לראשונה בישראל מנוע חיפוש לימודים המאפשר לכם לדעת מה חושבים סטודנטים ובוגרים על התארים המעניינים אתכם

ביקורת מקיפה על:
תואר ראשון לימודי ניהול (דו חוגי עם מוסיקה) האוניברסיטה הפתוחה

נט ח. 23/08/2011
סטודנט תואר ראשון לימודי ניהול (דו חוגי עם מוסיקה) האוניברסיטה הפתוחה
מסלול לימודים
מדוע בחרת את המסלול?
בחרתי במסלול תואר ראשון בניהול עם חטיבה במוסיקה. אני מתעסקת כל חיי במוסיקה, ורוצה להמשיך לפתח את הידע שלי במוסיקה. במקביל יש בי גם צד ראלי ותחום הניהול מאוד קסם לי, ואני רוצה לעסוק בו בעתיד.
האם היה קשה להתקבל למסלול? האם עשית מכינה?
לא. אין תנאי קבלה ללימודי תואר ראשון באוניברסיטה הפתוחה
האם אתה מרגיש שהמסלול ענה על הציפיות שלך?
ענה בצורה חלקית
ישנם כמה קורסים שהם שונים ממה שציפיתי . אך בסך הכל אני מאוד מרוצה מבחינת מסלול זה.
על איזה קורס/מרצה היית ממליץ?
דיני חוזים - אחד הקורסים העשירים ביותר, נותן כלים חשובים ומעניק חשיבה חדשה על דרכי התנהלות בחיים. מעלה שיקולים נוספים בכל צעד וצעד אשר יש בו נגיעה בתחום. בהחלט מידע רלווטני וחשוב לכל אדם!.
על איזה קורס/מרצה לא היית ממליץ?
יסודות החשבונאות - אחד הקורסים המייגעים. מבחינת תועלת לעתיד- אינני רואה כיצד באמצעות קורס זה בלבד אשתמש במידע שרכשתי.
מה דעתך על רמת המרצים - (מקצועיות, יחס אישי, נגישות לסטודנטים)?
9
מבחינת מקצועיות- נתקלתי בכמה מרצים מדהימים! לימוד החומר באמצעותם הועבר בצורה ברורה ומובנת ורמת הלמידה והכלים שרכשתי בתום הקורס בעקבות דרך הלימוד והמקצועיות של מרצים אלו הייתה גדולה מאוד ושימושית גם מעבר לקורס. יחס אישי ונגישות לסטודנטים - ניתן בהחלט! תמ
מהי רמת הלימודים בחוג - (רמת מתרגלים, שעורי עזר, תרגולים, כמות סטודנטים בהרצאה וכו')?
9
בהרצצאות (בשיעורים) הנוכחות כמעט תמיד מלאה . מעבר לשיעורים בכיתה, ישנם גם שיעורים מוקלטים לצפיה חוזרת באתרי הקורסים. יש פורמים פעילים שנותנים מענה גם על ידי הסטודנטים וגם על ידי המרצים. באתרי הקורסים ישנם המון קבצי תרגול ועזר, בחינות לדוגמא וכדומה.
מה חסר לך בתואר?
שיעורים פרטיים לחיזוק נקודות מסויימות בחומרי הלימוד. לעיתים צורת ניסוח השאלות בעבודות להגשה - מקשה על הבנת מה דורשים מאיתנו בכל שאלה ושאלה.
נקודה אחת חזקה ונקודה אחת לשיפור
נקודה חזקה: כל החומר מופיע בספרי הלימוד, באתרי הקורסים. ניתן לפנות למנחים בכל עת.
נקודה לשיפור: לעיתים העומס בחומר מקשה על למידה רציפה.
לאילו עוד מוסדות ניסית להתקבל? האם יש מוסד שניסית ולא התקבלת אליו?
לא ניסית . נרשמתי ישר לאוניברסיטה הפתוחה.
קמפוס
כיצד היית מגדיר את יחס המזכירות כלפי התלמידים?
9
עד כה לא הייתה לי בעיה. כל שאלה ששאלתי ועזרה שביקשתי קיבלתי ישר מענה ועזרו לי. מבחינת החזרים כספיים- כאשר הייתי אמורה לקבל החזר כספי - ההחזר הופקד ישר בחשבון הבנק שלי, בלי שאצטרך להגיד מילה ו"לרדוף" את האוניברסיטה לגבי ההחזר.
האם רמת המתקנים במוסד מספקת?
10
הכיתות תמיד מסודרות, נקיות. מזגנים. בכל מרכז לימוד ישנה קפיטריה פעילה , ומחשבים. בכל מרכז לימוד שלמדתי בו - תמיד הייתה חניה חינם , מלבד מרכז לימוד בית ספר אליאנס ברמת אביב: אשר שם יש חניון בתשלום. ספרייה - ניתן לגשת באופן וירטואלי דרך האנטרנט ולעיין בדפי הספריים און-ליין , אופציה שניה - ניתן לגשת לספריה אשר ממוקמת באוניברסיטה הפתוחה רעננה.
