לראשונה בישראל מנוע חיפוש לימודים המאפשר לכם לדעת מה חושבים סטודנטים ובוגרים על התארים המעניינים אתכם

ביקורת מקיפה על:
תואר ראשון לימודי תקשורת התמחות בתקשורת שיווקית המכללה האקדמית ספיר

ענבר ג. 09/02/2012
סטודנט תואר ראשון לימודי תקשורת התמחות בתקשורת שיווקית המכללה האקדמית ספיר
מסלול לימודים
מדוע בחרת את המסלול?
תמיד התעניינתי בכל הקשור לפרסום, וכשחיפשתי מקום שאוכל ללמוד בו, מצאתי את התואר בספיר שמשלב גם לימודי תקשורת, שתמיד ידעתי שאלמד, וגם התמחות בתקשורת שיווקית, שתמיד עניין אותי.
האם היה קשה להתקבל למסלול? האם עשית מכינה?
לא היה לי קשה להתקבל כי ממוצע הבגרויות שלי היה גבוה מספיק לקבלה אוטומטית. לכן, לא היה לי צורך לעשות מכינה.
האם אתה מרגיש שהמסלול ענה על הציפיות שלך?
ענה בצורה מלאה
כשבאים ללימודים מתוך עניין אמיתי, זה נראה אחרת. ראיתי אנשים שבאו מתוך פשרה והם לא נהנים בכלל. ברור שתמיד יש אכזבות ודברים שלא עומדים בציפיות, אבל אם מסתכלים על התמונה הכללית, אני מאוד נהנית מהלימודים.
על איזה קורס/מרצה היית ממליץ?
הייתי ממליצה על חטיבת רטוריקה בתוך לימודי תקשורת, שהייתה באמת חבל הצלה הרבה מאוד פעמים.
על איזה קורס/מרצה לא היית ממליץ?
הקורסים שלא הייתי ממליצה עליהם הם קורסי חובה, אז זאת קצת בעיה.
מה דעתך על רמת המרצים - (מקצועיות, יחס אישי, נגישות לסטודנטים)?
8
יש מרצים מדהימים שהייתי נותנת להם גם יותר מ- 10 אם הייתי יכולה. כאלה שבאמת איכפת להם ומוכנים לעזור גם מעבר לדרישות הבסיסיות והמחוייבויות שלהם. מרצים בלי אגו, שלא מחפשים לקרוא במבחן מילה במילה את מה שאמרו בשיעור, אלא דורשים קצת חשיבה אישית. לעומת זאת, יש מרצים שהייתי נותנת להם גם ציון נמוך בהרבה. סך הכל, רוב המרצים באמת טובים מאוד.
מהי רמת הלימודים בחוג - (רמת מתרגלים, שעורי עזר, תרגולים, כמות סטודנטים בהרצאה וכו')?
8
מתרגלים זה "עם" קצת בעייתי כי, במודע או שלא במודע, הם משתמשים בעמדה שלהם כדי להתחשבן עם המערכת על דברים שלא היו להם כסטודנטים. הרבה פעמים הרגשתי שהמתרגל לא מספיק מקצועי, ובערעור אצל המרצה אכן עלה הציון בהתאם. יש מרצים שמאוד מגבים את המתרגלים שלהם, אבל לפעמים ההרגשה היא שזה נובע מעניינים אישיים שלהם ולא מאובייקטיביות נטו. יש מעט קורסים עם תרגול פרונטלי, אבל באלה שיש, הוא עוזר במרבית המקרים. במיוחד בסטטיסטיקה. כמות הסטודנטים בהרצאות משתנה בין כיתות עמוסות לכיתות קטנות מאוד, זה תלוי בסוג השיעור ובמידת הקפדנות של המרצה בכל נושא הנוכחות.
מה חסר לך בתואר?
קצת יותר מקום ליצירתיות מחשבתית
נקודה אחת חזקה ונקודה אחת לשיפור
נקודה חזקה: החטיבה לרטוריקה ומסלול תקשורת שיווקית
נקודה לשיפור: מתרגלים מתרגלים מתרגלים!! וגם עניין קורסי הבחירה שלפעמים אין כל קשר בין הכותרת לתוכן הקורס, מה שיוצר אכזבה ופוגע במוטיבציה
קמפוס
כיצד היית מגדיר את יחס המזכירות כלפי התלמידים?
