לראשונה בישראל מנוע חיפוש לימודים המאפשר לכם לדעת מה חושבים סטודנטים ובוגרים על התארים המעניינים אתכם

ביקורת מקיפה על:
תואר ראשון לימודי עיצוב גרפי התמחות באנימציה המרכז האקדמי ויצו חיפה

ליה ק. 12/02/2013
בוגר תואר ראשון לימודי עיצוב גרפי התמחות באנימציה המרכז האקדמי ויצו חיפה
מסלול לימודים
מדוע בחרת את המסלול?
המסלול נשמע לי מעניין. הרגשתי שאני קרובה לתחום. התחום נבחר אחרי התלבטות קשה, בגלל שהיו הרבה דברים אחרים שגם רציתי ללמוד.
האם אתה מרגיש שהמסלול ענה על הציפיות שלך?
ענה בצורה מלאה
כמובן עם סייגים מסויימים. הייתי מאוד לא מרוצה בסוף שנה א' ורציתי לעזוב. למרות זאת החלטתי לתת למוסד הזדמנות שניה. הופתעתי מאוד לטובה. נהנתי מאוד בשנים ב' - ד'. עכשיו אני הרבה יותר אוהבת את התחום, אפילו מבהתחלה.
על איזה קורס/מרצה היית ממליץ?
גילי - אלון קוריאל: איור, דנה שמיר: איור, אדוארדו מיטלמן: טיפוגרפיה, יפעת גלילי-עריכת וידיאו.
מה דעתך על רמת המרצים - (מקצועיות, יחס אישי, נגישות לסטודנטים)?
8
יש ויש. בגדול, היו הרבה מרצים טובים. היו גם כמה פחות ( לא נגישים לסטודנטים, יחס לא טוב וכו..). אבל לא הרבה.
מהי רמת הלימודים בחוג - (רמת מתרגלים, שעורי עזר, תרגולים, כמות סטודנטים בהרצאה וכו')?
8
תואר מאוד מאוד מעניין. נחשפתי להרבה דברים חדשים ולא צפויים. לא הייתי מפסידה אף שיעור בגלל המחשבה על הרגשת פספוס, ושהפסדתי משהו חשוב. למרות זאת, שנה א' בעיצוב גרפי לא מוצלחת במיוחד, ומסלול אנימציה ( כפי שהיה כשאני למדתי במוסד ) - מאוד לא ממצא. מזל שהיו הרבה מאוד קורסים אחרים.
לאילו עוד מוסדות ניסית להתקבל? האם יש מוסד שניסית ולא התקבלת אליו?
מבחינה מקצועית - באותו מקום. מבחינת אווירה: תל-חי או בן גוריון.
קמפוס
כיצד היית מגדיר את יחס המזכירות כלפי התלמידים?
5
המזכירות מאוד מקצועית בעיצוב גרפי בפרט, ובכלל יש אווירה טובה מבחינת מזכירות, רישום וכו'. מבחינת "הקמפוס": מקום נחמד, אבל מאוד לא סטודנטיאלי. נראה כמו בניין שנכנסים לתוכו רק כדי ללמוד והולכים. אין איפה לשבת, אין איפה להיות בהפסקות. אין דשא. ביקרתי בהרבה מוסדות לימודים אחרים, ויש הבדל של שמים וארץ מהבחינה הזאת.
עבודה
האם הצלחת להשתלב בתחום אותו למדת? במה אתה עוסק כיום?
סיימתי לפני זמן קצר מאוד. התחושה היא שמאוד קשה להשתלב אם לא מכירים אותך. ממה שאני רואה, יש אנשים ספציפים שהמליצו עליהם, כתבו על פרוייקטי הגמר שלהם ועוד, שהשתלבו במהרה. למעסיקים ובכלל לאנשים יש את הצורך לדעת שזכית במשהו/היית מועמד לתחרות כלשהי/ עבדת במקום נחשב כלשהו, כדי שבכלל יבחרו לראיין אותך, או להרים אליך טלפון. נקודת הפתיחה היא מכשול רציני. זאת התחושה שלי, אבל אני עדיין חדשה בשוק.
מה אתה מרגיש שקיבלת מהמוסד שעזר בתחום ומה היה חסר לך?
קיבלתי הרבה מאוד. למדתי הרבה דברים חדשים, נקודות מבט חדשות ועוד. אפשר לראות גם על נקודת הפתיחה בשנה א' - לעומת מה שיש לי עכשיו ( מבחינת סגנון, ידע, עניין ), שאינה ברת השוואה בכלל. גם כשאני מסתכלת מהצד על אנשים אחרים. לרובם המוחלט ( גם אם אינם מרגישים בכך ), הייתה קפיצת מדרגה משמעותית ביותר. לגבי מה שהיה חסר לי: המסלול התמחות שבחרתי היה קצת לוקה בחסר. הייתה שנה שלמה, שכמעט ולא למדנו כלום ( היה לנו מרצה שבקושי לימד אותנו ולא היה נוכח ), בזמן שהיינו יכולים להתפתח וללמוד עוד.
ממשיכים הלאה
האם אתה רואה את עצמך ממשיך ללמוד כאן גם לתואר שני?
אין במוסד תואר שני בתחום. וגם אם היה: א. לא מעוניינת בתואר שני בתחום. מעוניינת לגוון. ב. מאוד לא אהבתי את האווירה הסטודנטיאלית במוסד. היה לי מאוד חסר ולא התחברתי. אבחר מקום שיש בו חיי חברה עשירים יותר.
הטיפ של ליה ק.
יש הרבה מאוד מה לקחת וללמוד מהתחום. קודם כל, כדאי לבוא בשלים ( לא צעירים מידי ). הלימודים לא קלים ויש מכשולים. לא כל המרצים טובים ( כמו בכל מקום ). אבל, כמות הידע שנצברת היא אדירה. תיקחו כל מה שאתם יכולים. תתנסו ואל תפחדו לטעות. זאת ההזדמנות לעשות דברים מעניינים וכיפיים (באמת כיפיים). אחרי הלימודים יש הרבה פחות הזדמנויות כאלה, וחבל להצטער על כך שבלימודים לא היה כוח להשקיע.
כל הזכויות שמורות לאתר הסטודנט © 2025