לימודי עיצוב אופנה
נכון שתמיד הסתכלתם בתצוגות אופנה ואמרתם לעצמכם שגם אתם יכולים לעצב שמלה גרנדיוזית שכזאת ? עכשיו, לא מדובר רק על שמלות, כי יש עוד דברים חוץ משמלות תחת המושג 'לבוש'. תואר בעיצוב אופנה בהחלט מדבר לכל אלה שהעולם של השמלות, נעליים, אביזרים וכיוצא בזה קוסם לו.
אחד הדברים הטובים שיוצאים מללמוד עיצוב אופנה כתואר ראשון, הרי זה שלא חסר עבודה ברגע שמקבלים את התעודה הנכספת. כיום, במספר לא קטן של מקומות מחפשים בוגרים של ביה"ס לעיצוב אופנה, כך שהעתיד באמת ורוד .
רקע החוג
לימודי עיצוב אופנה נלמדים כ-4 שנים, כשבסיומן ניתן לקבל את אחד משלושת התארים הבאים שמשתנים ממוסד למוסד: 1. B.Design- תואר מקצועי בעיצוב, שניתן עם התמחות בתחום מסוים כמו למשל- .B.Design Fashion Design
2. B.F.A- תואר בוגר באמנות
3. B.Ed- תואר באמנויות העיצוב בהתמקדות בעיצוב האופנה + תעודת הוראה לחינוך העל היסודי.
לאחר שראינו אילו תארים אפשר לקבל, בואו נראה מה לומדים במהלך התואר.
חוג עיצוב אופנה תפקידו להכשיר את הסטודנטים להיות מעצבים עצמאיים ואנשי מקצוע בעולם האופנה. החבר'ה מקבלים מידע על התרבות בענף זה הן בזירה המקומית והן בזירה הבינלאומית.
במהלך הלימודים, הסטודנטים מכינים פרויקטים בעיצוב אופנה, כאשר הם מקבלים העשרה תיאורטית ומעשית על מנת להרחיב את ידיעותיהם בתחום.
למי זה מתאים?
כמובן שלא כל אחד נועד לעצב שמלה שתהיה מאובזרת בתכשיטים, כמו שלא כל בן אדם יכול לתכנת מחשבים, לנהל משא ומתן בבית משפט או לרפא אנשים.
לימודי עיצוב אופנה מתאימים למי שחי את עולם האופנה ושואף אולי יום אחד להיות היורש/ת של ג'אני ורסאצ'ה, ג'ורג'יו ארמאני, קלווין קליין או ראלף לורן. בזמן שסטודנטים למדעי המחשב מתעסקים עם מספרים ומשוואות, אז החבר'ה של עיצוב אופנה מתמודדים עם התפתחות האמנות בעולם, סוגי תרבויות שונות, בגדים לאירועים שונים ורשימת המכולת הזאת נמשכת עוד ועוד.
היתרונות של לימודי עיצוב אופנה
לאחר שראינו בהתחלה כי קיים ביקוש גדול לבוגרים של החוג, אז אפשר להתקדם ולראות עוד כמה יתרונות. לא יזיק לדעת עוד כמה דברים טובים רגע לפני שנרשמים.
ראשית, תנאי הקבלה אינם גבוהים וקיימים מקומות שלא דורשים פסיכומטרי, אלא רק בגרות מלאה יחד עם עוד כמה דברים שבהחלט מתגמדים לעומת מקצועות קשים יותר.
שנית, כפי שראינו לא חסר ביקוש בעולם האופנה, אפשר לראות שיש גם משרות מגוונות בתחום. בוגרים של החוג יכולים לעבוד במקצועות הבאים: ניהול ייצור בענף הטקסטיל, קניינות, עיצוב אופנה בתעשייה לייצור המוני או בסטודיו הפרטי לייצור סדרות ייצור קטנות, ביקורת איכות בענף הטקסטיל וכ"ו.
יתרון נוסף הוא שבשנה השלישית בחופשת הקיץ או בסמסטר הראשון, יש לסטודנטים אפשרות להתמחות בחו"ל, דבר הנותן להם הכשרה מקצועית וכמובן מעשית בתחום.
החסרונות של לימודי עיצוב אופנה
נכון שתנאי הקבלה לא נוקשים וקיים ביקוש לא קטן למעצבי אופנה, אך לא תמיד יהיה אישור לבגד שתעצבו. הביקורת בעולם האופנה מאוד חריפה, כך שקיים סיכוי שלא יאהבו כל פעם שמלה או נעל שתעצבו.
חסרון נוסף הוא שכל פעם צריך לבוא עם רעיונות חדשים, כאשר המבקרים מצפים להיות מופתעים פעם אחר פעם. מדובר בעולם שבו המושג 'חידוש' בעל משמעות רבה. יש דרישה למקוריות ויצירתיות בזמן קצר.
