לראשונה בישראל מנוע חיפוש לימודים המאפשר לכם לדעת מה חושבים סטודנטים ובוגרים על התארים המעניינים אתכם

ביקורת מקיפה על:
תואר ראשון לימודי היסטוריה של המזה"ת ואפריקה (דו חוגי עם היסטוריה של עם ישראל) אוניברסיטת תל אביב

נופר ש. 12/08/2011
סטודנט תואר ראשון לימודי היסטוריה של המזה"ת ואפריקה (דו חוגי עם היסטוריה של עם ישראל) אוניברסיטת תל אביב
מסלול לימודים
מדוע בחרת את המסלול?
מתוך רצון לעבוד המשך במשרד הבטחון/ משרד החוץ ובאופן כללי הנושא תמיד עניין אותי.
האם היה קשה להתקבל למסלול? האם עשית מכינה?
רף הכניסה ללימודי היסטוירה למיניהם ובכלל למדעי הרוח הוא לא גבוה ולכן אין שום בעיה להתקבל אליו. למי שמעוניין ללמוד בחוג להיסטוריה של המזה"ת יש אפשרות לקחת מכינת קיץ בערבית (רמת מתחילים/ מתקדמים) ובכך להוריד מעומס הלימודים במהלך השנה.
האם אתה מרגיש שהמסלול ענה על הציפיות שלך?
ענה בצורה חלקית
אולי בגלל שאני לא הגעתי הכי מוכנה נפשית ללימודים באוניברסיטה אז ישנם קורסים שלא תאמו את מה שחשבתי שלימודי מזה"ת או עם ישראל יהיו ... אבל בסה"כ מדובר בשני מסלולים מעניינים מאוד ורוב הקורסים מצויינים ומעניינים ביותר.
על איזה קורס/מרצה היית ממליץ?
בלימודי היסטוריה של עם ישראל- ארון הספרים עם פרופ' דוד אסף ובלימודי מזה"ת ואפריקה- מבוא במזה"ת עם עוזי רבי (שהינו בכל מקרה קורס חובה)
על איזה קורס/מרצה לא היית ממליץ?
יהדותל בבל- לטעמי לפחות מדובר בשיעור די משעמם ואם לא ישנו את מיקום הכתה עד שנה הבאה.. מדובר גם בכתה לא נוחה בעליל ! מה שרק תורם לחוסר ההקשבה והריכוז בשיעור.....
מה דעתך על רמת המרצים - (מקצועיות, יחס אישי, נגישות לסטודנטים)?
9
רוב המרצים לפחות בחוגים אותם לקחתי באמת באים לקראת הסטודנטים. חלקם אפילו יושבים בשיעורים חופשיים עם הסטודנטים ודנים איתם בנושאים כאלה ואחרים ובכלל הנגישות והיחס של רובם ראוי להערכה.
מהי רמת הלימודים בחוג - (רמת מתרגלים, שעורי עזר, תרגולים, כמות סטודנטים בהרצאה וכו')?
8
א
מה חסר לך בתואר?
מגוון רחב יותר של קורסי בחירה
נקודה אחת חזקה ונקודה אחת לשיפור
נקודה חזקה: .....
נקודה לשיפור: בשיעורים של מדעי הרוח ייושבים גם "לומדים בגילמן" אנשים מבוגרים שפשוט באים ללמוד ולהנות מהשיעורים אבל לרוב גורמים לשיעורים להסחב לויכוחים ושאלות שאולי מאוד מעניינים אך לא קשורים לחומר שאנחנו הסטודנטים צריכים לבחינות בסוף הסמסטר. ישנם מרצים שיאמר לזכותם שיודעים לעצור את הקשקשת הזו אבל חלקם "זורמים" עם הגימלאים לשיחות מה קרה או לא קרה באלטלנה וכד'.... מה יש לשפפר בזה? זאת כבר שאלה לאונ'....
לאילו עוד מוסדות ניסית להתקבל? האם יש מוסד שניסית ולא התקבלת אליו?
אונ' בר אילן - התקבלתי אבל עקב ריבויי קורסים היהדות החלטתי להרשם לאונ' ת"א
קמפוס
כיצד היית מגדיר את יחס המזכירות כלפי התלמידים?
