איילה ג. 20/08/2011
סטודנט תואר ראשון לימודי ניהול (דו חוגי עם פסיכולוגיה) אוניברסיטת תל אביב
מסלול לימודים
מדוע בחרת את המסלול?
אני מתעניינת בתחום השיווק- מכיוון שרציתי ללכת ללמוד באוניברסיטה הבחירה הטבעית הייתה בחוג לניהול. לאחר מחשבה (והאזנה לדברים שנאמרו ביום הפתוח על החוג לניהול ועל הסטודנטים שלו) החלטתי ללכת ללמוד גם פסיכולוגיה, כיוון שראיתי שזה יכול להיות תחום שישתלב עם מה שאני מתעניינת בו..
האם היה קשה להתקבל למסלול? האם עשית מכינה?
לא עשיתי מכינה- אין צורך.
יש תנאים די גבוהים לקבלה ל-2 החוגים הנ"ל (מבחינת ציון פסיכומטרי וציוני בגרויות), אך לא נתקלתי בבעיות/ קשיים.
האם אתה מרגיש שהמסלול ענה על הציפיות שלך?
ענה בצורה חלקית
המסלולים מאוד כלליים, במיוחד בחוג לניהול. זה אמנם מאפשר לך טעימות והתנסויות, אך לדעתי ישנם קורסים שמעלים תהיות האם הם רלוונטיים בכלל.
בנוסף, לצערי הרב התברר כי תואר ראשון בכללותו מתאפיין כנראה בהרבה קורסי מבואות כלליים, ולא מביא להתעמקות מספקת, מה שעלול להיות מתסכל.
על איזה קורס/מרצה היית ממליץ?
ניהול - יסודות השיווק פסיכולוגיה - פסיכולוגיה פיזיולוגית (קורס חובה. מרתק!), מוטיבציה ושליטה עצמית (קורס בחירה מעניין)
על איזה קורס/מרצה לא היית ממליץ?
ניהול - מערכות מידע (יש 2 קורסי חובה בשנה א'. שניהם מיותרים למדי), חקר ביצועים והחלטות הוא קורס מיושן שלצערי הרב לא מעודכן.
מה דעתך על רמת המרצים - (מקצועיות, יחס אישי, נגישות לסטודנטים)?
7
ניכר שיש מרצים מקצועיים מאוד, בעלי עבר אקדמי עשיר. יש מרצים רבים שאין ספק כי הם נהנים מעבודתם ועל כן יחסם לקורס ולסטודנטים הוא נפלא. עם זאת יש מספר מרצים (ומתרגלים!!!) שכבר התקבלו עליהם תלונות, או שהם קיבלו ציונים נמוכים בהערכת הסטודנטים, ועם זאת הם עדיי
מהי רמת הלימודים בחוג - (רמת מתרגלים, שעורי עזר, תרגולים, כמות סטודנטים בהרצאה וכו')?
7
אני נתקלתי לרוב במתרגלים טובים ואכפתיים, שדאגו לסטודנטים שלהם והשתדלו לקדמם ככל שיכלו. עם זאת, יש מעט קורסים שאולי עדיף שהיה להם תרגול ואין להם. יש לא מעט הרצאות (במיוחד בחוג לפסיכולוגיה) שמשתתפת בהם כמות לא סבירה של סטודנטים ואני מוצאת את עצמי יושבת בא
מה חסר לך בתואר?
התמחות. במיוחד בחוג לניהול. בחרתי ללכת לאוניברסיטה ולא למכללה, ולצערי אני מגיעה אט אט ומסקנה שאולי הבחירה העדיפה עבורי (כאדם מכוון מטרה- שיודע שהוא מתעניין בתחום השיווק) הייתה דווקא ללכת למכללה שמתמחה בתחום הניהול, ממנה הייתי יוצאת עם תואר ראשון בשיווק ועם ידע נרחב יותר. עם זאת, אני מכירה ביתרון שיש בנגיעה בתחומים רבים ובהיכרות עם כלל תחומי הניהול. לו הייתה אפשרות לבחור התמחות באופן רשמי (שתתבטא למשל בקורסי הבחירה ובסמינר) הייתה רואה בכך יתרון עצום.
נקודה אחת חזקה ונקודה אחת לשיפור
נקודה חזקה: הסגל האקדמי מאוד מקצועי ברובו
נקודה לשיפור: קורסים ארכאיים שיש לעדכן
לאילו עוד מוסדות ניסית להתקבל? האם יש מוסד שניסית ולא התקבלת אליו?
לא ניסיתי להתקבל למוסדות נוספים
קמפוס
כיצד היית מגדיר את יחס המזכירות כלפי התלמידים?
6
המזכירות של תואר ראשון שיצא לי להתקל בהן היו חביבות ואדיבות מהן, תמיד נתנו הרגשה טובה ועשו כל שביכולתן ע"מ לעזור לסטודנטים.
