"למה בחרתי: כיוון שאני מנהלת בלוג מזה 7 שנים ועוסקת בתחום הספרות. כתיבה היא דבר שאינו זר לי ואף קוסמת לי מאוד. חשתי כי מקומי הראוי ביותר במעמד התואר יהיה בתחום העיתונות.
הציפיות: החלטתי להיכנס לתחום התקשורת בכלל והעיתונות בפרט, כיוון שמעולם לא למדתי באופן מקצועי או רשמי את ה"חוקים" וה"מסגרות" לפיהם צריך לפעול. במהלך לימודי גיליתי שהאינסטינקטים שלי היו מאוד חדים באשר לתפיסה עיתונאית, אך כמובן שהשכלתי מאוד במהלך הלימודים (ועודני משכילה).
רמת לימודים: יש קורסים עמוסים יותר ויש קורסים עמוסים פחות. ככלל, הקורסים בהם כמות הסטודנטים קטנה יותר הם הקורסים הפרודוקטיביים ביותר, וכנ"ל ההיפך. זה כמובן תלוי גם במרצה, יש מרצים שמסוגלים להשתלט על כיתה של 100 סטודנטים בקלות.
טיפ כללי: תקראו טוב טוב את הסילבוסים השונים של הקורסים, בעיקר של הקורסים של השנה הראשונה. סטודנטים רבים לא יודעים למה הם מכניסים את עצמם וחווים "דיכאון סמסטר ב" כי פשוט לא היו מוכנים מראש. השנה הראשונה היא השנה הכי "משעממת" ולכן כדאי להיות ערוכים מראש לקורסים השונים בה. אה כן, ומומלץ בחום להיפטר מהאנגלית עד תום השנה הראשונה, זה סיוט לעשות את זה מאוחר יותר (וקשה יותר)."
"למה בחרתי: מכיוון שתקשורת זה התחום שהכי מעניין אותי והוא פרקטי מאוד בהרבה תת תחומים
הציפיות: כל הדברים שלמדתי בשנה זו נפלאים, אך תמיד יהיו קורסים מעניינים יותר ומעניינים פחות
רמת לימודים: קיימים קורסים שדורשים יותר תרגול ממה שנותנים
טיפ כללי: תבואו בראש פתוח, הלימודים בעמק כיפיים והאנשים מקסימים, זה אמנם רחוק מהמרכז אבל האוירה בעמק שווה הכל. אם אתם אוהבים ירוק מסביב זה המקום בשבילכם! בנוסף פקולטת התקשורת בעמק יזרעאל בין המובילות בארץ!"
"למה בחרתי: היה הכי פרקטי בשבילי כי רציתי תחום שיש עליו ביקוש בשוק וגם יאפשר לי להיות אמא לילדים
הציפיות: תוכנות המחשב שלמדתי היו קצת מיושנות
רמת לימודים: לאחר תואר כזה עדיין יש המון השלמות שצריך לעשות וקורסים נוספים שצריך ללמוד על מנת להיות מוכן לעבוד בתעשייה
טיפ כללי: להכניס כמה שיותר קורסים למערכת של השנה הראשונה והשניה ובשנה השלישית והאחרונה לאחר סיום הסטאז' להתחיל ללמוד גם קורסים חיצוניים להשלמת הידע בתחום"
"למה בחרתי: ידעתי שאני רוצה ללמוד תקשורת. השאלה שלי הייתה איפה ייתנו לי כלים פרקטיים שאוכל ליישם בעולם האמיתי. לאחר שהלכתי לכמה ימים פתוחים ראיתי שבבינתחומי מהרגע הראשון שאתה מתחיל ללמוד תקשורת מקנים לך יכולות שאוכל להשתמש בהם כאשר אכנס למעגל העבודה
הציפיות: המסלול בהחלט ענה לי על הציפיות. אני ממליץ לשלב את לימודי התקשורת עם אחת החטיבות אשר מוצעות במהלך השנה השנייה כמו מנהל עסקים לדוגמא.
בנוסף אני ממליץ לקחת בשתי ידיים את שלל ההזדמנויות אשר הבינתחומי מציע מעבר לתואר הבסיסי כמו פרוייקטים של יזמות כמו זל או של מנהיגות כמו תכנית ארגוב
רמת לימודים: השאיפה בבינתחומי היו תמיד להיות צעד אחד לפני התעשייה ולכן הציוד איתו עובדים ורמה הלימוד היא גבוהה מאוד
טיפ כללי: הבינתחומי מציע אינספור אופציות מעבר לתואר הבסיסי תכניות יזמות, קורסי העשרה התנדבות וכו'... תשתלבו בהם כבר מהשנה הראשונה הם ייתנו לכם המון!"
