"למה בחרתי: כדי להיות שחקן. כדי ללמוד איך.
הציפיות: האמת היא שלא היו לי ציפיות כשרק הגעתי, כל התחום היה זר לי ולא ידעתי למה לצפות. במהלך הלימודים, ככל שלמדתי יותר למדתי להבחין בין יותר ויותר דקויות ולכן גם נהנתי מפחות שיעורים ותרגילים.
טבעי אני מניח, אבל זה מה שקרה. עם שנה ב' אני מרוצה הרבה פחות משנה א', אבל זה יכול להיות גם עניין אישי שלי. בלימודי משחק האישי והמקצועי משפיעים מאוד אחד על השני.
רמת לימודים: לדעתי זה בית ספר טוב למשחק. למשחק בכלל ולתיאטרון בפרט יש עוד הרבה מה ללמוד מארצות זרות בהן המסורות הדרמתיות עמוקות הרבה יותר, ולצערי הרמה הכללית בארץ היא לא מהגבוהות בעולם, אבל לדעתי כמות הבוגרים של בית צבי שמשתלבים בתעשייה מדברת בעד עצמה, ובסופו של דבר ה
טיפ כללי: אם החלטתם ללכת על זה - תהנו. אל תעיזו לא להנות. כי אם לימודי משחק מפסיקים להיות כיף אין להם שום יתרון על אף מקצוע אחר. אין כסף, אין עתיד, אין כלום. אבל זה כיף גדול.
ולכן לדעתי חשוב מאוד, גם בכל העומס, להתשדל מאוד לא לאבד את ההנאה הפשוטה שבמשחק."
"למה בחרתי: ברצוני ללמוד אומנות פרפורמנס באופן רב תחומי ככל האפשר.
הציפיות: זהו המקום היחיד שהייתי מצליחה להתבטא בו באופן מלא. כל מוסד לימודי אחר היה יכול להציע מעט נושאים לעומת כמות ההתעניינות שיש בי כרגע ,עד שאמצא במה ארצה להתמקצע.
רמת לימודים: אני מעונינת בקצת יותר אתגריות.
טיפ כללי: סבלנות וכבוד למקצוע הם שני מרכיבים מאד וחשובים שמסייעים בהצלחה."
"למה בחרתי: ידעתי מגיל צעיר שזה המסלול אותו אני רוצה ללמוד
הציפיות: זהו בית ספר מקצועי שאפשר לי להתנסות בעשייה קולנועית ולקדם באופן משמעותי את הקריירה הקולנועית
רמת לימודים: זהו אינו תואר אקדמאי - אלא לימודים מקצועיים. המחסור בלימודיים עיוניים מורגש, וזה מובן, אולם לפעמים גם מחסר במרצים טובים ובחונכים בתחומים מעשיים הינו מורגש. בסך הכל בית הספר תובעני ומאתגר.
טיפ כללי: מומלץ רק למי שיודע בוודאות שהוא רוצה לעסוק באופן פעיל בקולנוע"
כל העולם במה וכולנו שחקנים, אך רק מי שנרשם ללימודי משחק יכול להרגיש ככה באמת. לימודי משחק מעניקים את הכלים להשתלב בעולם המשחק בקולנוע, תיאטרון וטלוויזיה.
רקע הלימודים
השחקן הוא לב ליבה של אומנות ההמחזה והן של אומנות הקולנוע. כיום רוב השחקנים משלבים בין שתי העולמות , ומכניסים בין היתר גם את עולם המשחק הטליוויזיוני, שם כידוע נמצא הכסף הגדול.
למרות שמאז ומתמיד, בתי ספר למשחק היו מפותחים בישראל , התפתחות של שוק התקשורת הישראלית, וענף הקולנוע החל מאמצע שנות התשעים, הפכו לימודי משחק למקצוע מבוקש מאוד בקרב צעירים, שביקשו להגשים את חלומם, לעלות על הבמה.
