לראשונה בישראל מנוע חיפוש לימודים המאפשר לכם לדעת מה חושבים סטודנטים ובוגרים על התארים המעניינים אתכם
עמוד הבית > לימודי תקשורת תואר שני

לימודי תקשורת תואר שני

6 ביקורות של סטודנטים ובוגרים 5 מסלולי לימוד

מסלולים בתחום לימודי תקשורת

אוניברסיטת חיפה
תקשורת תואר שני  אוניברסיטת חיפה
2 ביקורות סטודנטים 0 ביקורות בוגרים
ציון משוקלל: מה זה?
8.6
שביעות רצון מרמת הלימודים: מה זה?
8
מתוך ביקורת של סטודנט - רוית ל. 07/09/2011

""

אוניברסיטת בן גוריון
תקשורת השוואתית תואר שני  אוניברסיטת בן גוריון
2 ביקורות סטודנטים 0 ביקורות בוגרים
ציון משוקלל: מה זה?
8.9
שביעות רצון מרמת הלימודים: מה זה?
7
מתוך ביקורת של סטודנט - ולריה ק. 08/08/2011

"למה בחרתי: בהמשך לתואר הראשון שלי בתקשורת בחרתי להמשיך באותו קו ובבן גוריון יותר נוח לי כיוון שאני גרה בבאר שבע
הציפיות: הבעיה היחידה היא חוסר באנשי סגל המאושרים להנחות תזה.
רמת לימודים: מהבחינה הזו אין לי שום פידבק שלילי.
טיפ כללי: לבדוק טוב טוב מהם תחומי העניין של המרצים ובייחוד הסגל הבכיר ולחשוב האם אלו נושאים שמעניינים אותם, אחרת זה די משעמם."

האוניברסיטה העברית
תקשורת ועיתונאות תואר שני  האוניברסיטה העברית
2 ביקורות סטודנטים 0 ביקורות בוגרים
ציון משוקלל: מה זה?
8.6
שביעות רצון מרמת הלימודים: מה זה?
8
מתוך ביקורת של סטודנט - אריאל 14/03/2013

"למה בחרתי: חיפשתי מה ללמוד בעברית בגלל שחברים שלי באו ללמוד כאן ובגלל שזו אוניברסיטה טובה, מצאתי את החוג ללימודים רומאניים ולטינו אמריקנים ובחרתי בו כדי ללמוד ספרדית והיסטוריה של ספרד ואמריקה הלטינית. לאחר מכן חיפשתי חוג נוסף (מפני שחובה ללמוד שנה א' במסלול דו חוגי) והחלטתי ללכת על תקשורת, שנשמע לי מעניין.
הציפיות: החוג ללימודים רומאניים ולטינו אמריקנים ענה חלקית על הציפיות שלי, אולם לימודי השפה בו אינם ברמה מספקת (למדתי יותר טוב במכון לידידות אמריקה) יש הרבה תלמידים בכיתה, ברמות לא אחידות, והיתה הרגשה של דריכה במקום מבחינתי כל הסמסטר הראשון וגם בשני. קורסים אחרים בחוג היו מעניינים למדי. החוג לתקשורת היה בסדר, אבל הבנתי שהתחום עצמו לא מספיק מעניין אותי, ולכן אני מחליף אותו לגאוגרפיה בשנה הבאה.
רמת לימודים: בתקשורת יש המון תלמידים בשיעורי החובה של שנה א', גם בתרגולים, אבל המתרגלים נותנים מענה לבעיות ומעבירים טוב את החומר. בלטינו-אמריקה יש פחות אנשים בשיעור, ואין צורך במתרגלים ותרגולים.
טיפ כללי: תחשבו: איזה תחום גם מעניין אותי מספיק כדי ללמוד אותו, אולי אפילו לתואר שני, וגם עשוי לספק לי תעסוקה. תחפשו בגוגל "דרוש תואר ראשון ב-X" ותראו אם יש ביקוש."

