים מתקדמים?

בוגרי תואר ראשון בקולנוע, המעוניינים להתקדם ולהעמיק את ידיעותיהם בתחום, יכולים להתחיל בלימודי תואר שני בקולנוע וטלוויזיה. בסיום הלימודים, הבוגרים מקבלים תעודת סיום M.F.A. הסטודנטים חוקרים במהלך הלימודים את עולם הקולנוע באופן מעמיק, כאשר הם יכולים להתקדם לכיוון הוראה בתחום. התכנית עוזרת ללומדים להבין אספקטים אומנותיים ותרבותיים בתעשיית הקולנוע בארץ ובעולם. ישנה אפשרות נוספת לסטודנטים, והיא להמשיך ללימודי תואר שני באומנות או בתקשורת.

נשלב חוגים ונצליח

בכמה מן מוסדות הלימוד בארץ להשכלה גבוהה, תחום הקולנוע נבחר כהתמחות בלימודי תקשורת. מכאן נובע, שסטודנטים אשר בחרו להתמחות בקולנוע בלימודי התקשורת, משלבים חוגים נוספים כגון: רוח או מדינה.  במכללות או אוניברסיטאות, בהן לומדים הסטודנטים קולנוע במסלול חד חוגי, הרי יש להם את האפשרות לקחת התמחות ספציפית מהמקצוע שאותו הם לומדים קרי: הפקה קולנועית, יצירה טלוויזיונית, אנימציה, הלחנה ועיצוב פס-קול. ישנה גם האפשרות לסטודנטים ללמוד את תחום הקולנוע במסלול של הנדסאים, ואז לקבל דיפלומה בטקס חלוקת התעודות.

סיימתי עם התואר, מה עכשיו?

עכשיו, רגע לאחר שסיימתם בשעה טובה את לימודי התואר, הגיע הזמן להיכנס לדבר האמיתי- תעשיית הקולנוע. מגוון רחב של תפקידים מחכה לבוגרים, וביניהם: במאי, מפיק, עורך וידיאו, צלם, איש תאורה, מאפרים, מעצב פס קול, תסריטאים, אנשי תפאורה וכ'ו.                                     
שכר-  בוגרי קולנוע שעוסקים בתפעול שמסביב בתור התחלה בקריירה הקולנועית שלהם, מרוויחים בין 4,500 ל-5,000. במאים, כנאמר, מרווחים לפי פרויקטים, כלומר אם אלה עובדים על סרט במשך חמישה חודשים, הרי שיקבלו את השכר רק בתום העבודה.                                                 
 ישראל או חו"ל- ישנה האפשרות לסטודנטים ישראליים ללמוד קולנוע בחו"ל, ולקבע אספקט קצת שונה על כל תעשיית הסרטים. כמובן, שצריך לקחת בחשבון את נושא העלויות, אך בסופו של דבר מדובר בחוויה של פעם בחיים. (תציין את העובדה שבשנים האחרונות יותר שחקנים, במאים עובדים בחו"ל, מה שאומר שהדלת עבור סטודנטים פתוחה יותר) בנוסף לכך, אנשי מקצוע שמצליחים להתקדם בתעשיית הקולנוע והופכים לבמאים, מפיקים או תסריטאים דגולים, יכולים למצוא את עצמם בטקס פרסי האוסקר. אין תחליף לתהילה שמקבלים ברגע שסרט שלך זוכה בהכרה עולמית

כל הזכויות שמורות לאתר הסטודנט © 2024