7
המזכירות באמת משתדלת, אבל כשמערכת הרישום לקורסים קורסת ביום ההקלדה בדקה שנפתחים המסכים כי היא לא מסוגלת לסחוב כמות כזאת של אנשים, נוצר מצב שאנשים בשנה האחרונה ללימודיהם נאלצים להתפשר על קורסים שלא מעניינים אותם, למרות שחיכו שנתיים שלמות לקורס מסוים. נכון שאי אפשר לרצות את כולם, אבל גם אי אפשר שכל כך הרבה אנשים יפגעו ויקבלו תשובה של "ככה זה".
האם רמת המתקנים במוסד מספקת?
8
הכיתות באמת במצב טוב, האודיטוריום גם (למרות שכמעט ולא משתמשים בו). מערכות המחשוב בסדר, יש הרבה תקלות בלמידה ברשת, הקפיטריות יקרות מדי לפעמים וגם החנייה נהייתה מלאה מאוד. בספריה חסרים הרבה מאוד ספרים בסיסיים, אבל היא מאורגנת טוב ונוח להתמצא בה.
מה חסר או היית שמח שיהיה?
מגורים
היכן אתה גר?
אצל ההורים
קיבוץ כפר-עזה
האם המקום בו אתה מתגורר מתאים לסטודנטים?
אני גרה בקיבוץ, ככה שמבחינת תחבורה- תמיד יש אנשים עם אוטו שנוסעים לכיוון המכללה, וזאת נסיעה של 7 דקות בערך. סופר יש בקיבוץ גם כן. בכל מקרה, גם אם אין, תמיד אפשר למצוא בשדרות או בנתיבות את כל הדברים הללו (מרחק של מקסימום 10 דקות). חנות ספרים וציוד משרדי יש גם במכללה. תרבות יש, הרבה אופציות לבילוי וחיי לילה אין, יש פאב אחד, אבל למי שלא עצלן, יש במרחק של עשרים דקות - חצי שעה עוד כמה אופציות לא רעות.
עבודה
האם אתה עובד בזמן התואר?
אני עובדת בקיבוץ במשך כל התואר
האם אפשרי לעבוד במהלך התואר? מאיזו שנה? האם המעסיק גמיש?
לפעמים זה דורש קצת מאמץ, אבל אפשר לשלב. יכול להיות שהייתי ממליצה בסמסטר הראשון של השנה הראשונה לא לעבוד. זה אמנם קצת מקשה מבחינה כלכלית, אבל צריך את הזמן הזה להסתגלות ולהבין מי נגד מי ומה נגד מה, להבין איך דברים עובדים. זה גם זמן טוב לכל אחד לבחון איך הוא מתמודד עם הלימודים ועם העומס שקיים אחת לכמה זמן.
האם ישנה עבודה לסטודנטים באזור? מהן העבודות הנפוצות?
אפשר להיות ברמנים או מלצרים בפאבים או במסעדות שיש באיזור. נראה לי שזה מה שרוב האנשים עושים. חוץ מזה, הרבה אנשים משתתפים במלגות כמו פר"ח וכדומה, שלפעמים ממש משמשות על תקן עבודה.
חיי חברה ופנאי
כיצד מבלים באזור (פאבים, קולנוע, בתי קפה, ספורט)?
יש סינמטק בשדרות, פאב בניר-עם ועוד כמה אופציות באיזור הטיפה יותר מרוחק. אפשר לנסוע חצי שעה לבאר שבע ולהינות מעוד אפשרויות בילוי, כמו קולנוע, מתחמי קניות, פאבים ומסעדות וכן הלאה. גם באשקלון יש את הדברים האלה, אבל משום מה, זה מקום פחות אטרקטיבי לסטודנטים.
האם הקשר בין הסטודנטים טוב?
הקשר מצוין, יש אווירה טובה מאוד.
ממשיכים הלאה
האם אתה רואה את עצמך ממשיך ללמוד כאן גם לתואר שני?
בספיר יש רק אופציה אחת לתואר שני - מנהל ומדיניות ציבורית - וזה ממש לא תחום העניין שלי. את התואר השני אעשה באוניברסיטה אחרת בארץ.
האם ניסית להשתלב בתחום שלמדת? האם כבר השתלבת?
עדיין לא ניסיתי להשתלב, כנראה שאעשה זאת לאחר שאסיים את התואר השני.
הטיפ של ענבר ג.
לבוא אך ורק אם הם משוכנעים שזה מה שמעניין אותם ומה שהם רוצים לעסוק בו. לא "לנצל" את תקשורת כתחום שפותח הרבה דלתות לתואר שני, כי הלימודים לא תמיד קלים ומי שלא באמת מתעניין, יכול גם מאוד לסבול מהם.
כל הזכויות שמורות לאתר הסטודנט © 2025