לא קיימות ביקורות על התואר. סיימת את המסלול? לומד בו כרגע - ספר לנו וזכה באייפד 2

להעמיק את הידע התיאורטי והמתודולוגי להבנה ולהערכה של התקשורת בחברה מורכבת ומשתנה תוך בחינת מגוון מוסדותיה, תכניה וקהליה ומתוך התמקדות באחריותה החברתית. כתחום אינטרדיסציפלינרי, יושם דגש על היבטיה השונים של התקשורת בישראל, העוסקים בתקשורת, והשלכותיה בתחומים שונים: הטכנולוגיה, החברה, הכלכלה, האקולוגיה,..

לא קיימות ביקורות על התואר. סיימת את המסלול? לומד בו כרגע - ספר לנו וזכה באייפד 2

בבית-הספר לתקשורת של המכללה האקדמית נתניה מתקיימת תוכנית לימודים איכותית וחדשנית לתואר שני בתקשורת (ללא תיזה). התוכנית הינה היחידה בכל המכללות האקדמיות בישראל המציעה תואר שני בתקשורת ומצטרפת בכך לשלוש התוכניות הקיימות באוניברסיטאות. התוכנית פתוחה לבעלי תואר ראשון בתקשורת ובתחומים נוספים ונועדה..

מדריכים ומאמרים בנושא

מחלקה בפוקוס - תואר בראשון בתקשורת במכללה האקדמית ספיר
מחלקה בפוקוס - תואר בראשון בתקשורת במכללה האקדמית ספיר

השבוע אנו שמים בזרקור את המסלול: תואר ראשון בתקשורת – המכללה האקדמית ספיר בית הספר לתקשורת במכללה האקדמית ספיר נחשב לאחד המובילים בארץ בתחום התקשורת. בית הספר משלב את הידע והרקע התיאורטי שנדרש בתחום מצד אחד ואת הניסיון המעשי מהצד השני. בוגרי בית הספר לתקשורת מוכרים לאחר סיום לימודיהם כמקצועיים ומעסיקים רבים בתחום מחפשים את בוגרי ספיר בתחום התקשורת. הבוגרים יוצאים עם שילוב מנצח של ידע..

לימודי תקשורת


תחום החדשות והתקשורת לא מפסיק להתפתח ואנו רואים קידמה אדירה בכל אשר קשור למולטימדיה, אינטרנט, מערכות חדשות, שידורי לווין, מעבר לטאבלטים וסמארטפונים ובכלל מעבר מהיר ביותר של תקשורת בין מדינות ויבשות. זה מצריך הבנה של תחומים והתקדמות זו, היכולת לשמר אותה, להתאים עצמינו אליה וכל הזמן לדעת איך אנו נשארים בחוד החנית להעביר את המסרים והחדשות הנחוצים בצורה היעילה והעניינית ביותר.
 
רקע החוג
עם התפתחות תחום התקשורת בארץ כך גם עלה הביקוש ללימודי תואר שני בתקשורת ובוגרים בעלי ידע רחב בתחומים שונים. הלימודים שואפים להעמיק את ידע התלמידים בנושאים כמו מדיה, תקשורת המונים, דעת קהל, פוליטיקה, תרבות ותהליכי שכנוע ועוד. לימודים אלו מעניקים לסטודנטים ידע וכלים על מנת לחקור את עולמו של התקשורת, הקשריו החברתיים, המדיניים והתרבותיים ומיומנויות לעסוק בתחום התקשורת גם במשק.
 
האם זה מתאים לי?
לימודי תואר שני בתקשורת מתאימים בעיקר למי שרואה עצמו עובד בתחום זה ומתקדם עם השנים. מדובר בתחום מאוד תובעני, קשה אך עם הרבה תמורות ושכר טוב למי שצולח אותו בהצלחה, בין אם בתקשורת, שיווק או פרסום. תואר שני בתקשורת מתאים לבעלי תואר ראשון בתקשורת אך גם בוגרי תארים אחרים יכולים להתקבל ללימודים אלו.
 