עם זאת יש מספר נקודות לשלילה ביחס המזכירות באופן כללי- מערכת ההרשמה לקורסים איננה ידידותית לדעתי. קשה מאוד להבין אותה בפעם הראשונה שאתה משתמש בה, והיא מתסכלת. בנוסף, אני מוצאת עצמי לחוצה כל שנה מחדש אם אצליח לבנות לעצמי מערכת שעות נורמלית.. בנוסף, בעיקר בחוג לניהול, יש תחושה שסטודנטים לתואר ראשון פחות חשובים מסטודנטים לתואר שני- אנחנו מקבלים כיתות פחות טובות להבחן בהן (על אף שיש לנו מבחן עם חומר פתוח - שעדיף בהרבה לבצעו בכיתה עם שולחנות, אנחנו ניבחן בכיתה עם כסאות סטודנטים בלבד, בעוד תלמידי תואר שני ייבחנו בכיתות עם שולחנות).
האם רמת המתקנים במוסד מספקת?
7
הספריות טובות מאוד, עם נגישות גדולה ונוחה גם מהבית ועם נסיון להתחשב ככל האפשר בצרכי הסטודנטים (לפחות הספרייה למדעי החברה ולניהול).
לצערי על חנייה יש לשלם. לי זה פחות מפריע, כי אינני מגיעה ברכב, אך לדעתי התשלום עלול להגיע גם לסכומים מכובדים מאוד, על אף שיש הנחות לסטודנטים.
יש מבחר ומגוון של קפיטריות ומסעדות. לא הכל זול, אבל יש גם אפשרויות זולות יחסית.
לצערי יש כיתות מיושנות שיש צורך בשיפוצן ושיפורן.
מה חסר או היית שמח שיהיה?
מגורים
היכן אתה גר?
דירה שכורה – שותפים
אני גרה בדירה שכורה בקרבת האוניברסיטה, עם בן זוג.
האם המקום בו אתה מתגורר מתאים לסטודנטים?
המקום קרוב מאוד לאוניברסיטה ועל כן אינני זקוקה לתחבורה ציבורית ע"מ להגיע ללימודים. המיקום גם קרוב למעונות ועל כן יש גם מכבסות וחנויות ספרים למיטב ידיעתי. יש סופר קרוב אך יקר יחסית (כפי שקורה ברוב הסופרים בת"א). אין הרבה תרבות (אין קולנוע, יש בתי קפה, אך פאב אחד בלבד באזור).
עבודה
האם אתה עובד בזמן התואר?
עבדתי במספר משרות סטודנט. עבדתי בהייטק (תמיכה) ובמספר משרות שיווקיות לעסקים קטנים
האם אפשרי לעבוד במהלך התואר? מאיזו שנה? האם המעסיק גמיש?
עבדתי מאמצע השנה הראשונה (סמסטר א' בשנה א' היה עמוס מאוד, אז לא עבדתי בו). המעסיקים מתגמשים מעט ומכירים בכך שמדובר בעבודת סטודנטים, אך כבר יצא לי לשמוע גם על מעסיקים שלא התגמשו.
האם ישנה עבודה לסטודנטים באזור? מהן העבודות הנפוצות?
ישנן עבודות מלצרות ועבודות זמניות נוספות באזור הקרוב לאוניברסיטה. מלבד זאת יש משרות רבות באזור ת"א.
חיי חברה ופנאי
כיצד מבלים באזור (פאבים, קולנוע, בתי קפה, ספורט)?
באזור שממש קרוב לאוניברסיטה, בו אני גרה, יש כאמור פאב אחד בלבד ואין קולנוע. יש מגוון בתי קפה וכמה מסעדות. יש קניון. יש את חדר הכושר של האוניברסיטה, המוצע בהנחה משמעותית לסטודנטים.
מלבד זאת- יש אפשרות לצאת לבילוי במרכז ת"א. לרוב יש תנועת אוטובוסים נוחה לאזור מרכז ת"א.
האם הקשר בין הסטודנטים טוב?
לדעתי אין חיי חברה מובהקים באוניברסיטת ת"א, אך יש קשרים חיוביים וטובים בין הסטודנטים- לרוב ששים לעזור לך (להשיג סיכומים וכדומה) אם תבקש. בנוסף, כמובן שאפשר ליצור קשרים אישיים שימשיכו גם לשעות הפנאי מעבר לאוניברסיטה, אבל זה תלוי בכ"א אישית..
ממשיכים הלאה
האם אתה רואה את עצמך ממשיך ללמוד כאן גם לתואר שני?
הייתי מעדיפה ללמוד לתואר שני במקום אחר (לא בהכרח בארץ), אך אני לא פוסלת לחלוטין את אוניברסיטת ת"א במקום אופציונלי לתואר השני.
האם ניסית להשתלב בתחום שלמדת? האם כבר השתלבת?
ניסיתי להשתלב במספר משרות סטודנט בתחום השיווק, וזה מאתגר.. יש דרישה לרוב לנסיון, בעיקר בחברות גדולות..
הטיפ של איילה ג.
להבין שתואר ראשון הוא די כללי ולנסות להנות מזה ככל האפשר.
לנצל את מה שהאוניברסיטה והאגודה נותנות לך- מבצעים, משלחות, חילופי סטודנטים, קורסי עזר בהנחות, סיוע למבצעי מילואים, חברת השמה...