מה חסר או היית שמח שיהיה?
מגורים
היכן אתה גר?
אצל ההורים
הוד השרון
האם המקום בו אתה מתגורר מתאים לסטודנטים?
החסרון היחיד הינו התחבורה, אין מגוון רחב של קווים (מגוון יעדים שניתן להגיע אליהם), ותדירות האוטובוסים נמוכה מאוד. ישנם רק קווי אגד בעיר. מבחינת שאר הדברים - יש נגישות להכל ( מכבסות, סופר, חנויות ספרים וציוד משרדי, תרבות - כמה פאבים ובתי קפה, אך הוד השרון קרובה לערים מרכזיות אשר יש בהן פעילויות נוספות).
עבודה
האם אתה עובד בזמן התואר?
בתחילת התואר לא עבדתי, אך אחרי הסמסטר הראשון התחלתי לעבוד ואני עובדת עד היום
האם אפשרי לעבוד במהלך התואר? מאיזו שנה? האם המעסיק גמיש?
מומלץ לא לעבוד בשנה הראשונה ללימודים, שכן לוקח זמן להסתגל ללמידה, לעומס החומר, עבודות להגשה ומבחנים. עד שמסתגלים ללמידה נכונה ויעילה, והראש מסתגל לחזור ללמוד לוקח זמן.. . מהניסיון שלי- עבודה כולשהי, לא משנה אם היא משרה מלאה או חלקית - אכן פוגעת בלימודים, הציונים יורדים והמוטיבציה נחלשת. זה שואב חלק נכבד מהאנרגיות, וקשה אחרי יום עבודה לשבת ללמוד ועוד בצורה יעילה.
האם ישנה עבודה לסטודנטים באזור? מהן העבודות הנפוצות?
ישנם עבודות כמו בכל עיר מרכזית. יש הרבה בתי קפה שניתן לעבוד בה ועוד..
חיי חברה ופנאי
כיצד מבלים באזור (פאבים, קולנוע, בתי קפה, ספורט)?
פאבים, סרטים , בתי קפה, ים.. וכו'..
האם הקשר בין הסטודנטים טוב?
האפשרות לאינטרקציה עם סטודנטים אחרים מאוד קטנה ומוגבלת באוניברסיטה הפתוחה. שכן בכל קורס נמצאים עם סטודנטים אחרים , ונדיר המצב להיות עם אותו בנאדם בשתי קורסים. כך יוצא שבכל קורס צריכים להכיר מחדש. לכל קורס יש מפגש פעם בשבוע במשך 2-3 שעות והפסקה של 10 דקו במהלך, אשר בהפסקהרוב האנשים מתפזרים כל אחד לענייניו ( טלפנים, קפירטיה, סיגריות וכו'..) גם כן כל 3 חודשים נגמר סמסטר .מה שאומר שהגישה והאינטרקציה בין הסטודנטים מאוד נמוכה.
ממשיכים הלאה
האם אתה רואה את עצמך ממשיך ללמוד כאן גם לתואר שני?
כמות המפגשים מאפשרת לסטודנט להמשיך ולעבוד. היא אינה תוספת מתכונת בוקר שבועית מלאה כמו בשאר האוניברסיטאות . נוכחות אינה חובה - מה שאומר שלהצליח בקורס תלוי אך ורק ברצון וביכולת של הסטודנט. ניתן לסיים תואר שני בפחות משנתיים- מבחינת זמן זה גורם יעיל מאוד.
האם ניסית להשתלב בתחום שלמדת? האם כבר השתלבת?
עדין לא ניסיתי. אני מעוניינת לצבור עוד ידע לפני שאגש לצד הפרקטי של התחום.
הטיפ של נט ח.
תחום מאוד מאוד מעניין. המלצה אישית- להתחיל עם קורסי התשתית -חובה לפני שנגשים לקורסים "מתקדמים יותר" , קודם כל "להיפטר" מקורסי החובה, לאחר מכן הקורסים נהיים קלים יותר. קורסים אשר בעלי חלק ב - לקחת אותם רצוף כל עוד החומר טרי בראש. אם לא עוברים קורס- ישר לקחת אותו בשנית בסמסטר שאחריו - גם כן מאותה סיבה שהחומר עוד טרי בראש. לפני כל שיעור לעבור על חומר הלימוד אשר יילמד בשיעור עצמו , שמושגים למיניהם לא ישמעו בפעם הראשונה ובכך יהיה יותר קל לקלוט להבין ולעקוב על הנלמד במהלך השיעור.
כל הזכויות שמורות לאתר הסטודנט © 2024