מה לומדים שם?
מלבד שלומדים עיצוב אופנה כמובנו הראשוני, לומדים עוד כמה תחומים משניים שקשורים לתחום.
סטודנטים של עיצוב אופנה יתעסקו עם עניין של תיאום אופנה, יילמדו מה זה קניינות ושיווק באופנה, יקבלו מידע על כל הנושא של אביזרים, יתמודדו עם נושא כמו הנדסת טקסטיל ואופנה ועוד הרבה דברים נוספים.
הסטודנטים ייתקלו גם בתולדות האמנות ותולדות הלבוש, כאשר הם יקבלו הבנה טכנית של הבגד יחד עם הכרת מרכיביו. לשם הכרת הבגד, החבר'ה הצעירים ישתמשו במחשב על מנת לפתח את היצירתיות שבהם ואת המקצועיות.
קיימים כמה מסלולים שניתן לבחור: מסלול עיצוב אופנה רב תחומי, מסלול קניינות ושיווק אופנה, מסלול תקשורת ועיצוב אופנה. מסלולים אלה קיימים למשל בביה"ס שנקר שהוא אחד הבתי ספר המובילים ללימוד עיצוב, כאשר יש גם את בצלאל וויצ"ו. בנוסף, הסטודנטים ייחשפו במהלך תקופת הלימודים למגמות עכשוויות באמנות ובעיצוב
איך מתקדמים ללימודים מתקדמים?
בוגרי תואר ראשון בעיצוב אופנה יכולים להתקדם ולהמשיך לתואר שני בעיצוב ואמנות, תחום שמשיק למקצוע שלמדו. ישנן עוד כמה אופציות לחבר'ה של האופנה, הרוצים להרחיב את האופקים בתחום של האמנות כגון: תואר שני באמנות וצילום, תואר שני בעיצוב תעשייתי, תואר שני באביזרי לבוש, תואר שני באמנות בתחום הקולנוע ועוד.
נשלב חוגים ונצליח
שילוב חוגים במסלולים שונים מאוד נפוץ בתחום של עיצוב אופנה, כאשר מעצבים אוהבים גם לנהל את הרשת שלהם. כפי שצוין, ניתן לשלב את החוג יחד עם תקשורת, קניינות ושיווק ועוד.
המסלול שמשלב לימודי עיצוב אופנה יחד תקשורת נועד על מנת להכשיר את הסטודנטים שיהיו מומחים בתקשורת ובתרבות האופנה. בקורסים הנלמדים, ייפגשו הלומדים את מקצועות התקשורת כמו: עיתונות, פרסום, הפקה, צילום יחד עם סטיילינג שקשור לעולם האופנה.
המסלול שמשלב קניינות ושיווק יחד עם עיצוב אופנה משתפת פעולה עם החוג לתעשייה וניהול והחוג לשיווק. מטרתה של התוכנית היא להכשיר את הסטודנטים על מנת שיוכלו להתעסק בעתיד בתחום הקניינות ברשתות השיווק בתחום האופנה.
סיימתי עם הלימודים, מה עכשיו?
לאחר שעמלתם קשות כדי לקבל את התעודה הנכספת בלימודי עיצוב אופנה, אתם בטח שואלים את עצמכם איך מתקדמים הלאה לשוק העבודה.
כפי שראינו בתחילת המאמר, בוגרי עיצוב אופנה מבוקשים בלא מעט מקומות, כאשר חלק מעדיפים לעבוד בתעשייה הישראלית וחלק מחליטים לעזוב את הארץ לטובת קריירה בחו"ל.
שכר- בוגרים בלימודי עיצוב אופנה מרוויחים בהתחלה בין 5,000 ₪ ל-6,000 ₪, כאשר מעצבים עם ניסיון של 7 שנים ומעלה יכניסו לחשבון הבנק שלהם 20,000 ₪ ויש כאלה שיקבלו אפילו יותר.
ישראל או חו"ל- חלק מאלה שהולכים ללמוד עיצוב אופנה, מעדיפים לעשות זאת בחו"ל עקב העובדה שיש להם את האפשרות ללמוד עם מעצבים מפורסמים ולעבוד מול שוק גדול ומפותח יותר מאשר בארץ. אין ספק שגם העניין של השכר לאחר הלימודים קורץ ברגע שחושבים על חו"ל.
לימודי עיצוב אופנה בהחלט פופולארי בקרב אוהבי תחום זה, כאשר אין ספק שכמה מאלה שחולמים להיות מעצבים, מפנטזים על קריירה כמו של ארמאני או ורסאצ'ה. העתיד בהחלט נראה אופנתי.