לראשונה בישראל מנוע חיפוש לימודים המאפשר לכם לדעת מה חושבים סטודנטים ובוגרים על התארים המעניינים אתכם

ביקורת מקיפה על:
תואר ראשון לימודי ניהול ותקשורת התמחות בעיתונאות ותקשורת משודרת המכללה למינהל

יערה צ. 30/11/2011
בוגר תואר ראשון לימודי ניהול ותקשורת התמחות בעיתונאות ותקשורת משודרת המכללה למינהל
מסלול לימודים
מדוע בחרת את המסלול?
בחרתי את המסלול מכיוון שהתעניינתי בלימודי תקשורת עקב אהבתי לכתיבה. מהשוואה בין מוסדות אקדמיים שונים נוכחתי לדעת שלמכללה למינהל יש יתרון מכיוון שהיא מציעה תואר דו מסלולי, התנסות מעשית וכמות נכבדת של שיעורים מעשיים וקורסים המועברים על ידי גורמים בתחום. רציתי לצבור כמה שיותר ידע רלוונטי לתחום על מנת שאוכל להשתלב בו.
האם אתה מרגיש שהמסלול ענה על הציפיות שלך?
ענה בצורה מלאה
אני מרגישה שאכן למדתי המון, ושרוב התואר התמקד בידע שרלוונטי לתחום העיסוק ולאתיקה מאחוריו. התנסיתי רבות בכתיבה ובעריכה ואני מרגישה שקיבלתי כלים רבים, להם קיוויתי.
על איזה קורס/מרצה היית ממליץ?
אני ממליצה על הסדנה הכתבה הראיון והסיפור, הסדנה הקול במדיה ועל מסלול המדיה הפופולרית שהתכנים בו מעניינים ונותנים מענה למי שקולנוע, ספרות וטלוויזיה מעניינים אותו.
מה דעתך על רמת המרצים - (מקצועיות, יחס אישי, נגישות לסטודנטים)?
9
רוב המרצים (בעיקר מרצים קבועים) הם ברמה מאוד גבוהה, הן מבחינת יחס לסטודנטים, הן מבחינת התמצאות בחומר ויכולת להעבירו עם עניין. כמו כן, המכללה קשובה למשובים ובמידה שישנה בעיה עם מרצה או קורס מסוים, נעשים שינויים בהתאם.
מהי רמת הלימודים בחוג - (רמת מתרגלים, שעורי עזר, תרגולים, כמות סטודנטים בהרצאה וכו')?
8
מבחינת הפן התקשורתי של התואר נהניתי מאוד ולמדתי המון על כתיבה עיתנואית, עריכה, כתיבת תסריטים, בימוי וכיוב'. במה שקשור לניהול - על אף שרוב הקורסים מעניינים, באיזשהו שלב יש תחושה שהם חוזרים על עצמם ו/או לא רלוונטים לתחום. למשל, קורס כמו ניהול משאבי אנוש שאיני מרגישה שתרם לי באיזשהו אופן.
לאילו עוד מוסדות ניסית להתקבל? האם יש מוסד שניסית ולא התקבלת אליו?
למרות מידת העניין הרבה שמצאתי בתואר, הייתי בוחרת באוניברסיטה בשל פערי שכר הלימוד
קמפוס
כיצד היית מגדיר את יחס המזכירות כלפי התלמידים?
8
כיום, כשאני לומדת במוסד אחר, אני מעריכה את מידת ההכוונה והתחושה שיש אל מי לפנות שיש במכללה. כמו גם את המתקנים שהקמפוס מציע. במכללה לא נותנים לסטודנטים "ללכת לאיבוד" אלא מכוונים אותם לכל אורך הדרך באמצעות הוראות ברורות ופשוטות.
עבודה
האם הצלחת להשתלב בתחום אותו למדת? במה אתה עוסק כיום?
התקבלתי לעבודה בתחום אך לא יכולתי להמשיך בה בשל לימודי תואר שני אותם התחלתי שמגבילים בצורה משמעותית את מידת הזמינות שלי לעבודה, אך אני מאמינה שאם הייתי פנויה למשרה מלאה הייתי מוצאת מאוד בקלות.
מה אתה מרגיש שקיבלת מהמוסד שעזר בתחום ומה היה חסר לך?
אני חושבת שההכוון התעסוקתי אינו מספיק מפותח במוסד. קרי, הצעות העבודה דרך המוסד היו במשכורת נמוכה ולא מספיק אטרקטיביות. ולדעתי, במוסד ששואף להיות כמה שיותר קרוב למקצוע צריכה להיות עזרה רבה יותר במציאת עבודה עם סיום הלימודים.
ממשיכים הלאה
האם אתה רואה את עצמך ממשיך ללמוד כאן גם לתואר שני?
הסיבה הראושנה שבגללה בחרתי בתחום אחר היא מכיוון שאינני מרגישה שהתחום הנ"ל מצדיק או מצריך תואר שני בשביל להשתלב בו או שיוכל להיות לו ערך מוסף מהותי מחוץ לכתלי האקדמיה. חוץ מזה בחרתי להרחיב את אופקיי לתחום רחב יותר. כמו כן, אני חושבת ששכר הלימוד לתואר שני גם ככה גבוה יותר מתואר ראשון, ואין סיבה להוציא סכום גבוה באופן משמעותי מאוניברסיטה פעמיים.
הטיפ של יערה צ.
לא לעשות תואר כדי לסמן וי. יש הבדל מהותי מאוד בין סטודנטים שבאים ללמוד ולהתנסות לבין אלה שרק רוצים לעבור. אפשר לצאת מהתואר הזה שיש בו פן מעשי נרחב עם תיק עבודות לכל דבר וגיליון ציונים שפותח דלתות, ובשביל זה צריך לנסות ללמוד ולהתנסות (למשל בהתנסות מעשית משמעותית) כי אחרת לא יתקבל מהתואר ערך מוסף אל מול מוסדות אחרים.
כל הזכויות שמורות לאתר הסטודנט © 2024