"למה בחרתי: מכיוון שאני אוהבת את התחומים שהציעו ללמוד במסלול- ספרות, פילוסופיה, תקשורת
הציפיות: החלק של מדעי הרוח ענה על הציפיות, אולם החלק של התקשורת והסדנאות לא. חלק מהסדנאות כלל לא תאמו את המסלול שבחרתי להתמקד בו- עיתונות
רמת לימודים: דווקא המתרגלים היו טובים, הסטודנטים לא מגיעים לשיעורים כמעט ומשלימים חומר לפני מבחן
טיפ כללי: המסלול שלי לא קיים אבל יש מסלול חלופי שאמור להיות טוב יותר. להבין מה בדיוק הם הולכים ללמוד, להתעקש על קורסים שחשובים להם, אם היועצת שלהם לא מתפקדת לא לוותר ולפנות למי שמעליה ולמי שמעליו."
"למה בחרתי: כבר בתיכון למדתי תקשורת ועשיתי בגרות 5 יחידות במקצוע הזה.
מאז ומתמיד אהבתי את התחום הזה ולכן רציתי להמשיך ללמוד תקשורת.
הציפיות: מראש ידעתי מהי תוכנית הלימודים במכללה וכבר הייתי מוכנה למה שאני עומדת לקבל.
רמת לימודים: יש הרצאות של כל הסטודנטים במסלול וישנן הרצאות בכיתות יותר קטנות. לכל דבר יש יתרונות וחסרונות.
טיפ כללי: אם בא לכם תואר באווירה יחסית קלילה, שבו לומדים על נושאים שונים ומגוונים- זה התואר בשבילכם."
"למה בחרתי: תחומי התעניינות, מסקרן.
הציפיות: המסלול ענה בצורה מלאה על הדרישות והצרכים
רמת לימודים: אין מתרגלים, יש שיעורים מוקלטים, תרגולים שמנחים מעלים לאתר, כמות סטודנטים סבירה בכיתה
טיפ כללי: לא לפחד מקושי.
אם יש משמעת עצמית הכל הולך ביתר קלות."
"למה בחרתי: כי התעניינתי בתחומים האלה וסיקרן אותי ללמוד עליהם יותר
הציפיות: יותר התמקדנו בתיאוריות ופחות בפרקטיקה, ולכן לא הייתי לגמרי מרוצה.
רמת לימודים: כפי שכתבתי קודם לכן - היתה הרבה התעסקות בתיאוריות ופחות בפרקטיקה, נכון שזה חשוב אבל אני הייתי מעדיפה לחוות יותר מבחינה מעשית. בנוסף, כמעט ולא היו קורסים באנתרופולוגיה ולא היה מבחר של קורסי בחירה באנתרופולוגיה - אבל זה היה לי יותר מעניין מאשר סוציולוגיה ולכן קצת התאכזבתי מחוסר המבחר.
טיפ כללי: לקרוא הרבה ספרים באנגלית לפני שהם נרשמים ללימודים כדי לשפר את האנגלית שלהם.. בלימודים קוראים המון מאמרים אקדמיים באנגלית וזה יקל עליהם להבין אותם..."
"למה בחרתי: לימודים חברתיים מאוד מעניינים אותי
הציפיות: לא- כי נמאס מתיאוריות. לימודי תקשורת אמורים להיות דינמיים ותואמי מציאות, והלימודים לכאורה תלושים מהמציאות ומתרכזים בפן המחקרי אקדמאי בלבד
רמת לימודים: כמות התרגולים נמוכה מאוד, הכיתות מפוצצות
טיפ כללי: שיש צורך בהרבה מאוד סבלנות על מנת להבין איך כל התיאוריות והאקדמיה משתלבת במציאות."
"למה בחרתי: חיפשתי את המקום הטוב בארץ ללימודי כתיבה יוצרת
הציפיות: הקורסים מגוונים המרצים טובים ומנוסים האוירה התאימה לי
רמת לימודים: הוסיף לי רבות. שיפר אצלי יכולת ביצוע בתחומים שאינם כתיבה אך הכתיבה מסייעת בהם. כולל עסקים וניהול.
טיפ כללי: לא לצפות להאכיל את האגו מידי. הרבה סבלנות ויכולת להכיל. התוצאות יגיעו ובגדול"
נהוג לחשוב שכל מי שבוחר לפנות ללימודי תואר ראשון עושה זאת במטרה ברורה וחד משמעית: להתוות את הדרך שלו לעבר מקצוע וקריירה. ואכן, מדובר ככל הנראה בסיבה הפופולארית ביותר בגינה אנשים בוחרים ללימוד תואר אבל יחד עם זאת, זאת בהחלט לא הסיבה היחידה. אז להלן 4 סיבות בגינן אנשים בוחרים לפנות ללימודי תואר ראשון: סיבה ראשונה - לצורך מקצוע וקריירה הסיבה הנפוצה ביותר בגינה אנשים פונים..