לראשונה בישראל מנוע חיפוש לימודים המאפשר לכם לדעת מה חושבים סטודנטים ובוגרים על התארים המעניינים אתכם
עמוד הבית > לימודי הנדסת מערכות תקשורת תואר ראשון

לימודי הנדסת מערכות תקשורת תואר ראשון

25 ביקורות של סטודנטים ובוגרים 2 מסלולי לימוד

מסלולים בתחום לימודי הנדסת מערכות תקשורת

ציון משוקלל: מה זה?
9
שביעות רצון מרמת הלימודים: מה זה?
8
מתוך ביקורת של בוגר - קרן מ. 31/08/2014

"למה בחרתי: רציתי תואר מעניין בהנדסה, הנדסת מערכות תקשורת היה נראה הכי מעניין מכולם.
הציפיות: ענה בצורה חלקית, התואר בסדר, המחלקה קצת פחות..
רמת לימודים: רמת המתרגלים לרוב גבוהה, באופן כללי רמת הלימודים בחוג ברמה מסוימת, בעוד שהמבחנים ברמה גבוהה בהרבה, דבר שיוצר פער ומוביל לציונים נמוכים בהתאם... חבל שאת רוב הקורסים בעלי הממוצעים הנמוכים במחלקה (שזה רוב הקורסים הנלמדים) מנסים לפתור בעזרת פקטור ולא במתן מבח
טיפ כללי: להשתדל להיות כמה שיותר טובים, אחרת המחלקה לא תומכת במיוחד..."

ציון משוקלל: מה זה?
9.4
שביעות רצון מרמת הלימודים: מה זה?
9
מתוך ביקורת של סטודנט - שניאור ג. 17/04/2013

"למה בחרתי: אוהב מחשבים
הציפיות: אני נהנה מעצם הלימודים
רמת לימודים: רמה גבוהה, עם דרישות גבוהות
טיפ כללי: מי שיכול לשבת יום שלם על המחשב, שילך על זה. מי שישתגע מלשבת יותר משעתיים מול המחשב, שיחפש תואר אחר."

לימודי הנדסת מערכות תקשורת


בעידן הטכנולוגי של היום, חברות התקשורת מתקיימות על סמך היעזרותן במהנדסי מערכות תקשורת. תואר ראשון בהנדסת מערכות תקשורת יעניק לכם הרבה ידע בכל הקשור לתכנון מערכות, ניהול מערכות, חקר ביצועים של רשתות ועוד. בנוסף לכך, התואר יקנה לכם כרטיס כניסה לתעשייה, כאשר ניתן למצוא את התחום המקצוע הנ"ל בכל חברת הייטק שקיימת בין אם זה בארץ ובין אם זה בחו"ל.
 
רקע החוג
 
לימודי הנדסת מערכות תקשורת נמשכים ארבע שנים, כשבסיומן מקבלים הבוגרים תעודת B.Sc .
תכנית הלימודים של החוג הנ"ל מכשירה מהנדס למערכות תקשורת ומקנה לו בסיס רחב והבנה בכל תחומי התקשוב כפי שהם מצויים היום ואיך שהם ייראו בעתיד. הלימודים הללו מפתחים ומעניקים לבוגריה כלי חשיבה, לימוד עצמי ומידע על כל התשתית של נושאי החומרה, תוכנה, מערכות, יישום וניהול.
טכנולוגיות התקשורת הן של מחשבים והן של שמע וחוזי, הופכות למרכיב חיוני, מורכב וחשוב במערכות רבות, אשר דורשות ידע רב, ייחודי ובין-תחומי. חלק נכבד מתעשיית ההייטק הישראלית מתבסס על חברות תקשורת, אשר מצליחות להתחרות בחברות עולמיות, כאשר חברות תקשורת בינלאומיות מובילות בחרו להקים בארץ מרכזי פיתוח.
 
האם זה מתאים לי ?
 
מדובר בלימודים המותאמים לאנשים בעלי ראש מתמטי וחיבה לעולם ההנדסה. הסטודנטים בחוג לומדים איך לפתח, לתכנן מערכת תקשורת, כאשר הם מכינים את עצמם מראש לישיבה מרובה בבית. בנוסף, הסטודנטים לומדים כיצד לנהל משאבי תקשורת, לתכנת רשת, יישום המערכות. מהנדס מערכות תקשורת צריך שתהיה לו ראייה רחבה ומערכתית של צרכי ויכולות התקשורת והארגון.
 
היתרונות של הנדסת מערכות תקשורת
 
כל מי שמסיים את הלימודים הללו, הרי לא תהיה לא בעיה לאחר מכן למצוא עבודה. במקצוע הנ"ל יש מגוון רחב של עבודות הממתינות לבוגרי המחלקה. לדוגמא: מחלקת הנדסת מערכות תקשורת באוניברסיטת באר שבע, נמצאת בקשר עם חברות תקשורת והייטק, כאשר אלה מעסיקות את הבוגרים של המוסד האקדמי הספציפי הזה.
יתרון נוסף הוא שמדובר במקצוע שאפשר להתפרנס ממנו בכבוד. רוב מסיימי התואר מתקבלים לעבודות בעולם ההייטק, דבר המוריד להם כאבי ראש מבחינת עניין השכר. בנוסף, גם הבוגרים שרק סיימו ללמוד והם ללא ניסיון תעסוקתי גדול בתחום, מרוויחים יפה במקצוע הזה.
 
