לראשונה בישראל מנוע חיפוש לימודים המאפשר לכם לדעת מה חושבים סטודנטים ובוגרים על התארים המעניינים אתכם
עמוד הבית > לימודי עיצוב פנים תואר ראשון

לימודי עיצוב פנים תואר ראשון

49 ביקורות של סטודנטים ובוגרים 5 מסלולי לימוד

מסלולים בתחום לימודי עיצוב פנים

המכון הטכנולוגי חולון
לימודי עיצוב פנים תואר ראשון  המכון הטכנולוגי חולון
18 ביקורות סטודנטים 3 ביקורות בוגרים
ציון משוקלל: מה זה?
8.6
שביעות רצון מרמת הלימודים: מה זה?
8
מתוך ביקורת של בוגר - תמם מ. 03/04/2014

"למה בחרתי: רציתי ללמוד תואר שמשלב אומנות ופרקטיקה
הציפיות: אחרי שנה א אני לא מרגישה שאני יודעת עדיין מה זה עיצוב פנים. השנה הזאת היתה כללית מידיי. אולי היה מקום להוסיף יותר תכנים הקשורים לעיצוב פנים בסמסטר השני.
רמת לימודים: רמת הלימודים גבוהה וכן רמת הדרישות.
טיפ כללי: שילכו לכמה שיותר מוסדות לימוד ושידברו עם אנשי מקצוע כדי להבין את התחום לפני שהם מחליטים להתחיל ללמוד. שיהיו להם כמה שפחות ספקות."

המכללה למינהל
לימודי עיצוב פנים תואר ראשון  המכללה למנהל
16 ביקורות סטודנטים 1 ביקורות בוגרים
ציון משוקלל: מה זה?
9.1
שביעות רצון מרמת הלימודים: מה זה?
9
מתוך ביקורת של בוגר - רני ט. 24/01/2015

"למה בחרתי: זה התחום שאני רוצה לעבוד בו.
הציפיות: אין לי מה לפרט
רמת לימודים: אין לי מה לפרט
טיפ כללי: קחו נשימה עמוקה, תבינו שלא יהיו לכם יותר מידי חיים בזמן הלימודים האלה ושצריך להשקיע המון."

שנקר - בית הספר גבוה להנדסה ולעיצוב
לימודי עיצוב פנים - מבנה וסביבה תואר ראשון  שנקר
5 ביקורות סטודנטים 0 ביקורות בוגרים
ציון משוקלל: מה זה?
8.9
שביעות רצון מרמת הלימודים: מה זה?
9
מתוך ביקורת של סטודנט - עדי ל. 14/12/2011

"למה בחרתי: בחרתי בלימודים האלה מתוך עניין רב בתחום האדריכלות ועיצוב. ספציפיץ בשנקר בכלל השם של המקום ותוכנית הלימודים.
הציפיות: הלימודים טובים ומקיפים, עם רמה דידקטית גבוהה, אם כן, כמו בכל מקום\ גם בשנקר יש בעיות, בעיקר מנהלתיות.
רמת לימודים: כנ"ל לגבי הקורסים. בדרך ככל רמת הקורס הולכת במקביל לרמת המרצה. לא נתקלתי בקורס לא טוב אלא בהעברה לא טובה שלו.
טיפ כללי: לבחון היטב את תכנית הלימודים כי היא שונה ממקום למקום. יש מקומות שאמסלול הוא דיגיטלי (כמו בשנקר) ויש מקומות שהוא יותר אומנותי. תשאלו סטודנטים ותשאלו הרבה."

ביטוי - מכללת בוטיק לאמנות ועיצוב
לימודי עיצוב פנים תואר ראשון  מכללת ביטוי
3 ביקורות סטודנטים 0 ביקורות בוגרים
ציון משוקלל: מה זה?
9.4
שביעות רצון מרמת הלימודים: מה זה?
10
מתוך ביקורת של סטודנט - קארן ש. 21/08/2011

"למה בחרתי: אחרי שירדתי מאדריכלות חיפשתי מקום טוב לתואר בעיצוב פנים
הציפיות: קיבלתי יותר ממה שציפיתי מהמרצים ביחס אישי והלימודים לא הכי קלים כמו שתיארתי לעצמי שיהיו.
רמת לימודים: אני מאמינה שבלימודים אפשר לעשות הרבה טעיות ויהיה מי שיעזור ויכוון וזה כך.
טיפ כללי: הרבה יצירתיות וראש פתוח להכיל את הכל, גם אם לא הכל ברור בהתחלה..."

תילתן
לימודי עיצוב פנים תואר ראשון  מכללת תילתן
1 ביקורות סטודנטים 1 ביקורות בוגרים
ציון משוקלל: מה זה?
8.8
שביעות רצון מרמת הלימודים: מה זה?
8
מתוך ביקורת של בוגר - רביטל ל. 08/09/2011

"למה בחרתי: תמיד רציתי ללמוד עיצוב פנים.
הציפיות: המסלול נתן לי את כל הכלים אך הדרך הנכונה היא להמשיך ללמוד מחוץ למסגרת לימודים גם. וגם להתנסות בשוק
רמת לימודים: כי צריך לנסוע לחו"ל להמשיך
טיפ כללי: שיבדקו טוב ד כמה יעניין אותם עיצוב גרפי -כי בתילתן משקיעים במגמת עיצוב גרפי יותר מבכל אחת אחרת."

