לראשונה בישראל מנוע חיפוש לימודים המאפשר לכם לדעת מה חושבים סטודנטים ובוגרים על התארים המעניינים אתכם

ביקורת מקיפה על:
תואר ראשון לימודי פסיכולוגיה אוניברסיטת אריאל

אלינור ש. 05/01/2012
סטודנט תואר ראשון לימודי פסיכולוגיה אוניברסיטת אריאל
מסלול לימודים
מדוע בחרת את המסלול?
לפני שהתחלתי ללמוד החלטתי שאני רוצה ללמוד פסיכולוגיה, אך היות ומסלול ההתקדמות בפסיכולוגיה (חובה להתקבל ולסיים תואר שני כדי להתחיל ולעסוק במקצוע) ארוך +אין אפשרות ללמוד פסיכולוגיה כתואר חד חוגי רגיל ברוב המוסדות, החלטתי למצוא רשת בטחון ע''י הוספת חוג נוסף - כלכלה. כלכלה הוא מקצוע במדעי החברה גם כן, הוא מעניין, והוא כולל מתמטיקה שימושית שהיוותה בשבילי אתגר. במהלך התואר אני מגלה לא מעט נקודות השקה בין 2 החוגים, ושמחה שזה השילוב שנבחר.
האם היה קשה להתקבל למסלול? האם עשית מכינה?
הפסיכומטרי שלי לא התאים כדי ללמוד בבר אילן או בתל אביב (בעיקר כי פסיכולוגיה הוא מקצוע מבוקש ודורש ציון של בערך 700 בהתאם לבגרות שלי). באריאל לעומת זאת ציוני הפסיכומטרי שנדרשו היו משמעותית קטנים יותר (יש לציין שכעת, עם הפיכתה לאוניברסיטה כל סכמי הציונים עולים משמעותית בהדרגה משנה לשנה..) וכל מה שעליי היה לעשות הוא לעשות מכינת קיץ בת חודש במתמטיקה (כל מי שציוני הבגרות שלו ב4 יחידות נמוכים מ85 צריכים בה).
האם אתה מרגיש שהמסלול ענה על הציפיות שלך?
ענה בצורה חלקית
המסלול הוא נהדר. אך לפעמים אני מרגישה שהאוכולוסיה שלומדת איתי בחוג הפסיכולוגיה לא מתאימה לרמה האקדמית.
על איזה קורס/מרצה היית ממליץ?
כולם. כל הקורסים שלמדתי מאוד מובנים ולדעתי מהווים ידע בסיסי כראוי לתואר ראשון.
על איזה קורס/מרצה לא היית ממליץ?
אין כזה.
מה דעתך על רמת המרצים - (מקצועיות, יחס אישי, נגישות לסטודנטים)?
7
רוב המרצים מאוד נחמדים, בעלי יחס אישי נעים ונגישים לסטודנטים.
מהי רמת הלימודים בחוג - (רמת מתרגלים, שעורי עזר, תרגולים, כמות סטודנטים בהרצאה וכו')?
6
בחוג לכלכלה אני מרגישה שהרמה ראויה למוסד אקדמי מן המניין כמו אוניברסיטה בחוג הפסיכולוגיה אני מרגישה שהרמה האקדמית נמוכה במקצת מאוניברסטה (6/10)
מה חסר לך בתואר?
חסר לי בעיקר אוכלוסיה שמתעניינת בתחום (אני מתכוונת לפסיכולוגיה),
נקודה אחת חזקה ונקודה אחת לשיפור
נקודה חזקה: המרצים והסטודנטים כולם מאוד נעימים, נחמדים ומוכנים לעזור. קיימת אגודת סטודנטים מאוד חזקה שעושה המון למען הסטודנטים החל משיעורי עזר, סבסוד עלויות משניות ללימודים וכלה בחיים החברתיים בקמפוסים.