למי זה מתאים
מי שצופה כיום בתוכניות טלוויזיה, יכול לחשוב, שכל אחד הוא שחקן או יכול להיות שחקן. הרי לא מעט דוגמניות וזמרים הפכו עם הזמן לשחקנים. אך האמת שונה. לא כל אחד יכול להיות שחקן, בדיוק כפי שלא כל אחד יכול להיות זמר. כדי להיות שחקן צריך לרכוש כישורים מסוימים, יש שיאמרו שאלו נרכשים רק אחרי שיש לשחקן את הבסיס, איתו הוא נולד. היכולת לבטא דמויות שונות, היכולת להביע הבעות שונות בלי קושי, ובעיקר היכולת לעשות זאת מול קהל או מול מצלמה, בלי לחוש בושה או פחד.
לכן לימודי משחק מתאימים גם למי שיש בו את חיידק הבמה וגם מי שאין לו או יכול להתגבר על הבושה לעמוד מול קהל או מצלמה.
יתרונות חסרונות
היתרון הגדול של לימודי משחק הוא היכולת לקבל את כל הכלים להיות שחקן. לא מדובר בהצגה למשפחה או לחברים, אלא כלים אמיתיים שמאפשרים לעמוד על במה או מול מצלמה, לדעת להתבטא נכון, לעמוד נכון, לעשות את התנועות וכל מה שצריך כדי להיות שחקן אמיתי.
יתרון אחר גדול, מי שנרשם לבית ספר למשחק, נהנה ממשחק בהצגות שונות, שמעניקות לו שורות ברזומה, ואנחנו כבר לא מדברים על זה שזה המקום ליצור קשרים כדי להשתלב בעתיד בעולם המשחק.
ישנם שני חסרונות ללימודי משחק, הראשון, מדובר בלימודים מאוד חושפניים וקשים, צריך לעמוד על במה, לדבר על עצמך, לשחק דמויות שונות, זה לא קל ולא פשוט. החסרון השני הוא, כידוע מימי קדם, עתידו הכלכלי של שחקן ישראלי הוא לעולם לא מובטח
תחומי לימוד
הלימודים מקנים שיטות לימוד שונות הכוללות שיטות קלאסיות ידועות, או לחילופין שיטות ייחודיות שהינם פרי פיתוחם של אנשי תיאטרון. סטודנט למשחק במהלך לימודיו משתתף בהפקות שונות לשם רכישת ניסיון והקניית מיומנויות במשחק. ההכשרה המעשית הינה חלק אינטגראלי מתוכנית הלימוד, בכל מוסד לימוד באשר הוא.
הלימודים כוללים הן צד מעשי של למידת טקסטים בע"פ והקראתם מול קהל, עבודה עם מצלמה, בימוי והסרטה, לימודי תנועה וקול, אלתור , ועוד. והן צד עיוני של פילוסופיה והיסטוריה של משחק.
תוכנית הלימודים ל- תואר במשחק נמשכת 4 שנים במסלול חד חוגי בלבד. בבתי ספר פרטיים ובמסגרות שאינן אקדמיות משך הלימודים משתנה בהתאם למסגרת הלימודים. קיים בנוסף לתואר גם קורס במשחק שכולל לימודי תעודה , הקורסים הם אינם לימודים אקדמיים אך בוגרי מגמת משחק שהשלימו לימודים לתעודת שחקן , יוכלו להשלים את לימודי תעודת הוראה.
לימודים מתקדמים
בעיקרון , אין אפשרות של לימודים מתקדמים בתחום, אלא אם נרשמים ללימודי קולנוע ותאיטרון באוניברסיטה ואז ניתן להירשם לתואר שני. מי שחפץ בלימודי המשך, יכול לנסוע אל מעבר לים לבתי ספר למשחק בלונדון או ניו יורק, וליהנות מחוויה אחרת של לימודים
אפשרויות תעסוקה לאחר הלימודים ושכר
למראית עין נראה שלשחקן יש שלוש אופציות עיקריות לתעסוקה, קולנוע, תיאטרון וטלוויזיה. אך בענפים אלו קיימים תחומים שונים בהם הוא יכול להשתלב, מתיאטרון לילדים ועד תיאטרון רחוב, מסרטי קולנוע מלאים ועד סרטים קצרים, מסיטקומים ועד פרסומות ועוד. כלומר, אופציות התעסוקה הן יחסית די גדולות.
מבחינת שכר אנחנו מדברים כבר על משהו אחר. שכר של שחקן מתחיל הוא פר שעה או אפילו פר סצינה, שחקנים מוערכים עם שם, כבר יכולים ליהנות משכר של אלפי שקלים בחודש, חוזי טאלנט וכדומה.