לימודי עיצוב פנים

לימודי עיצוב פנים יעניקו לכם מידע אודות עיצוב בתים, תפאורות, עיצוב מחדש של חללים שתוכננו לא טוב. במידה ואתם חובבים של עולם האמנות ויש לכם ראש יצירתי עם דמיון פרוע, הרי שהלימודים לתואר ראשון בעיצוב פנים יתאימו לכם. בסופו של דבר, מדובר בחוג מרתק, שיוכל להעניק לכם את הכלים הדרושים לכם להצלחה בתחום.
 
רקע החוג
 
לימודי עיצוב פנים נמשכים ארבע שנים, כאשר הבוגרים מקבלים תעודת סיום B.Design.
מטרת הלימודים הללו היא להכשיר מעצבי פנים מקצוענים, מיומנים ומומחים, בעלי ידע עיוני ומעשי. הסטודנטים מקבלים כלים ומיומנויות בתחום הנ"ל ובתחומים השכנים. במהלך הלימודים, הלומדים נהנים מחווית לימודים של יצירה, אמנות ופיתוח כישרון.
הבוגרים צריכים לשים דגש בעבודתם על מספר היבטים: חשיבה אדריכלית, פיתוח מודעות מתודולוגית לתהליך העיצוב, פיתוח פרויקט עיצוב, רגישות להקשרים סביבתיים ומיומנויות חזותיות גרפיות. בכמה מן מוסדות הלימוד האקדמיים, ישנם תחומי לימוד ספציפיים בלימודי עיצוב פנים: עיצוב אדריכלי אינטימי, התערבות במבנה קיים ושימור מבנים.
 
האם זה מתאים לי ?
 
בסופו של דבר, מדובר בתחום המתאימים לאנשים בעלי נטייה לאומנות, ראש יצירתי, רגישות חברתית, ידע בטכנולוגיה, גמישות, מעוף דמיון, ראייה רחבה ועוד תכונות רבות, אשר יהפכו מעצב פנים למצליח. מעצב פנים המתבקש לעצב חלל על פי דרישה של לקוח, הרי צריך לדאוג לכך שיהיה נוח, נעים, משרה אוירה מסוימת ורצויה, שמיש, יפה. מעצב הפנים צריך גם לעמוד בתקציב מוגבל וגם לקלוע לטעמו של הלקוח (אחרת העבודה תרד לטמיון).
 
היתרונות של עיצוב פנים
 
אחד היתרונות בתחום הוא שלא חסרה עבודה למעצבי פנים, כאשר אלה עוברים מפרויקט לפרויקט. מעצבי פנים מעצבים מגוון רחב של חללים כגון: מבני ציבור, מרחבים אורבאניים, חללים פרטיים ועוד. בנוסף לכך, הסטודנטים יוצאים במהלך הלימודים לסיורים באתרי בנייה ובאתרים ארכיטקטוניים.
לימודי עיצוב פנים מעניקים לסטודנטים כלים ומיומנויות כדי שתהיה להם את האפשרות להשתלב בצורה טובה בתעשייה. בתוכנית הלימודים יש לימודי סטודיו וסדנאות עיצוב ואמנות, כאשר אלה מאפשרים לסטודנטים לתרגל ולפתח את כישורי העיצוב שלהם.
לימודים אלו משלבים בין יכולת טכנית וטכנולוגית גבוהה עם יכולת יצירתית ואמנות. מדובר במקצוע שמשלב גם טכניקה וגם יצירתיות, כאשר בעלי ראש יצירתי עם דמיון רב יכולים להשתלב טוב בעולמם של מעצבי הפנים.
 
החסרונות של עיצוב פנים
 
החיסרון הגדול בלימודי עיצוב פנים הוא, שמדובר בתואר נפרד מתואר באדריכלות. לפיכך לא מעט אנשים נאלצים ללמוד את שני החוגים בנפרד, דבר שעולה לא מעט כסף ולוקח לא מעט זמן.
חסרון נוסף הוא שבתחילת דרכם של המעצבים כאנשי מקצוע, הם לא צפויים להרוויח הרבה, שלא נדבר על כך שהם יצטרכו לשמש רק כעוזרים למעצבי פנים מנוסים. אומנם עם הזמן הם יבנו לעצמם שם ואז ירוויחו גם הרבה, אבל עד אז הדרך ארוכה מאוד.
 
מה לומדים שם ?
 
לימודי עיצוב פנים כוללים תחומים שונים ומגוונים כמו: יסודות השרטוט, אדריכלות, יחסי אמנות, תכנון ועיצוב חלל, חשיבה יצירתית, גרפיקה, מתמטיקה, פיזיקה, עיצוב פנים, רישום מודלים, טכנולוגיית בניינים, תכנון מטבחים, עיצוב פנים במחשב ועוד.
 