נקודה לשיפור: דרוש שיפור בתנאי הקבלה בפסיכולוגיה לטעמי. אין טענות אקדמיות/ חברתיות.
לאילו עוד מוסדות ניסית להתקבל? האם יש מוסד שניסית ולא התקבלת אליו?
אוניברסיטת תל אביב
קמפוס
כיצד היית מגדיר את יחס המזכירות כלפי התלמידים?
9
ההרשמה לקורסים היא בשיטת "כל הקודם זוכה" עם העדפה למיעוט משלבי החוגים (כל סטונדט הלומד בתואר דו חוגי זוכה בהרשמה מוקדמת משאר הסטודנטים). איני יודעת האם עדיפה שיטה זו על פני שיטת ה"בידינג" שמונהגת ברוב האוניברסיטאות, עד כה לא נתקלתי בבעיות מיוחדות (ואם נתקלתי, הן נפתרו די מהר, יאמר לזכותן של המזכירות האקדמיות..) --> אולי כדאי לשקול שיטות נוספות רק כדי לייעל את זמני ההמתנה והעומסים שנוצרים באתר. מילואים - ידוע לי שכל מי שמשרת במילואים נהנה מיחס מ-ע-ו-ל-ה-! הוא מקבל עוזר אישי להשלמת החומר מהדקנט והאגודה, ואפילו מחשב נייד לחודש ועוד כל מיני הטבות שיעזרו לו להשלים את מה שהפסיד. תשלומים - ניתן לשלם רק בהוראת קבע או תשלומים בכרטיס האשראי. עד לא מזמן ניתן היה לשלם באמצעות שוברים בדואר אבל זה הופסק (זה הופסק בכל האוניברסיטאות! לא יודעת מה לגבי מכללות..) - הייתי רוצה שהשוברים יחזרו, זה מאפשר תשלום נוח לכל הסטונדטים שנמצאים במצב כלכלי מורכב..
האם רמת המתקנים במוסד מספקת?
7
כיתות הלימוד - מצוינות! גם הכיתות הקטנות וגם הגדולות + הבנתי שעכשיו בונים בניינים חדשים עם כיתות נוספות כדי לענות על הביקוש. אודיטוריום - קיים בנתיים רק אחד, והוא קטן אבל מאוד נעים ונוח! + דרוש עוד 3-4-5 אודיטוריומים כאלו לטעמי. מערכת מחשוב - האתר מאוד נוח ונגיש, עכשיו יצאה גם אפליקציה של האתר לסמארטפונים.. קפיטריה - קיימות הרבה נקודות קפה וקפיטריות קטנות, השנה פתחו גם את ה"קרנף" בבניין אדריכלות שם הכל יותר זול. דרושים עוד קפיטריות זולות (האגודה הבטיחה לדאוג לזה!) חנייה - איני מגיעה עם רכב, אבל למיטב ידיעתי יש חניון ענק שמחולק ל3 חלקים. הבעיה שכולו עשוי מדרך עפר, ושמעתי על כך תלונות - יש צורך אולי בסלילת אספלט בו.
מה חסר או היית שמח שיהיה?
מגורים
היכן אתה גר?
אצל ההורים
מכלכלת את עצמי בכל (מזון,הוצאות אישיות, נייד, חומרי לימוד, שכר הלימוד, בילויים ועוד) - מלבד שכר דירה => גרה אצל הוריי!
האם המקום בו אתה מתגורר מתאים לסטודנטים?
תחבורה - נוסעת בקווי אפיקים לאריאל מכבסות, סופר, חנויות, תרבות - הכל נמצא בעיר מגוריי
עבודה
האם אתה עובד בזמן התואר?
לפני הלימודים התפטרתי ממשרה מלאה וכעת אני לומדת ב1/4 משרה בהוראה פרטית
האם אפשרי לעבוד במהלך התואר? מאיזו שנה? האם המעסיק גמיש?
