לראשונה בישראל מנוע חיפוש לימודים המאפשר לכם לדעת מה חושבים סטודנטים ובוגרים על התארים המעניינים אתכם

ביקורת מקיפה על:
תואר ראשון לימודי סוציולוגיה ואנתרופולוגיה המכללה האקדמית עמק יזרעאל

שחר פ. 28/11/2011
סטודנט תואר ראשון לימודי סוציולוגיה ואנתרופולוגיה המכללה האקדמית עמק יזרעאל
מסלול לימודים
מדוע בחרת את המסלול?
בעקבות הטיול הארוך שלי בדרום אמריקה וההתנדבות הארוכה שעשיתי שם, בחרתי בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, כי מאוד עניין אותי התחום של הבדלי תרבות ופערים בחברה. במכללת עמק יזרעאל אפשר היה ללמוד את התחום רק במתכונת דו חוגית ולכן החלטתי ללמוד גם חינוך, תחום מעניין כשלעצמו, אך לא בחרתי בו מתוך רצון להיות מורה או יועץ חינוכי בעתיד.
האם היה קשה להתקבל למסלול? האם עשית מכינה?
האם אתה מרגיש שהמסלול ענה על הציפיות שלך?
ענה בצורה מלאה
מאוד נהנתי מהתואר, היו קורסים מרתקים בנושאים תרבותיים וחברתיים. צוות המרצים היה מצויין, והרגשתי סיפוק גדול בסוף התואר, שבאמת הרחבתי את ההשכלה שלי, למדתי על החברה הישראלית ופיתחתי ראיה ביקורתית להשתכל על המצב החברתי בארץ ובעולם. עם זאת, בקטע החברתי קצת התאכזבתי שרוב הסטודנטים באים ללמוד את התחום מתוך אילוצים של סף קבלה, ולא באמת כמוני מתוך עניין אמיתי בתחום.. כמו כן היו בעיקר בנות בתחום הזה, וכגבר זה מצד אחד טוב אבל מצד שני לא כשאחוז הבנות הוא 99 לעומת הבנים.. סתם עניין של סטיגמה לגבי תחום הלימוד הזה וחבל כי הנושא כשלעצמו הוא לאו דווקא נשי, ולמצב החברה והחינוך בארץ דרושים גם גברים לדעתי לעשיית שינוי אמיתי..
על איזה קורס/מרצה היית ממליץ?
מבוא לחברה ישראלית - קורס לא קל, עמוס בתכנים וכולל דרישה של קראית חומר רב, אבל זה שווה את זה, "סתם לי חורים בהשכלה" וחשוב מכל, עזר לי לראות את פני החברה הישראלית באור ביקורתי ואחר ממה שנהוג לראות אותה דרך התקשורת ומהידע הכללי שלנו. ברור שזה מאוד תלוי באיכות המרצה שבמקרה שלי היה טוב מאוד.
מה דעתך על רמת המרצים - (מקצועיות, יחס אישי, נגישות לסטודנטים)?
9
רמה גבוהה מאוד של מרצים, באמת הרגשתי שלמדתי מהם המון. בניגוד למה ששמעתי מאוניברסיטאות ומקומות אחרים, פה המרצים מקפידים מאוד גם על הוראה טובה והם לא רק חוקרים..
מהי רמת הלימודים בחוג - (רמת מתרגלים, שעורי עזר, תרגולים, כמות סטודנטים בהרצאה וכו')?
9
מבחינה לימודית התואר סיפק את כל ציפיותי, כאמור המרצים היו ברמה גבוהה.
מה חסר לך בתואר?
נקודה אחת חזקה ונקודה אחת לשיפור
נקודה חזקה:
נקודה לשיפור:
לאילו עוד מוסדות ניסית להתקבל? האם יש מוסד שניסית ולא התקבלת אליו?
מכללת תל חי
קמפוס
כיצד היית מגדיר את יחס המזכירות כלפי התלמידים?
8
תנאי הלימוד היו נוחים וטובים - ספריה, קמפוס, כיתות, ציוד, אתר המכללה שהיה מאוד נוח.. הדבר היחיד שאולי קצת פחות טוב, בהשוואה למכללת תל חי למשל, זה שהאווירה הסטודנטיאלית פחות טובה - ולאו דווקא כי האגודה לא משתדלת, היא כן מביאה אמנים ומפיקה אורעים לסטודנטים, אלא שפשוט יש בעמק יזרעאל מצב שרוב הסטודנטים מגיעים מהערים עם אוטו, כל אחד מהבית שלו ורובם גם מבית ההורים וככה אין אווירה סטודנטיאלית כמו שיש במקומות אחרים.
האם רמת המתקנים במוסד מספקת?
1
מה חסר או היית שמח שיהיה?
מגורים
היכן אתה גר?
מעונות
האם המקום בו אתה מתגורר מתאים לסטודנטים?
עבודה
האם אתה עובד בזמן התואר?
התואר שעשיתי הוא דיסיציפלינארי, משמע אין בו עבודה כשמסיימים את התואר.. זה תחום ידע ולא שמכשיר לעבוד במשהו.. יחד עם זאת הוא נותן תשתית טובה ללמידת תארים שניים כמו יעוץ ארגוני - זה תחום שכנראה אלמד אותו.
האם אפשרי לעבוד במהלך התואר? מאיזו שנה? האם המעסיק גמיש?
המוסד תמיד עזר מבחינה אדמיניסטרטיבית - המזכירות ענו לפניותיי תמיד כשהיה צריך, המרצים היו נחמדים ועזרו כשפניתי אליהם, האגודה גם כן נתנה לא מעט.. היה חסר לי האויירה הסטודנטיאלית כאמור, אבל זה משהו שפשוט עובדה קיימת מהמיקום הגאוגרפי של המכללה, אולי אם יגדילו עוד את המעונות שבעפולה, ואיכשהו ישווקו לקיבוצים באיזור ששווה לבוא לגור שם בשביל ללמוד, אז תבוא אוכלוסיה טובה יותר ללמוד במכללה..
האם ישנה עבודה לסטודנטים באזור? מהן העבודות הנפוצות?
חיי חברה ופנאי
כיצד מבלים באזור (פאבים, קולנוע, בתי קפה, ספורט)?
האם הקשר בין הסטודנטים טוב?
ממשיכים הלאה
האם אתה רואה את עצמך ממשיך ללמוד כאן גם לתואר שני?
מעדיף תואר שני אוניברסיטאי, בכל זאת זה יותר נחשב אחר כך בשוק העבודה..
האם ניסית להשתלב בתחום שלמדת? האם כבר השתלבת?
הטיפ של שחר
מסלול מעניין מבחינה לימודית - לגברים המעטים שרוצים ללמוד את זה - אני הכי בעד שתלמדו, אבל תהיו מודעים שתהיו מיעוט קיצוני של בנים. התכנים ממש מעניינים והמרצים כאמור סבבה בתחום, תדעו גם שהתואר לא יקנה לכם אופציות תעסוקה מי יודע מה.. מי שבאמת מתעניין בתחום הלימוד - שיילך על זה, ממש כדאי.
כל הזכויות שמורות לאתר הסטודנט © 2025