החסרונות של הנדסת מערכות תקשורת
 
מדובר בחוג הנלמד רק בארבעה מוסדות אקדמיים, כלומר רק באוניברסיטת בן-גוריון באר שבע, המכללה למנהל בראשון-לציון, מכללת ספיר ובמכללת תל חי. בשל העובדה הזאת, ישנם סטודנטים שלא לומדים את התחום עקב המיקום הגיאוגרפי של מוסד הלימודים. בנוסף לכך, קיימות סיטואציות, שבהן סטודנט לא מתקבל לאחד מארבעת המוסדות האקדמיים, ולכן לא יכול ללמודאת המקצוע.
חסרון נוסף הוא שכמו שאר התחומים בהנדסה, הרי שגם הנדסת מערכות תקשורת הוא מקצוע תובעני. לסטודנטים יש עומס בלימודים, כאשר אלה מקבלים כמות מכובדת של שיעורי בית. בשל העובדה הנ"ל, הלומדים יושבים שעות רבות על תרגילים, בזמן שבקושי יש להם זמן פנוי.
 
מה לומדים שם ?
 
במהלך תקופת הלימודים מקבלים הסטודנטים כמות גדולה של חומר, אשר מתפרסת על ארבע שנות הלימוד. אז בואו נראה מה מחכה לכם בכל שנה. שנה א' ו-ב': לימודי יסוד הכוללים נושאים במתמטיקה, פיזיקה, מדעי המחשב והנדסת חשמל, מקצועות בסיסיים בהנדסת מערכות תקשורת.
שנה ג': מדובר בשנה של לימודים ייחודיים הכוללים רשתות תקשורת מחשבים, מערכות טלקומוניקציה, תורת התקשורת, תקשורת ספרתית, אלגוריתמים מבוזרים, תורת המידע, מערכות הפעלה, תכנות רשתות, התפשטות גלים, קרינה ואופטיקה. שנה ד': בשנה זו הסטודנטים בוחרים מסלול התמחות: רשתות תקשורת, תקשורת ניידת, יישומי מולטימדיה בתקשורת. בכל מסלול מגוון של קורסים ייעודיים ומעבדות בהתאם למסלול. במהלך השנה הרביעי יבצעו הסטודנטים פרויקט גמר מחקרי/ הנדסי המקנה ידע מעשי, שבו הם משלבים את כל הנושאים הנלמדים.
 
איך מתקדמים ללימודים מתקדמים ?
 
מסיימי תואר ראשון בלימודי הנדסת מערכות תקשורת יכולים להתקדם לכיוון תואר שני בתחום, כאשר בסיום מקבלים הבוגרים תעודת M.Sc. במהלך הלימודים, הסטודנטים מתעסקים עם תחומים כגון: רשתות אד-הוק אלחוטיות, רשתות חיישנים וטכנולוגיות תקשורת מתקדמות. מטרת הלימודים הנ"ל היא ביצוע מחקר מעמיק והכשרת מהנדסי מערכות תקשורת עם ידע נרחב בתחומי הטלקומוניקציה, רשתות תקשורת מחשבים, תקשורת אלחוטית, רשתות תקשורת מולטימדיה, רשתות תאיות ולווייניות. בנוסף לכך, לכל מי שמעוניין להתקדם בתחום, הרי שיש מסלול ישיר לדוקטורט.
 
נשלב חוגים ונצליח
 
בתחום כמו הנדסת מערכות תקשורת, הרי שמדובר במקצוע שקשור לתחומים נוספים שנלמדים במהלך ארבע השנים כגון: הנדסה, מחשבים, תקשורת, מערכות מידע, הנדסת חשמל, הנדסת אלקטרוניקה, הנדסת מחשבים, מדעי המחשב ועוד. תחומים אלו קשורים למערכות התקשורת בשל העובדה שמדובר בתחום הנדסי שנקשר למערכות תקשורת נתונים וטלקומוניקציה.
 
סיימתי עם התואר, מה עכשיו ?
 
כעת, בתום ארבע שנות לימוד וקבלת התואר המיוחל, הגיע הזמן לראות אילו עבודות מחכות לכם בחוץ: מנתח מערכות, מיישם מערכות מידע, הקמת מערכות, הטמעת רשתות תקשורת, ארכיטקט מערכת, פיתוח אלגוריתמים, בדיקות מערכת, אפיוני פיתוח תוכנה וכ'ו.
שכר- בוגרי הלימודי שמתחילים מניתוח מערכות, מקבלים משכורת שנעה סביב ה-8,000, כאשר תוך שנה-שנתיים, היא עולה ל-10,000 ומעלה. ככל שהוותק שלכם יעלה במקצוע הנ"ל ועוד מקצועות במערכות תקשורת, תוכלו להגיע גם ל-20,000 בחודש ואף גם ל-30,000.
ישראל או חו"ל- מדובר בתחום שבו יש מספר לא קטן של חברות בארצות שונות, אשר מחפשות את הבוגרים הישראליים. חלק ממסיימי התואר מנסים את מזלם בעבודות שמוצעות להן, בזמן שגם המוסדות האקדמיים, בהם הם למדו, מסדרות משרות בארגונים השונים.
בסופו של יום, מדובר במקצוע מרתק, אשר מכיל בתוכו לא מעט תחומים גם מתוך מקצועות אחרים כגון הנדסת חשמל או מדעי המחשב, כך שאפשר לשאוב לא מעט ידע בארבע שנים של לימודים, ואם אפשר לעשות מזה כסף טוב לאחר מכן, מה טוב.

כל הזכויות שמורות לאתר הסטודנט © 2024