אבל מאוד מאוד מאוד קשה (לי..)! אוכל להעיד שהתואר שלי הוא די עמוס, ואפילו שאיני שוקדת במהלך הסמסטר יום יום על שיעורי הבית ומתכוננת מהיום הראשון ללימודים לבחינות, אני עדיין מאוד מתעייפת בלימודים, והם גוזלים הרבה מהפנאי שלי. מה עוד שלא הצלחתי למצוא משרה באופי שהייתי רוצה בגלל שהמעסיקים לא גילו גמישות כלפיי --> מאז הלימודים רמת החיים שלי ירדה משמעותית! אם לא הייתי גרה עם הוריי, הייתי מאוד מתקשה לכלכל את עצמי כלל!
האם ישנה עבודה לסטודנטים באזור? מהן העבודות הנפוצות?
לטעמי העבודות הנפוצות הן עבודות במכירות ושירות לקוחות בחברות התאגידים, שם משלמים סכומים מצחיקים, דורשים לעבוד בלי סוף ואפשרויות הקידום לפי העתודה האקדמית מעטות ביותר. אני מקווה שבשנה הבאה אוכל לסיים עם רבע המשרה שלי ולחזור למקומות העבודה בהם הרווחתי משכורת ממוצעת למשק והצלחתי להתקדם ולבטא את כישורי (מקווה ששנה הבאה, הלימודים לא יעכבו אותי בזה).
חיי חברה ופנאי
כיצד מבלים באזור (פאבים, קולנוע, בתי קפה, ספורט)?
באריאל מרכז ספורט (מכון כושר+בריכה+חוגים!) חינם לכל סטודנט!!!!!!!!!!! לכל שנות התואר!!!! (יש תשלום של 30 ש'ח בלבד עבור הכרטיס המגנטי ותו לא!) => זה אדיר! ניתן לניצול מירבי! יש כמה פאבים נחמדים, בתי קפה יש בשפע בתוך העיר אבל לא בקרבת המרכז האוניברסיטאי. האגודה מארגנת כל שבוע הופעת סטנאדאפ/מוזיקה/ הרצאה מעניינת בערבים בעלות מוזלת (20-30 שח') - מקווה שתמשיך כך! בעיר נפתח מרכז תרבות ובו מגיעות הצגות מטובי התאטראות בארץ - לסטודנטים מחיר מוזל (לא הלכתי אף פעם..)
האם הקשר בין הסטודנטים טוב?
כן, הסטונדטים מאוד נעימים ביניהם.
ממשיכים הלאה
האם אתה רואה את עצמך ממשיך ללמוד כאן גם לתואר שני?
בפסיכולוגיה נפתחו תארים שניים בכמה תחומים (ארגונית ושיקומית) אבל אינם מעניינים אותי. אולי אם ייפתחו בפסיכולוגיה קלינית/נוירולוגית/ התפתחותית!
האם ניסית להשתלב בתחום שלמדת? האם כבר השתלבת?
טרם
הטיפ של אלינור ש.
אם צריך לשפר פסיכומטרי - לא להתעצל ולנסות עוד פעם אחת לפחות. רק אחרי שהשקעתם 100 % מתוככם, תנסו לחפש את המוסדות שקל יותר להתקבל אליהם. על כל פנים, תואר ראשון היום בישראל נדרש כמו תעודת בגרות בשנות ה80 - ולכן יחד עם כל ההשקעה, חשוב לזכור שאין זה חשוב היכן תלמדו, כל עוד תראו עתודה אקדמית בתחום. אחרון חביב!!!!!: תזכרו שאין מוסד אקדמי הכי טוב אלא יש מוסד אקדמי טוב עבור מקצוע/ חוג מסוים, כל מוסד מתמחה בתחום כלשהו וחורט תחום כלשהו על דגלו. את זה חשוב לקחת בחשבון ביחד עם יכולתככם הלימודיות (האפשרות לעוד פסיכומטרי/ אופן הלמידה שלכם ועוד..)
כל הזכויות שמורות לאתר הסטודנט © 2024