9
החוג למזה"ת- לא יצא לי להגיע אליהם במהלך השנה ולכן אינני יודעת.. אבל משיחות עם חברים רובם מסכימים שמזכירות החוג בהחלט עוזרת ונוחה לתלמידים. החוג להיסטוריה של עם ישראל- מזכירת החוג פשוט מקסימה! נותנת שירות ויחס מעולה לסטודנטים. לא שמעתי עדיין מישהו שמתלונן.
האם רמת המתקנים במוסד מספקת?
8
הכל טוב ויפה חוץ ממספר כיתות בלתי נוחות בעליל! כסאות עץ שאין סיכוי לשרוד עליהם שיעור שלם, הקפיטריה של גילמן קצת מטונפת ואם מגיעים מספיק מוקדם בבוקר "זוכים" לחצי שעה של כאבי אוזניים עקב המפוח עלים שמשתמשים בו ברחבה החיצונית של הקפיטריה....
מה חסר או היית שמח שיהיה?
מגורים
היכן אתה גר?
אצל ההורים
אצל אמא בגבעתיים
האם המקום בו אתה מתגורר מתאים לסטודנטים?
ישנה תחבורה די נוחה (קו45) רק שבשעות מסויימות הוא די מפוצץ.. ישנן חנויות לכלי כתיבה וספרים, סופים ומכולות כל כמה מטרים. יש לנו את קניון ר"ג ואת גבעתיים.. אבל רוב בילויים בת"א (5 דקות נסיעה מהבית)
עבודה
האם אתה עובד בזמן התואר?
מפעילת חדר מחשב במוטורולה- משרת סטודנט
האם אפשרי לעבוד במהלך התואר? מאיזו שנה? האם המעסיק גמיש?
אין בעיה לעבוד במהלך התואר- עדיף כמובן למצוא משרה שמיועדת מראש לסטודנטים ובכך לצמצם חיכוכים עם המעסיק בנוגע לתקופת בחינות/ ימי לימוד ארוכים וכד/...
האם ישנה עבודה לסטודנטים באזור? מהן העבודות הנפוצות?
רוב הסטודנטים שאני מכירה עובדים כמלצרים/ ברמנים ברחבי ת"א בעיקר כי מדובר בעבודה עם שעות סבירות (כמות שעות) ועם הכנסה די טובה (בעיקר ברים/ מסעדות).
חיי חברה ופנאי
כיצד מבלים באזור (פאבים, קולנוע, בתי קפה, ספורט)?
בכל זאת מדובר בת"א- יש חיי לילה תוססים ביותר- הכל פתוח בערך 24/7 יש את פארק הירקון לחובבי ההליכות/ ריצה/ רכיבת אופניים רגועה. כל המתחמים בת"א מלאים במסעדות וברים וישנם לפחות 4 בתי קולנוע גדולים. בשורה התחתונה- לא חסר. יש הכל מהכל.
האם הקשר בין הסטודנטים טוב?
אונ' ת"א בניגוד למכללות או לאונ' כמו ב"ש קצת יותר קרירה (לדעתי). רוב הכתות בעיקר שיעורי מבוא הן כתות ענקיות המאוכלסות לפעמים עם 100 תלמידים, לא כולם באותה שנה, ישנם סטודנטים מחוגים אחרים שפשוט עושים השלמות בקורסים מסויימים ויותר קשה ליצור קבוצות. אבל בסופו של דבר כל אחד מוצא לעצמו "חבורה" כלשהי..
ממשיכים הלאה
האם אתה רואה את עצמך ממשיך ללמוד כאן גם לתואר שני?
בשאיפה לעשות את התואר השני באוניברסיטה העברית בירושלים.
האם ניסית להשתלב בתחום שלמדת? האם כבר השתלבת?
בנתיים עברתי לתחום המחשוב מבחינת עבודה- מעט שעות, הרבה כסף... די מתאים ללימודים. לקראת סוף התואר הראשון כנראה אפנה למעסיקים התואמים יותר את התחום אותו אני לומדת.
הטיפ של נופר ש.
תהיו בטוחים שזה מה שמעניין אתכם ואל תהיו נעולים רק על דרך אחת. אחרי שמתחילים ללמוד תמיד יפתחו לכם עוד דלתות שלא חשבתם עליהן מבחינת קריירה וחשוב לעצור לרגע ולחקור גם אותן.
כל הזכויות שמורות לאתר הסטודנט © 2024