יתרונות וחסרונות
ללימודי תואר שני בתקשורת יש יתרון מאוד ברור ובולט והוא העובדה כי השוק מוצף ורווי בבוגרי תואר ראשון בתקשורת אשר לא המשיכו לתואר שני ולכן לימודים בתואר זה יקנו יתרון ברור בשוק העבודה על פני כל אותם בוגרי תואר ראשון שממלאים את השוק. בנוסף, עם הזמן והוותק השכר מאוד מתגמל בעיקר בתחום החדשות והפרסום ולכן תוכלו להשתלב בעבודות מפתח מובילות במשק אשר משפיעות על דעת קהל וגם להרוויח סכומי כסף נאים ביותר.
 
החסרונות של הלימודים הינם כי מדובר בלימודים קשים המשלבים קורסים עיוניים, סדנאות ולעיתים גם מחקר למי שבוחר מסלול עם תזה וכן לא בכל מקום ניתן ללמוד לתואר שני בתחום. כמו כן, על מנת להשתלב בתפקידי מפתח לאחר מכן בתעשיית התקשורת והמדיה רצוי לסיים את הלימודים בממוצע גבוה.
 
מסלולים ותכני לימוד
לימודי תואר שני בתקשורת אורכים כשנתיים ואפשריים במסלול מחקרי עם תזה שלאחריו ניתן להמשיך ללימודים מתקדמים לתואר שלישי ולהשתלב באקדמיה, לעסוק במחקר וללמד או במסלול שאינו מחקרי. בין המסלולים הקיימים תוכלו ללמוד לתקשורת ועיתונות, טכנולוגיה וחברה, תקשורת השוואתית ועוד.
 
בין הנושאים הנלמדים ניתן למצוא קורסים מגוונים כמו דעת קהל ותהליכי שכנוע, דיני תקשורת, צילום, תקשורת ופוליטיקה, פסיכולוגיה פוליטית, עיתונות, אתיקה בתקשורת, פרסום ושיווק, קופירייטינג, עריכת חדשות, משטר מדינת ישראל, עיתונאות כתובה ומשודרת, דמוקרטיה ומהפיכה תקשורתית ועוד.
 
בנוסף, במהלך הלימודים ייחשפו הסטודנטים למגוון סדנאות מעשיות ומתקדמות כמו גם קורסי מעבדה אשר באים לפתח את יכולות התלמידים בנושאים כמו הופעה בציבור, דברור, מיומנויות מתקדמות בכתיבה, מיומנויות מתקדמות בתקשורת דיגיטאלית, סדנת רדיו ועוד.
 
המשך ללימודים מתקדמים
מסיימי תואר שני בתקשורת יכולים להמשיך ללימודים מתקדמים של תואר שלישי במידה ולמדו במסלול מחקרי עם תזה ולאחר מכן להשתלב באקדמיה ולהמשיך במחקר והוראה.
 
מה קורה לאחר הלימודים?
לאחר הלימודים לתואר שני ניתן להמשיך ללימודי תואר שלישי או למצוא תעסוקה במגוון המשרות במשק הישראלי בתחום התקשורת. זה כולל עבודה בחברות חדשות, טלוויזיה, רדיו, קולנוע, שיווק, פרסום, יחצנות, עיתונות, ביקורת ועוד מגוון של מקצועות ותחומים אשר קשורים כולם באופן ישיר לתחום התקשורת בארץ.
 
שכר
השכר בתחום התקשורת גבוה מאוד ומתגמל אך שוב חשוב לזכור כי מדובר לאחר שנות וותק ותפקיד בכיר. כך לדוגמא מגישי החדשות הבכירים בארץ משתכרים במאות אלפי שקלים בחודש אך גם תפקידים פחות בכירים משתכרים סכומים הולמים, בעיקר בתחום השיווק והפרסום כך שמשווק או פרסומאי בכיר יכולים להרוויח בין 50,000-30,000 ש"ח בחודש או יותר.

כמובן שבתחילה השכר יהיה נמוך אך ככל שהתפקיד יהיה חשוב יותר, דינאמי ויביא איתו מגע עם אנשים חשובים ובעלי שליטה השכר רק יעלה. מנהל צוות מכירות ושיווק יכול להתחיל מ-12,000 ש"ח בחודש, יועץ בכיר בתחום התקשורת יכול להרוויח כ-35,000 ש"ח בחודש וכך הלאה בהתאם לתפקיד והמעמד.

כל הזכויות שמורות לאתר הסטודנט © 2024