במהלך השנה האחרונה, הסטודנטים משתתפים בסמינר של פרויקט הגמר, בו עליהם להשתמש בכלים שרכשו במהלך תקופת הלימודים. בפרויקט הנ"ל, הסטודנטים בוחרים נושא, חוקרים, מתעדים ומפתחים אותו, כאשר הם מבטאים את יכולתם היצירתית והשליטה במרכיבים השונים של עיצוב הפנים.
 
איך מתקדמים ללימודים מתקדמים ?
 
קיימת האפשרות בפני בוגרי תואר ראשון בעיצוב פנים להמשיך לתואר שני בתחום או לבחור בחוג אחר מעולם העיצוב. סטודנטים שנרשמים לתואר שני בעיצוב פנים, הרי ירחיבו בלימודים את ידיעותיהם בנושא הן בהיבט המקצועי והן בהיבט התיאורטי. מטרת הלימודים הללו היא גם לפתח ולשכלל אצל הסטודנטים את הרגישות האסתטית והידע אודות ההיבטים שנוגעים לחלל. מטרה נוספת והעיקרית כמובן, היא שהסטודנטים יוכלו בתום הלימודים להתמודד עם הפרקטיקה המקצועית.
ישנם סטודנטים שמנסים להתקבל ללימודי תואר שני בעיצוב תעשייתי על מנת לקבל ידע גם בתחום הזה. מטרת תוכנית הלימודים של עיצוב תעשייתי היא לפתח את החשיבה והתובנה הרחבה של המעצב, תוך השמת דגש על חשיבות ההקשרים הטכנולוגיים והחברתיים, התיאורטיים והיישומיים של פעולותיו העתידות לבוא. הלומדים יכולים לבחור באחד משני ערוצי ההתמחות: אודות עיצוב- מסייעת ליוצרים בעיצוב לגבש גישה ביקורתית ושפה אישית בתחום מתפתח והולך של עיצוב אקספרימנטלי. ניהול העיצוב- תחום זה מהווה גורם אסטרטגי משמעותי בתחרות הגלובלית בין פירמות בתחומי המוצר והשירות.
 
נשלב חוגים ונצליח
 
סטודנטים בחוג לעיצוב פנים לרוב לא משלבים חוגים נוספים, מאחר  ותוכנית הלימודים משלבת בתוכה נושאים מתחומים שונים כגון: הנדסת אנוש, תולדות האדריכלות, תורת הצבע, מערכות בניין, אדריכלות יפנית ואסלאמית, יישומי המחשב, מתמטיקה, פיזיקה, פנג שואי, טכנולוגיית בניין, הומניסטיקה, חשמל ותקשורת, בנייה ירוקה, קומפוזיציה, ניהול ויזום מכרזים וכתבי כמויות, ציור ורישום ועוד.
 
סיימתי עם התואר, מה עכשיו ?
 
ארבע שנים חלפו להן בשעה טובה, וכעת הגיע הזמן להתחיל לפתח קריירה בתחום (כמובן אם לכך אתם שואפים). להלן חלק מהאפשרויות שתוכלו לבחור בתור בוגרי עיצוב פנים: עיצוב פנים ללקוח פרטי, התערבות במבנה קיים כפורמט נתון ועיצובו מחדש למטרה מוגדרת: שימור מבנים היסטוריים, עיצוב ריהוט, עיצוב תפאורות ותצוגות. כמו כן, אפשרות להשתלב בחברות בנייה, משרדי תכנון, רשויות מקומיות ואזוריות. קיימת גם האופציה לעבוד בתור עצמאיים.
 
שכר- בוגרי עיצוב פנים מרוויחים בממוצע משכורת שנעה בין 5,500 ל-7,000. אנשי מקצוע שצוברים שנות וותק בתחום, הרי מגיעים גם למשכורות שנעות בין 10,000 ל-18,000. במידה והשם שלכם ידוע, אז כמות הפרויקטים שלכם עולה ויחד איתם גם השכר, אשר יכול להגיע ל-20,000 ומעלה.
 
ישראל או חו"ל- מי ששואף ללמוד בחו"ל הן כדי לרכוש מקצוע והן כדי להכיר תרבות חדשה, הרי יכול לעשות זאת בלימודי עיצוב פנים. ארצות כמו: איטליה, בריטניה, צרפת, הולנד וגרמניה, מציעות את הלימודים הנ"ל, אך עבור תעודת דיפלומה מקצועית ולא תואר. כמו כן, צריך לקחת בחשבון את העלויות הכרוכות בלימודים בארץ אחרת, אך במידה וההורים יכולים לממן את הסכום הנדרש, אז אין בעיה מבחינה הזאת. ישנם גם סטודנטים שלומדים בישראל תואר ראשון, כאשר לאחר סיום הלימודים, הם מנסים להתקבל לחברות בחו"ל, כשיש ביקוש לצעירים ונמרצים, שזה עתה קיבלו את תעודת הסיום.
 

כל הזכויות שמורות לאתר הסטודנט © 2024